Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Ο Φιλιππίδης στον τελικό του Ντάιαμοντ Λιγκ!!

Με ελληνική συμμετοχή από τον Κώστα Φιλιππίδη, διεξάγεται την Πέμπτη (30/09) στη Ζυρίχη ο πρώτος από τους δύο τελικούς της σειράς αγώνων Ντάιαμοντ Λιγκ της IAAF.
Ο πρωταθλητής του επί κοντώ θα ολοκληρώσει στην ελβετική πόλη τη φετινή χρονιά του, που του χάρισε την έβδομη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και την κατάρριψη του δικού του πανελληνίου ρεκόρ, με τα 5.80μ. που έκανε την περασμένη εβδομάδα, στο Ντάιαμοντ Λιγκ της Λοζάνης. Συνολικά ο Φιλιππίδης έχει συμμετάσχει σε τέσσερις αγώνες της σειράς (Σανγκάη, Παρίσι, Λονδίνο και Λοζάνη) και έχει συγκεντρώσει δύο βαθμούς, όντας στην έκτη θέση της σχετικής κατάταξης.
Την πρωτιά στο επί κοντώ έχει εξασφαλίσει ο Γάλλος «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Λονδίνου, Ρενό Λαβιλενί, ο οποίος θα αγωνιστεί αύριο στη Ζυρίχη, όπως επίσης οι Γερμανοί Μπγιορν Οτο και Ραφαέλ Χολτσντέπε, καθώς και ο Βρετανός Στιβ Λιούις.
Από τις συμμετοχές στο Ντάιαμοντ Λιγκ της Ζυρίχης, ξεχωρίζε βεβαίως αυτή του Γιουσέιν Μπολτ στα 200μ., ενώ στα 100μ. θα τρέξει ο συμπατριώτης του, Γιόχαν Μπλέικ. Στα 100μ. γυναικών θα συμμετάσχουν η Τζαμαϊκανή Σέρι-Αν Φρέιζερ-Πράις και η Αμερικανίδα Καρμελίτα Τζέτερ, ενώ στα 400μ. θα αγωνιστεί η Αμερικανίδα Σάνια Ρίτσαρντς-Ρος.
Ο δεύτερος τελικός της σειράς θα γίνει την Παρασκευή (07/09) στις Βρυξέλλες.


πηγή: onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: