Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Πειράζει που ο Ζαρντίμ θα μας καθίσει στο λαιμό;

Πειράζει που ο Ζαρντίμ θα μας καθίσει στο λαιμό;
Είπαμε να τον "φάμε" τον Ζαρντίμ αλλά όταν βλέπουμε ότι πάει να μας καθίσει στο λαιμό ας μην ρισκάρουμε να πνιγούμε. Διαβάζω κι ακούω ότι έπρεπε αυτή τη «μικρή» ομάδα να βγει μπροστά και να την «σαρώσει» από το πρώτο ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός έχει πετύχει νίκη με ανατροπή στην Ευρώπη και κάποιοι ψάχνουν να βρουν γωνία στο δεκάρικο. Γράφει ο Γιώργος Χελάκης.

Κι όμως οι παίκτες της Μονπελιέ έφτασαν πολλές φορές σε θέση βολής. Άλλοτε έπεφταν σαν καμικάζι με τάκλιν οι Μανωλάς, Κοντρέρας, Μανιάτης κι άλλοτε οι Γάλλοι σημάδευαν τα πουλιά. Η μεσαία γραμμή της Μονπελιέ δούλευε εντατικά και πολλές φορές έδινε την εντύπωση απόλυτης κυριαρχίας στο γήπεδο.

Εύκολο είναι λοιπόν να βγάζεις την Μονπελιέ περίπου μικρή ομάδα και μετά να τα χώνεις στον Ζαρντίμ γιατί φοβάται. Οι ίδιοι που τα λένε αυτά, αν έχανε ο Ολυμπιακός ή έμενε ισόπαλος θα μιλούσαν για την καλή εμφάνιση...

Μιλάμε για νίκη με ανατροπή σε παιχνίδι Τσάμπιονς Λιγκ. Άρα για μεγάλη επιτυχία έτσι κι αλλιώς. Όποιος βρίσκει νόημα στο να ανακαλύπτει φόβους απλά προετοιμάζεται να τα "χώσει" στον Ζαρντίμ την επόμενη φορά που θα έρθει στραβοπάτημα.

Ο Ολυμπιακός φρόντισε, όπως άλλωστε είχαν δηλώσει οι ίδιοι οι παίκτες του, (Μοντέστο, Κοντρέρας) να προφυλάξει τα νώτα του. Από τη στιγμή που δέχτηκε το (άκυρο) γκολ έτσι κι αλλιώς βγήκε μπροστά. Ανοίχτηκε, ρίσκαρε και πέτυχε την ανατροπή. Ο Ζαρντίμ βοήθησε την ομάδα του από τον πάγκο κάνοντας τα απαραίτητα. Δικαιολογημένα διατύπωσε την διαφωνία του όταν τον ρώτησαν γιατί ο Ολυμπιακός "ξύπνησε" μετά το γκολ.

Τώρα έφτασε να βρίσκεται "κατηγορούμενος" γιατί η ομάδα του έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει μόλις το έφαγε...

Ο Ολυμπιακός πήρε μια σπουδαία νίκη με πρωταγωνιστές παίκτες από το μέλλον του. Τον Μανωλά που μεγαλούργησε αμυντικά και τον Μήτρογλου που γίνεται σκόρερ ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Η πίεση κάτω από την οποία ζουν παίκτες και προπονητής λογικά θα μειωθεί. Ο Ζαρντίμ έχει κάθε λόγο να αισθάνεται ότι βγάζει την πλάτη του από τον τοίχο.

Όταν οι άλλοι ψάχνουν να λύσουν τα σημερινά μεγάλα προβλήματα τους, οι ερυθρόλευκοι καθαρίζουν ευρωπαϊκά ματς με τους πιτσιρικάδες τους...




πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: