Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Ορφανός: «Η τροπολογία δεν αφορούσε δόσεις»

Ο πρώην Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός, με δηλώσεις του στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του «Αθλητικού Μetropolis» ξεκαθάρισε πως η τροπολογία που ψηφίστηκε αφορούσε μόνο την παράταση αναφορικά με την εξασφάλιση των ενημεροτήτων και όχι την αύξηση των δόσεων σε 60 για τα χρέη των αθλητικών σωματείων.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για την τροπολογία που ψηφίστηκε και για την απόρριψη του αιτήματος (όπως είχε προκύψει) για την αύξηση των δόσεων σε 60: «Δεν υπήρχε τέτοια ρύθμιση. Υπήρχε μόνο η μηνιαία παράταση για τις ενημερότητες. Δεν υπήρχαν πράγματα με δόσεις. Είδα την τροπολογία και αφορούσε μόνο την παράταση. Δεν έγινε συζήτηση για δόσεις.

Πριν από 2,5 σε αυτή την εκπομπή είχα πει ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε τέτοιες ρυθμίσεις γιατί υπάρχει και η τρόικα. Πριν από ελάχιστους μήνες οι 48 δόσεις που είχε προτείνει η πολιτεία είχαν απορριφθεί από την τρόικα και έμεινα στις 24. Φανατιστείτε με τις 60 τι θα έλεγαν».

Για το αν το αίτημα των 60 δόσεων αποτελεί κοινωνική πρόκληση: «Έχω κάνει ρύθμιση με 120 δόσεις. Σήμερα όμως το οικονομικό περιβάλλον είναι διαφορετικό. Η κυβέρνηση ενδιαφέρεται για το πρωτάθλημα, όμως τα όρια στα οποία μπορεί να κινηθεί την περιορίζουν. Οι 60 δόσεις είναι γεγονότα περασμένα ξεχασμένα».

Για τις ευθύνες της πολιτείας: «Η πολιτεία έχει μερικές ευθύνες αλλά δεν έχει ευθύνη να αποκαταστήσει τις Ανώνυμες Εταιρίες. Πρέπει αν υπάρξει μια διαδικασία αποπληρωμής και να στηρίξει η πολιτεία. Η δική μου η διαδικασία οδηγούσε στην εξυγίανση. Αν τη συνέχιζαν και οι επόμενοι δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Θα μπορούσα να στηρίξω μια προσπάθεια που θα είχε στόχο την εξυγίανση και όχι να στηρίξω ένα πρωτάθλημα χωρίς προοπτικές».

Για την αποκατάσταση του Ηρακλή, της Καβάλας και του Ολυμπιακού Βόλου: «Τα τρία σωματεία για διαφορετικούς λόγους το καθένα πρέπει να αποκατασταθούν . Η θέση τους είναι η Σούπερλιγκ. Το μη χείρον βέλτιστων είναι να διεκδικήσουν την άνοδό τους μέσω αυτής της διαδικασίας. Δεν υπάρχει νομιμότητα με τα όσα γίνονται. Αυτό το ποδόσφαιρο εμένα δεν μου αρέσει. Δεν ξέρω ποιος μπορεί να έχει μέλλον κάτω από αυτές τις διαδικασίες.


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: