Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Τοροσίδης: «Μας ξύπνησε το γκολ της Μονπελιέ»

Τοροσίδης: «Μας ξύπνησε το γκολ της Μονπελιέ»
Το γκολ της Μονπελιέ ήταν αυτό που «αφύπνισε» τον Ολυμπιακό για να πάρει τη νίκη (2-1), όπως τόνισε ο Βασίλης Τοροσίδης.

Ο «Τόρο» δήλωσε πως το «τρίποντο» αυτό θα βοηθήσει περισσότερο στο ψυχολογικό κομμάτι τους «ερυθρόλευκους», προσθέτοντας πως η ομάδα χρειάζεται πίστωση χρόνου λόγω των πολλών αλλαγών που έγιναν το καλοκαίρι.

«Μέχρι εκείνη τη στιγμή (το γκολ της Μονπελιέ) ήμασταν νωχελικοί και δεν παίρναμε τις πρωτοβουλίες που έπρεπε. Μας ξύπνησε το γκολ που δεχθήκαμε και γίναμε κυρίαρχοι του παιχνιδιού, κάνοντας φάσεις. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Δεν μπορώ να πω πως είμαι δικαιωμένος επειδή το νικητήριο γκολ μπήκε στο 90+2’, γιατί μέχρι να σφυρίξει ο διαιτητής υπάρχει παιχνίδι. Πήραμε ένα πολύτιμο διπλό και τρεις βαθμούς που θα βοηθήσουν πολύ περισσότερο στο ψυχολογικό κομμάτι», δήλωσε ο Βασίλης Τοροσίδης.

Για το τέρμα του Ολυμπιακού που ήρθε από μία στημένη φάση: «Στο ποδόσφαιρο τα στημένα κατά 45%-50% καταλήγουν σε γκολ. Έτυχε να είμαι εγώ αυτός που σκόραρα. Μπορεί να το είχε πετύχει ο οποιοσδήποτε. Μόνο τη νίκη κρατάω».

Για το γκολ που πέτυχε: «Δεν κάθομαι να το σκεφτώ. Το θέμα είναι να πετύχει γκολ η ομάδα. Αυτό που κρατάω είναι η χαρά της ικανοποίησης. Κακά τα ψέματα μέχρι στιγμής είχαμε μία σκληρή κριτική, αλλά όταν είσαι στον Ολυμπιακό αυτό είναι αναμενόμενο. Έχουμε πολλά νέα παιδιά στην ομάδα με αποτέλεσμα να αλλάξει πολύ. Έφυγαν παίκτες βαρόμετρο για την ομάδα και την επίθεσή της. Από τη μια στιγμή στην άλλη έπρεπε να ξαναχτίσει αυτό που είχε φτιάξει πέρυσι. Αυτό είναι δύσκολο λόγω των πολλών αγώνων και γι’ αυτό χρειάζεται πίστωση χρόνου κάθε προπονητής. Κανείς δεν μπορεί να δείξει έργο μέσα σε ένα δύο μήνες».

Για το γεγονός πως έχει αγωνιστεί σε όλα τα ευρωπαϊκά διπλά του Ολυμπιακού: «Αισθάνομαι χαρούμενος και ευχαριστώ τον Θεό που έχω τη δύναμη να παίζω ποδόσφαιρο και να έχω κάνει το χόμπι μου επάγγελμα. Πράγματι, από το 2007 και το διπλό στη Βρέμη συμμετείχα σε όλα τα διπλά. Αισθάνομαι τυχερός και αυτά πιστεύω πως θα τα καταλάβω μετά το ποδόσφαιρο. Αυτό που σκέφτομαι τώρα είναι το ματς με τον Άρη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: