Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Καλός σχεδιασμός, ανεπαρκής εκτέλεση!!

Εκ των προτέρων ήταν δύσκολη η αποστολή του Παναθηναϊκού, να γυρίσει το 0-2 με τη Μάλαγα μέσα στο Ολυμπιακό Στάδιο. Tου Μιχάλη Τσώχου.
Καλός σχεδιασμός, ανεπαρκής εκτέλεση
Το ήξερε και ο Φερέιρα και νομίζω, ότι σωστά προσέγγισε την αναμέτρηση τακτικά: να κρατήσει δηλαδή το «μηδέν» μέχρι το 60 και από εκεί και πέρα να κυνηγήσει το ένα γκολ και να διεκδικήσει, ό,τι μπορεί, βάζοντας το βάρος στον αντίπαλο (να αποφάσιζε δηλαδή η Μάλαγα, εάν θα έπαιζε συντηρητικά για να κρατήσει το 1-0 ή να βγει στην επίθεση για το εκτός έδρας γκολ, που θα «τελείωνε» και την πρόκριση). Το υλικό για να παίξει στα ίσια, ήξερε ότι δεν το διέθετε. Όμως οι σχεδιασμοί και η προεργασία των προπονητών, έχουν πάντα μια βασική παράμετρο για να πετύχουν. Διότι την «εκτέλεση» αναλαμβάνουν οι παίκτες. Και σε αυτό το κομμάτι ο Παναθηναϊκός δεν πήρε καλό βαθμό.
Ναι μεν πήγε το ματς στο 0-0 μέχρι το 60, αλλά όχι χάρις στις δικές του προσπάθειες, αλλά κυρίως επειδή η Μάλαγα (δίχως τον Μαρέσκα) δεν είχε τόσο καλή ανάπτυξη και οι φάσεις που έβγαλε, ήταν σαφώς κατώτερες από το παιχνίδι της Ισπανίας. Όμως σε καμμία στιγμή του αγώνα, οι «πράσινοι» δεν μπόρεσαν ουσιαστικά να «αναπνεύσουν» από το εξαιρετικό πρεσάρισμα των αντιπάλων τους. Στο μεγαλύτερο κομμάτι του 90λεπτου, σπάνια η μπάλλα έφευγε από το κέντρο. Εκτός από το τρέξιμο των Ισπανών, υστέρησαν αρκετά και οι ποδοσφαιριστές, που περιμένεις το κάτι παραπάνω, όπως ο Σισοκο, ο Κατσουράνης και ο Χριστοδουλόπουλος. Για αυτό και ουσιαστικά δεν έκανε φάσεις.
Τι έμενε; Τα στημένα, τα οποία όμως σπατάλησε ανούσια και αυτά ο Παναθηναϊκός. Επομένως το τελικό αποτέλεσμα προκύπτει αβίαστα. Και η Μάλαγα πήρε την πρόκριση στους ομίλους, με κορυφαίους δύο παίκτες με τεράστια εμπειρία της διοργάνωσης, όπως ο Τουλαλάν και ο Χοακίν. Δύσκολα θα προβληματίσει τους «ισχυρούς» αντιπάλους, που θα βρει στον όμιλο, όμως ο αντικειμενικός στόχος της εισροής χρημάτων στα ταμεία, επιτεύχθηκε.
Στο πρώτο παιχνίδι ο Παναθηναϊκός κλώτσησε τις ευκαιρίες για το εκτός έδρας γκολ, που θα έδινε άλλη τροπή στην ρεβάνς, πάντα με τους Ισπανούς να είναι το φαβορί. Αλλά θα είχε σαφώς περισσότερες ελπίδες. Στο ΟΑΚΑ, το «τριφύλλι» δεν μπόρεσε σε καμμία περίπτωση τελικά να κυνηγήσει μια πολύ δύσκολη ανατροπή. Δεν ρίσκαρε κιόλας, και συνεχίζει στο Γιουρόπα Ληγκ, όπως ήταν ίσως και ο αρχικός σχεδιασμός αυτού του καλοκαιριού. Και με περισσότερες πιθανότητες για να δοκιμάσει να βρεθεί στα νοκ άουτ παιχνίδια. Και ίσως στον σχεδιασμό του νέου Παναθηναϊκού, αυτό να βοηθά και περισσότερο.
ΥΓ 1 Εξαιρετικός ο κόσμος του τριφυλλιού, στήριξε όπως έπρεπε την ομάδα. Ίσως περίμενε κάτι παραπάνω, αλλά αναγνώρισε τις δυνατότητες του συγκροτήματος του Φερέιρα και σε καμμία περίπτωση δεν δυσανασχέτησε ή δεν απαίτησε κάτι παραπάνω, από αυτό που μπορούσαν οι παίκτες..
ΥΓ 2 ΠΑΟΚ και Ατρόμητος καλούνται τώρα την Πέμπτη να εξαντλήσουν τις δικές τους πιθανότητες, για να είναι στην κλήρωση της Παρασκευής μαζί με τους «πράσινους». Ο Δικέφαλος με πολύ περισσότερες πιθανότητες, αλλά το τεράστιο βάρος της τιμωρίας από την ΟΥΕΦΑ.
ΥΓ 3 Το πάθημα πάντως του ΠΑΟΚ, θα πρέπει να γίνει μάθημα σε όλους τους Ελληνικούς συλλόγους. Διότι έχω πλέον την αίσθηση, ότι οι ομάδες μας μπαίνουν για τα καλά πια στο μάτι της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας. Μία με τα καμώματα των οπαδών τους, μία με τις οικονομικές αλχημείες τους, καταστρατηγούν βάναυσα τους κανόνες του παιχνιδιού. Όση ανοχή υπήρχε στη Νιόν, μάλλον στέρεψε…
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: