Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

«Είμαι ο Φλόκαρι, όχι ο αντι - Κλόζε»

«Είμαι ο Φλόκαρι, όχι ο αντι - Κλόζε»
Αρνείται το χαρακτηρισμό «αντι - Κλόζε» που του έχουν προσδώσει τα ιταλικά Μέσα Ενημέρωσης ο Σέρτζιο Φλόκαρι. Ο επιθετικός της Λάτσιο, που θα αντικαταστήσει τον Γερμανό στο παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό για το Γιουρόπα Λιγκ, θεωρεί πως έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που τον διακρίνουν από τον πιο διάσημο συμπαίκτη του και ζητά να τον θεωρούν ως ένα σημαντικό ποδοσφαιριστή μιας σημαντικής ομάδας.

Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο με τις συνεχείς αγωνιστικές υποχρεώσεις, η παρουσία πολλών άξιων παικτών στο ρόστερ των ομάδων είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία. Κανείς ποδοσφαιριστής δεν θεωρείται βασικός, ενώ όλοι είναι υποχρεωμένοι να βρίσκονται σε εγρήγορση για τη στιγμή που θα τους χρειαστεί ο προπονητής τους.

Ο Τύπος στην Ιταλία, όμως, δεν έχει καταφέρει να προσαρμοστεί σε αυτή την πραγματικότητα, αφού κατά καιρούς «βαπτίζει» κάποιους ποδοσφαιριστές που αντικαθιστούν κάποιους άλλους, χρησιμοποιώντας την πρόθεση «αντί». Έχουμε έτσι, κατά καιρούς, τον «αντι - Βούτσινιτς», τον «αντι - Τότι» ή τον «αντί - Καβάνι».

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τον αντικαταστάτη του Μίροσλαβ Κλόζε στο παιχνίδι της Λάτσιο κόντρα στον Παναθηναϊκό για το Γιουρόπα Λιγκ, τον Σέρτζιο Φλόκαρι, που αμέσως έγινε ο «αντι - Κλόζε» για τις ιταλικές εφημερίδες. Ο Φλόκαρι, όμως, αντιδρά σε αυτό το ρόλο που του προσδίδουν και εξηγεί το λόγο.

«Δεν μου αρέσει να με θεωρούν και να με ονομάζουν αντί. Το κάνουν πολλοί, αλλά εμένα με ενοχλεί. Τι θα πει αντί - Κλόζε; Ο Μίροσλαβ είναι ένας σημαντικότατος παίκτης για εμάς και μας έχει προσφέρει πολλά. Δεν αντικαθίσταται από κανέναν. Εγώ είμαι ο Φλόκαρι, είμαι διαφορετικός από εκείνον και θέλω να με θυμάται ο κόσμος ως έναν σημαντικό παίκτη μιας σημαντικής ομάδας και όχι ως ένα απλό αντικαταστάτη ενός άλλου ποδοσφαιριστή», ήταν το ξέσπασμα του επιθετικού της Λάτσιο.



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: