Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος!!

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος
Τη Σάλκε, την ξέρεις. Γερμανική ομάδα. Ήταν και πρεμιέρα και περίμενες τα ζόρια ακόμη και μέσα στο Φάληρο. Στο Λονδίνο, η Αρσεναλ είναι πάντα ένα μεγαθήριο. Πας και παίζεις προσεκτικά, «μη μας βρει κανένα κακό». Οπως πήγε το ματς, παρά την ήττα, στο φινάλε... «δεν πάθαμε και τίποτα». Τώρα όμως τα πράγματα είναι πιο δύσκολα από πότε στον όμιλο.

Γράφει ο Γιώργος Μαζιάς

Θεωρητικά η Μονπελιέ είναι ο πιο βατός αντίπαλος. Είναι το πιο χαμηλό εμπόδιο. Αυτός όμως είναι και ο πιο μεγάλος κίνδυνος. Το πιο εύκολο, πολλές φορές αποδεικνύεται και το πιο δύσκολο. Η γαλλική ομάδα δεν είναι ούτε Λιόν, ούτε Παρί, μήτε έχει την ιστορία και το ειδικό βάρος της Μαρσέιγ.

Η απειρία της σε τέτοιο επίπεδο είναι δεδομένη. Έχει το άγχος από τα σερί αρνητικά αποτελέσματα στο "Σαμπιονά" και κάπου ψάχνει να ξεσπάσει. Από κάπου να πιαστεί για να αρχίσει την αντεπίθεσή της. Δεν τα έχει πάει άσχημα στις δυο πρώτες αγωνιστικές του γκρουπ. Στρίμωξε άσχημα την Άρσεναλ και έκλεψε πόντο στη Γερμανία από τη Σάλκε. Ο Ολυμπιακός πρέπει να προσέξει πάρα πολύ αυτό το ματς. Ναι, είναι η ευκαιρία για εκτός έδρας αποτέλεσμα. Θεωρητικά πιο άνετα κερδίζεις κάτι στο «Λα Μοσόν» από ότι στο Γκεζελκίρχεν και το «Εμιρεϊτς». Η Μονπελιέ όμως δεν είναι του χεριού των «ερυθρολεύκων» που συνηθίζουν να γκελάρουν εκεί που ο βαθμός δυσκολίας είναι πιο χαμηλός.

Αν χάσουν τότε ακόμη και η συνέχεια στο Γιουρόπα Λιγκ θα είναι ουσιαστικά ανέφικτος στόχος. Σε αυτό το ματς όμως υπάρχει η πίεση της επιβεβλημένης επιτυχίας. Η τελευταία ευκαιρία που έχει ως ετικέτα ο αγώνας στο Μονπελιέ πολλαπλασιάζει το βάρος. Το πως θα ανταποκριθούν οι πρωταθλητές είναι, όπως πάντα, το μεγάλο ερώτημα σε τέτοια ματς. Τους παίκτες για τα καταφέρουν τους έχουν. Το σκάουτινγκ πρέπει να έχει δουλέψει σωστά και να έχει αναδείξει τόσο τα υπέρ όσο και τα κατά των Γάλλων.

Ότι (αρνητικό) έχει κάνει η Μονπελιέ στο πρωτάθλημά της και ότι (απόλυτα θετικό) έχει ο Ολυμπιακός στην Ελλάδα φυσικά και δεν μετράνε. Για το πως πρέπει να παίξει η ομάδα του Πειραιά χωράει πάντα συζήτηση. Να βγεις μπροστά για φουλ επίθεση; Κινδυνεύεις να γίνει χωνί πίσω και να βγάλεις αριθμητήριο. Να παίξεις φουλ πίσω και να ψάξεις αντεπιθέσεις; Μπορεί να καταλήξεις παθητικός και με μόνη φιλοδοξία να περάσει ο χρόνος για να πάρεις τον πόντο. Μια στραβή και το πουλάκι πέταξε.

Όλα είναι σχετικά και είναι ο αντίπαλος που σε γεμίζει αμφιβολίες. Δεν είναι το θηρίο που ξέρεις τι να κάνεις και τι να περιμένεις. Είναι ικανή για όλα, στοιχείο που δίνει τον ίδιο ρόλο και στον Ολυμπιακό. Οπως είπε στη Sportday και ο Μακούν, που την αντιμετώπισε πρόσφατα με τη Ρεν, οι «ερυθρόλευκοι» πρέπει να παίξουν με το μυαλό των Γάλλων. Να μην παρασυρθούν από τον ρυθμό τους και να τους δείξουν ότι αυτοί ξέρουν καλύτερα από τέτοια παιχνίδια. Αν το κάνουν, έχουν τύχη. Αν όχι τότε η βραδιά μπορεί να καταλήξει με δραματικό τρόπο...



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: