Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Τους "φακελώνει" όλους ο Σαββίδης

Η τακτική του στις μεταγραφές για μην πληρώνει υπεραξία.

Τους "φακελώνει" όλους ο Σαββίδης
Η οικονομική επιφάνεια του Ιβάν Σαββίδη είναι δεδομένη (έχει μετοχές σε καπνοβιομηχανία και ίδρυσε μεγάλη μονάδα αλλαντοποιίας στη Ρωσία), όμως αυτό δεν σημαίνει ότι πίσω από την πλάτη του θα στηθεί πάρτι με χρυσά κουτάλια στον ΠΑΟΚ.
Οσοι έχουν συνεργαστεί μαζί του επιμένουν ότι θα ακολουθήσει «σφιχτή» πολιτική με τα συμβόλαια και θα μετατοπίσει το βάρος στις ακαδημίες για την παραγωγή ταλέντων. Αυτό βέβαια δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να γίνουν και κάποιες μεταγραφές.... αεροδρομίου, ωστόσο ο Σαββίδης θα ψαχτεί προκειμένου να μην πληρώσει υπεραξία.
Η τακτική του εξάλλου υπαγορεύει να «φακελωθούν» όλοι οι στόχοι της ομάδας. Θέλει δηλαδή να ξέρει πόσα χρήματα λαμβάνει ο κάθε παίκτης που υποδεικνύεται από το τεχνικό τιμ, τι ποσό ζητάει για να αλλάξει φανέλα, πόσα κόστισε στην προηγούμενη ομάδα του, τι προμήθειες έχουν πάρει οι ατζέντηδες και πόσα αξιώνουν αυτή τη φορά.
Αν μάλιστα προκύπτει σημαντική απόκλιση σε αυτά τα νούμερα, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ πιθανότατα θα αποσύρεται. Δεν θέλει ο Σαββίδης να περάσει προς τα έξω την εικόνα του σπάταλου και οι ατζέντηδες -που μυρίζονται το «ψητό»- να σηκώνουν τις τιμές.
Και το μεγάλο στοίχημα βεβαίως είναι να μετατραπεί ο χρεωμένος ΠΑΟΚ σε μία βιώσιμη ΠΑΕ που θα πορεύεται με τα δικά της κεφάλαια. Γι' αυτό και στη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε ο Ιβάν Σαββίδης έθεσε πρώτα το θέμα των εγκαταστάσεων των ακαδημιών και μετά επεκτάθηκε στο γήπεδο της πρώτης ομάδας.
Εχουν μάλιστα να λένε στον «δικέφαλο» του Βορρά πως ο ομογενής επιχειρηματίας -πριν ακόμη οριστικοποιηθεί η εμπλοκή του στη διοίκηση του συλλόγου- είχε προσκαλέσει την U-15 ομάδα του ΠΑΟΚ στο Ροστόφ για να συμμετάσχει σε τουρνουά. Μάλιστα έσπευσε ο ίδιος να παρακολουθήσει τα παιχνίδια αντλώντας και πληροφορίες για τους Ελληνες πιτσιρικάδες.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: