Ο Μιχάλης Τσόχος εξηγεί στο backstage γιατί το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Μονπελιέ στη Γαλλία είναι αυτό που θα χαρακτηρίσει ολόκληρη την χρονιά των «ερυθρόλευκων»…

Δεν είναι ένα απλό ευρωπαϊκό ματς για τον Ολυμπιακό αυτό που θα δώσει εναντίον της Μονπελιέ στη Γαλλία. Δεν είναι απλώς ένα καθοριστικό ευρωπαϊκό ματς. Είναι το ματς της χρονιάς γιατί από το αποτέλεσμά του θα κριθεί αν η χρονιά θα κριθεί επιτυχημένη ή όχι για τον Ολυμπιακό. Είναι το ματς που θα κρίνει στο τέλος της σεζόν αν ο Ολυμπιακός έκανε ένα βήμα πίσω ή ένα βήμα μπρος.

Και επειδή πολλοί θα εκτιμήσετε ως υπερβολική αυτή την επισήμανση, ας επιχειρηματολογήσω:
Ας υποθέσουμε ότι ο Ολυμπιακός στο τέλος της φετινής χρονιάς κατακτήσει το νταμπλ. Πολύ σημαντική επιτυχία στην οποία όμως έφτασε και πέρυσι και μάλιστα σε δυσκολότερο και πολύ πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα από το φετινό.
Σε πρωτάθλημα που ο Παναθηναϊκός ήταν σε μεγάλο διάστημα καλός και υπήρχε ΑΕΚ. Φέτος η ΑΕΚ προσπαθεί να μείνει στην κατηγορία και ο Παναθηναϊκός είναι σε μία από τις χειρότερες στιγμές της ιστορίας του και οικονομικά και αγωνιστικά.
Παραταύτα το να κατακτήσει ο Ολυμπιακός το νταμπλ είναι επιτυχία και για χάρη της κουβέντας ας πούμε ότι είναι τόσο μεγάλη επιτυχία όσο και η περσινή όταν επίσης κατέκτησε το νταμπλ.
Αν όμως από την Ευρώπη έχει αποκλειστεί από τον Δεκέμβριο μήνα έχοντας τερματίσει τέταρτος στον όμιλο, κάτι που θα συμβεί εκτός εξαιρετικού απρόοπτου αν ηττηθεί στο Μονπελιέ, τότε η χρονιά δεν θα είναι τόσο επιτυχημένη όσο η περσινή.
Διότι ο περσινός Ολυμπιακός κατέκτησε το νταμπλ και έφτασε και στους 16 του Europa League παίζοντας μάλιστα σε πολλά από τα ευρωπαϊκά ματς του εξαιρετικό ποδόσφαιρο. Με τρία «διπλά» κόντρα σε Μαρσέιγ, Ρούμπιν και Μέταλιστ, με μεγάλες νίκες κόντρα στην Ντόρτμουντ και την Αρσεναλ στο Καραϊσκάκη και με μία συγκομιδή βαθμών από τις καλύτερες των τελευταίων ετών.
Συνεπώς ότι κι’ αν συμβεί μέχρι το τέλος της σεζόν αν ο Ολυμπιακός χάσει στο Μονπελιέ και αποκλειστεί από την Ευρώπη τερματίζοντας τέταρτος στον όμιλο, θα έχει κάνει τουλάχιστον ένα βήμα πίσω σε σχέση με πέρυσι.
Και λέω τουλάχιστον γιατί εκτός των άλλων μπορεί κανείς να διαπιστώσει ότι το βήμα προς τα πίσω έχει γίνει και λόγω του ρόστερ του, το οποίο σε σχέση με πέρυσι είναι φτωχότερο.
Μόνο οι απουσίες των Μιραλάς και Μέλμπεργκ φτάνουν για να το καταλάβει κάποιος, χωρίς βέβαια να σημαίνει ότι ακόμη και οι Ορμπάιθ, Μακούν, Μαρκάνο, έχουν αντικατασταθεί επάξια…



πηγή: gazzetta.gr