Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Μενδρινός: «Τώρα χρειάζονται στήριξη τα παιδιά του Άρη»

Συνέντευξη στον Κυριάκο Κύρτσο

Η σεζόν που πέρασε στους «κίτρινους» έκρυβε αρκετές χαρές και κάποιες λύπες. Όπως ο ίδιος ομολογεί ενάμιση χρόνο μετά, ήταν λυπηρό που μπήκε άδοξα τέλος σε αυτή την σελίδα της καριέρας του όμως όπως εξηγεί: «μερικές φορές στην ζωή έρχονται πράγματα που δεν περιμένουμε. Είναι απρόβλεπτη η ζωή όμως πρέπει να λέμε κάθε εμπόδιο σε καλό». Ο Κώστας Μενδρινός, παρότι κάτοικος πρωτεύουσας και πάλι, δεν ξεχνάει την Θεσσαλονίκη. «Πέρασα πολύ όμορφα εδώ. Έχει ωραίους ανθρώπους η Θεσσαλονίκη και ειδικά οι στιγμές που περάσαμε στα ευρωπαϊκά παιχνίδια του Άρη. Το πριν και το μετά… είναι αξέχαστα».

- Η νίκη του Πανιωνίου στην πρεμιέρα ήρθε ευκολότερη ή δυσκολότερα απ΄ ότι περίμενες;

«Το θέμα είναι ότι ήρθε, γιατί παίζαμε με μία μεγάλη ομάδα που έχει μεν προβλήματα, όμως και εμείς δεν πάμε πιο πίσω σε ότι αφορά τα προβλήματα. Κάθε «τρίποντο» θα είναι πια πολύ σημαντικό. Εμείς είχαμε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο. Ο ρυθμός έπεσε στο δεύτερο μέρος, ειδικά από την στιγμή που μείναμε με δέκα και περισσότερο αμυνθήκαμε. Πάντως δεν απειληθήκαμε ιδιαίτερα».

- Τι εικόνα αποκόμισες από τον Άρη;

«Μία ομάδα με πολλά νέα παιδιά, που ακόμη προσπαθούν να βρούνε τα πατήματα τους στην Super League. Μου έδινε την εντύπωση ο Άρης μίας ομάδας που ψάχνεται λίγο στο γήπεδο, που προσπαθεί να μονταριστεί και που χρειάζεται χρόνος. Επειδή ξέρω την παθολογική αγάπη που έχει ο κόσμος του Άρη με την ομάδα αυτή, θεωρώ ότι τώρα χρειάζεται ακόμη μεγαλύτερη στήριξη στα παιδιά που φορούν την φανέλα του Άρη. Την έχουν ανάγκη γιατί παίρνουν αναμφίβολα έξτρα δύναμη».

- Ο Πανιώνιος τι στόχους θα έχει την φετινή σεζόν;
«Δεν μπορούμε να οριοθετήσουμε εύκολα στόχους. Θα είναι ένα περίεργο πρωτάθλημα. Το σίγουρο είναι ότι σε κάθε παιχνίδι θα προσπαθούμε για το καλύτερο. Θα ματώνουμε την φανέλα για να πάρουμε το αποτέλεσμα. Αυτό θέλει ο προπονητής και αυτό θέλουμε και όλοι όσοι παίζουμε στην ομάδα».

- Από τον Άρη έφυγες μάλλον για εξωαγωνιστικούς λόγους εξαιτίας εκείνης της περιπέτειας. Έχεις αφήσει πίσω σου εκείνη την ιστορία;

«Νομίζω ότι στο πέρασμα του χρόνου, έχουν αντιληφθεί όλοι ποίοι είχαν δίκαιο, ποίοι μπλέχτηκαν χωρίς λόγο και φυσικά αυτοί που με γνωρίζουν προσωπικά, όπως δηλαδή και οι διοικούντες του Άρη αλλά και οι πρώην συμπαίκτες μου, ξέρουν πολύ καλά την αλήθεια. Προσπαθώ ασφαλώς να αφήσω πίσω μου την ιστορία αυτή. Βλέπω μπροστά και αυτό προσπαθούσα να κάνω πάντα. Ήταν άδοξο το τέλος στον Άρη όμως θεωρώ ότι υπήρχαν και άλλοι λόγοι που σχετίζονται με τον τότε προπονητή. Αυτά όμως είναι παρελθόν».

- Πως δικαιολογείς αυτήν την ένταση που υπήρξε ανάμεσα σε παίκτες του Πανιωνίου και τον Άρη; Πολλοί συμπαίκτες σου μάλιστα φόρεσαν και την φανέλα του Άρη και ίσως ξέρεις ότι χτύπησε άσχημα η συμπεριφορά τους.

«Σε ένα παιχνίδι που όλοι παίζουν για την φανέλα που φορούν και για τη νίκη, η ένταση είναι δικαιολογημένη. Ήταν και το πρώτο παιχνίδι της χρονιάς… Τα πράγματα πήγαν να ξεφύγουν βέβαια λίγο, όμως να είστε βέβαιοι πως κανείς δεν κρατάει τίποτα μετά το παιχνίδι. Απλώς όταν παίζεται ένα ματς, ο κάθε ποδοσφαιριστής κάνει τα πάντα για την φανέλα που φοράει. Προσωπικά δεν εκνευρίζομαι τόσο εύκολα και δεν το έκανα ούτε προχθές. Αυτό που διαβεβαιώνω πάντως είναι πως όλοι μας σεβόμαστε τον Άρη, την φανέλα και την ιστορία του. Προσωπικά έζησα πολύ ωραίες στιγμές και δεν μπορώ να τις ξεχάσω».


- Έχεις πάντως και εσύ κάποιες οικονομικές εκκρεμότητες.

«Αυτό είναι γεγονός, όμως αυτό που είχα πει στον κ. Ζαμπέτα και το απέδειξα νομίζω, είναι πως δεν θέλω να δημιουργήσω το παραμικρό πρόβλημα. Θεωρώ ότι με καλή διάθεση απ΄ όλους μπορούν να ξεπεραστούν κάποια οικονομικά θέματα».


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: