Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Αποκλεισμό του ΠΑΟΚ "θέλει" ο ΠΑΟ!!

Με καλό μάτι βλέπουν στον Παναθηναϊκό έναν πιθανό αποκλεισμό του ΠΑΟΚ αύριο από τη Ραπίντ Βιέννης. Και ξέρετε για ποιο λόγο;
Αποκλεισμό του ΠΑΟΚ "θέλει" ο ΠΑΟ!
Κι αυτό, γιατί, εάν συμβεί κάτι τέτοιο, τα έσοδα από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μπορεί να φτάσουν ακόμη και τα 8 εκ. ευρώ για το "τριφύλλι"

Αφού σε αυτή την περίπτωση, οι "πράσινοι" θα πάρουν όλο το market pool που προορίζεται για τις ελληνικές ομάδες του Europa League (προϋπόθεση να αποκλειστεί και ο Ατρόμητος από τη Νιούκαστλ).

Επίσης, μία καλή πορεία του Παναθηναϊκού στους ομίλους του Europa League θα δώσει ακόμη περισσότερα χρήματα στα ταμεία του συλλόγου, αφού σε αυτά τα 8 δεν συμπεριλαμβάνονται αυτά.

Πιο συγκεκριμένα, αυτή τη στιγμή τα εγγυημένα έσοδα για το "τριφύλλι" προσδιορίζονται στα 3,4 εκ. ευρώ, καθώς ο Παναθηναϊκός έχει ήδη εισπράξει 2,1 εκ. ευρώ για τη συμμετοχή του στα πλέι οφ του Champions League και έχει εγγυημένα 1,3 εκ. ευρώ για τη συμμετοχή του στους ομίλους του Europa.

Σε αυτό το ποσό θα προστεθεί και αυτό του ελληνικού market pool το οποίο ανέρχεται στα 4 εκ.ευρώ. Χρήματα, τα οποία θα μοιραστούν σε όλες τις ελληνικές ομάδες που θα συμμετέχουν στους ομίλους ισομερώς.
Ο Ατρόμητος, έχει πολύ δύσκολο έργο απέναντι στη Νιούκασλ και ο μοναδικός …εχθρός για τα χρήματα, είναι ο ΠΑΟΚ. Αν αποκλειστεί στα ήδη 3,4 εκ. ευρώ θα προστεθούν κι αυτά τα 4, μία βαθιά οικονομική ανάσα για τον Παναθηναϊκό.

Από εκεί και πέρα για κάθε νίκη που θα κάνει στους ομίλους θα λαμβάνει 200.000 ευρώ και για κάθε ισοπαλία 100.000 ευρώ. Σε περίπτωση πρόκρισης στους "32" ως πρώτος θα εισπράξει 600.000 ευρώ και ως δεύτερος 400.000 ευρώ.
Δηλαδή, σε περίπτωση που μαζέψει 10 βαθμούς και προκριθεί, θα εισπράξει από 1 μέχρι 1,5 εκ. ευρώ ακόμη. Τέλος, για να μετριαστεί κάπως η μεγάλη ψαλίδα στα μπόνους ανάμεσα στις διοργανώσεις (Champions και Europa League) η UEFA ανακοίνωσε πως το market pool θα είναι μεγαλύτερο από πέρυσι, οπότε ενδεχομένως, να είναι περισσότερα και από 4 τα εκ. που θα εισπράξει ο Παναθηναϊκός εάν είναι η μοναδική ελληνική ομάδα στους ομίλους.
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: