Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Διαφωνούν οι Τουρκοκύπριοι για τις σημαίες!!

Δύο σύνδεσμοι οπαδών της Φενέρμπαχτσε υπάρχουν στα κατεχόμενα της Κύπρου και οι απόψεις τους για το ματς υψηλού κινδύνου της Πέμπτης με την ΑΕΛ είναι εκ διαμέτρου αντίθετες.
Διαφωνούν οι Τουρκοκύπριοι για τις σημαίες!
Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των τουρκικών εφημερίδων, ο ένας εκ των συνδέσμων έχει αποφασίσει τα μέλη του να μη φέρουν σημαίες της Τουρκίας ή του ψευδοκράτους στις κερκίδες.
Ο έτερος σύνδεσμος, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρός του, Αλί Τζανσού, στην εφημερίδα «Χουριέτ», θα επιτρέψει κανονικά στα μέλη του να πάρουν μαζί τους οποιαδήποτε σημαία θέλουν. «Αν οι Ελληνοκύπριοι αναρτήσουν σημαίες της Ελλάδας, εμείς θα βγάλουμε τις δικές μας», είπε ορθά κοφτά ο Τζανσού.
Η κυπριακή αστυνομία, όπως ανέφερε εκπρόσωπός της στο κυπριακό πρακτορείο ειδήσεων, επιτρέπει τις τουρκικές σημαίες στο εν λόγω παιχνίδι, αλλά απαγορεύει τις τουρκοκυπριακές, κάτι για το οποίο έχει ενημερώσει τόσο τη διοίκηση της Φενέρμπαχτσε όσο και τους συνδέσμους οργανωμένων οπαδών της ομάδας στα κατεχόμενα.
Ξεκάθαρο ήταν άλλωστε και το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση που έστειλε και ο πρόεδρος της ΑΕΛ, Ανδρέας Σοφοκλέους: «Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να αμαυρώσει αυτόν τον αγώνα. Είμαστε ενάντια σε πολιτικοποίηση του αθλητισμού, στον ρατσισμό αλλά και στον διαχωρισμό των φύλων».
Πάνω από χίλιοι Τουρκοκύπριοι
Στο παιχνίδι θα δώσουν το παρών τους 1.140 Τουρκοκύπριοι οπαδοί της Φενερμπαχτσέ, οι οποίοι θα εισέλθουν στις ελεύθερες περιοχές από οδόφραγμα στη Λευκωσία και θα συνοδεύονται από μεγάλη αστυνομική δύναμη. Στο ΓΣΠ θα υπάρχουν 300 αστυνομικοί και 400 άνδρες ασφαλείας, ενώ θα γίνεται αυστηρός έλεγχος στους φιλάθλους 250 μέτρα πριν την είσοδό τους στο στάδιο και δεν θα επιτρέπεται η είσοδος σε όσους δεν έχουν εισιτήριο.
Η ΟΥΕΦΑ θα στείλει ειδικό παρατηρητή ασφαλείας για το παιχνίδι αυτό και σε συνεργασία με τις Αρχές του σταδίου θα παρθούν δρακόντεια μέτρα. Ο πρόεδρος τη ΑΕΛ τόνισε πως δεν θα επιτραπεί σε κανένα να δημιουργήσει πρόβλημα στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα, καθώς είναι μόνο ένας ποδοσφαιρικός αγώνας, ενώ αναφέρθηκε στα μέτρα που λαμβάνει και ο Σύνδεσμος Φιλάθλων της ΑΕΛ, προκειμένου να λειτουργήσουν όλοι σαν ασπίδα προστασίας για την ομάδα και το σωματείο.
ΠΗΓΗ: SentraGoal Cyprus

Δεν υπάρχουν σχόλια: