Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Κύριε διαχειριστά...!!

Πίσω από τη βιτρίνα του 6-1 των Γερμανών στην Ιρλανδία υπάρχει η διαδικασία μετατροπής του Γιόαχιμ Λεβ σε «απλό» διαχειριστή έμψυχου δυναμικού. Γράφει ο Θανάσης Κελαντώνης.
Κύριε διαχειριστά...
Οι δύο εβδομάδες που προηγήθηκαν της αναμέτρησης στο Δουβλίνο, με τα στελέχη της Μπάγερν Μονάχου να ασχολούνται για πρώτη φορά έπειτα από χρόνια τόσο πολύ με την εθνική Γερμανίας, άφηναν την υποψία, μικρά σημάδια έκτοτε την ενισχύουν.
Βασική απαίτηση; Να γίνει ο Λεβ πιο αυστηρός. Εντάξει, απ' το 2006 που ανέλαβε, τους «αετούς» τους αναμόρφωσε, τους έκανε να παίζουν σύγχρονο ποδόσφαιρο, τώρα πρέπει να περάσει και στο επόμενο στάδιο. Δεν γίνεται οι ποδοσφαιριστές της Μπάγερν να τα... ακούνε κάθε φορά, τόσο σε εθνικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο, και εκείνοι της Ντόρτμουντ να βγαίνουν απ' έξω. Οχι. Ωρα να γίνουν (sic) και εκείνοι άντρες.
Δεν ήταν τυχαία η δημόσια κριτική του Λεβ στον Μάρσελ Σμέλτσερ την περασμένη Πέμπτη. Οσες απαιτήσεις υπάρχουν απ' τους Βαυαρούς, θα υπάρχουν και απ' τους Βεστφαλούς. Γιατί; Διότι, καλώς ή κακώς, η εθνική Γερμανίας είναι η Μπάγερν και η Ντόρτμουντ. Με τους ποδοσφαιριστές της πρώτης να εξασφαλίζουν το γενικό στυλ παιχνιδιού, να κάνουν το κουμάντο του ρυθμού και εκείνους της δεύτερης να αναλαμβάνουν, μιας και μπορούν, το ξεχωριστό. Τι κάνει ο Ρόμπεν και ο Ριμπερί στην Μπάγερν; Ε, αυτό περιμένουν απ' τον Ρόιζ και τον Γκέτσε (με περισσότερες δόσεις Εζίλ, βέβαια) οι απ' έξω. Κι απ' τη στιγμή που οι απ' έξω το φώναξαν, ο Λεβ σχεδόν υποχρεώθηκε να το ακολουθήσει. Γι' αυτό και τα εγκώμια για το 6-1 ήταν περιορισμένα χθες. Σε στυλ... βαυαρικό (Ζάμερ) αλλά και λίγο βεστφαλικό (Κλοπ). Γκάζια συνέχεια και εμμονή στη βελτίωση κατ' αντιστοιχία. Μέχρι πρόσφατα ο Λεβ είχε μόνο το δεύτερο. Τώρα γκαζώνει κιόλας.
Πηγή: Sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: