Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Πιθανότατα αυτό το ποδόσφαιρο μας αξίζει!!

Σκεπτόμουν το Σαββατοκύριακο με ποιο τρόπο αρχίζει η νέα σεζόν. Με πολεμικές ανακοινώσεις των "αιωνίων" και απειλή σοβαρής τιμωρίας του ΠΑΟΚ. Toυ Γιάννη Δάρα.
Πιθανότατα αυτό το ποδόσφαιρο μας αξίζει!
Πέρασε ένα 24ωρο και η συνέχεια ήταν η επέμβαση του ποδοσφαιρική εισαγγελέα και η βαριά καμπάνα στον ΠΑΟΚ.

Έλεγα λοιπόν αρχικά πως είναι κρίμα γιατί σε αυτή την χώρα αγαπάμε τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο και πως πρέπει να επικεντρωνόμαστε μόνο στα αγωνιστικά θέματα. Ακούγοντας όμως διάφορες ραδιοφωνικές εκπομπές και τις παρεμβάσεις ακροατών σχετικά και με τα επεισόδια στην Τούμπα αλλά και τις ανακοινώσεις των ΠΑΕ, συνειδητοποίησα πως οι περισσότεροι που έκαναν παρέμβαση, είχαν τοποθετήσεις που με ξένισαν.

Μήπως ήμουν εγώ λάθος; Μπορεί. Κάποιοι έλεγαν πως σωστά έβγαλε ανακοινώσεις ο Παναθηναικός, ορισμένοι άλλοι πως σωστά ανταπάντησε ο Ολυμπιακός, άλλοι πως οι Αυστριακοί προκάλεσαν την "δικαιολογημένη" αντίδραση των φιλάθλων του ΠΑΟΚ.

Οι περισσότεροι δεν ήταν "κάφροι" αλλά φίλαθλοι ή οπαδοί που είχαν σχηματίσει ξεκάθαρη άποψη πως οι επιθετικές ανακοινώσεις ήταν η ενδεδειγμένη αντίδραση, όπως και των "φιλάθλων" που είχαν εισβάλλει στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας.

Αραγε μήπως αυτές οι ανακοινώσεις εκδίδονται γιατί υπάρχει πράγματι κοινό που τις θέλει, τις αναζητά, τις αποδέχεται; Που συμφωνεί με αυτές και το εκφράζουν; Μήπως υπάρχει μερίδα φιλάθλών ή οπαδών που δεν θεωρεί κάτι κακό τα επεισόδια ακόμη και σε ένα ευρωπαικό παιχνίδι;

Μάλλον, από ότι κατάλαβα από τις τοποθετήσεις των ακροατών. Διαφορετικών ατόμων, σε διαφορετικές εκπομπές και σταθμούς.
Η επόμενη ερώτηση προς τον εαυτό μου, μάλλον ρητορική, ήταν μήπως αυτό το ποδόσφαιρο μας αξίζει. Αυτό θέλουμε, με τις διαμάχες, τις ίντριγκες, τις δολοπλοκίες, την διαρκή αμφισβήτηση και καχυποψία;
Ίσως τελικά είναι στο πετσί μας να μην βλέπουμε το ποδόσφαιρο ως θέαμα, έστω και κακό, και σαν διασκέδαση, αλλά σαν πεδίο διοχέτευσης όλων των προβλημάτων μας και των αδυναμιών της φυλής μας. Το χειρότερο δε είναι πως οι διοικούντες, αυτοί που έχουν το καρπούζι και το μαχαίρι, δεν συνειδητοποιούν πως ο συνεχής εκφυλισμός του ποδοσφαίρου μας, με τα λόγια και τις πράξεις τους, θα εξελχθεί σε μπούμερανγκ.
Εκτιμούμε πως η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική αλλά κυρίως κοινωνική. Και το ποδόσφαιρο είανι απλά μόνο μια έκφανση αυτής της κρίσης αξιών που περνά η ελληνική κοινωνία.
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: