Ο Βασίλης Σαμπράκος γράφει στο blog του για τον Λεονάρντο Ζαρντίμ που ξεκολλάει, με αυτή τη νίκη, τη βελόνα "Βαλβέρδε" στο μυαλό των ποδοσφαιριστών του. 
Ηταν αρκετοί αυτοί που ζούσαν στον Ολυμπιακό ή παρατηρούσαν στενά τη δουλειά του και μιλούσαν με προβληματισμό, καθ' όλη τη διάρκεια των μηνών από την έναρξη της προετοιμασίας μέχρι τώρα, για τον τρόπο που στέκονταν οι ποδοσφαιριστές απέναντι στη δουλειά του Λεονάρντο Ζαρντίμ. Για το πόσο τους έπειθε, για το πόσο τον εμπιστεύονταν, για το πόσο τον άκουγαν και αποφάσιζαν να ακολουθήσουν τις εντολές του και να εφαρμόσουν το σχέδιό του.
Η "είναι άτυχος, ήρθε μετά τον περσινό Βαλβέρδε..." ατάκα είναι η πιο δημοφιλής των τελευταίων μηνών στον Ολυμπιακό. Οχι άδικα. Διότι πράγματι ήταν άτυχος ο Πορτογάλος που παρέλαβε τον Ολυμπιακό με τον πήχη ψηλά και με τόσες αλλαγές στο ρόστερ. Ολα αυτά μέχρι τη μάχη του Μονπελιέ. Διότι αυτή είναι μια νίκη που αλλάζει την κουβέντα για τον Ζαρντίμ. Ή, πιο σωστά, που δημιουργεί μια μεγάλη ευκαιρία στον Πορτογάλο του: την ευκαιρία του να φτιάξει μια νέα προοπτική για τον εαυτό του, για να ξεκολλήσει η βελόνα, στη σκέψη και τη συνείδηση των ποδοσφαιριστών του, από τον Βαλβέρδε.
Η νίκη επί της Μονπελιέ ήρθε και με τύχη για τον Ολυμπιακό. Ειδικά μετά το 20'ο λεπτό όμως ο Ολυμπιακός άρχισε να φτιάχνει την τύχη του. Κι αυτό έγινε με σχέδιο του προπονητή του, με έναν καλά τακτοποιημένο Ολυμπιακό, που απλώθηκε σωστά στο τερέν και έστησε τον δικό του μηχανισμό για να φτιάξει τις στιγμές του και να τις εκμεταλλευτεί. Κι όλα αυτά σε ένα βράδυ που είχε αρκετά από τα ατού του σε μέτρια ή και κακή βραδιά. Ο προπονητής του όμως συνέχισε μέχρι και το τελευταίο διάστημα να ζητεί περισσότερα από αυτά που του έδινε το παιχνίδι. Κάπως έτσι ήρθαν στο τερέν ο Αμπτούν και ο Μήτρογλου, μολονότι έμοιαζε λάθος η επιλογή της απόσυρσης του Γκρέκο κι όχι του Μασάντο από το ματς.
Το γκολ του Μήτρογλου ήρθε να φωταγωγήσει την ψυχή του Ολυμπιακού αλλά και να φωτίσει τη δουλειά που έκανε ο Ζαρντίμ για να έρθει μια σπουδαία ανατροπή στην έδρα μιας ομάδας που προ μηνών σήκωσε τον τίτλο του πρωταθλητή Γαλλίας. Κι η νίκη ήρθε να δημιουργήσει στον Ολυμπιακό την προοπτική να μη τελειώσει νωρίς την ευρωπαϊκή πορεία του στη σεζόν. Εβαλε από κάτω τους Γάλλους. Κι αν ο Ζαρντίμ τα καταφέρει και στο δύσκολο μέρος αυτής της παρτίδας, στο Καραϊσκάκη, εκεί που θα πρέπει να σχεδιάσει ένα άλλου τύπου παιχνίδι, με τον Ολυμπιακό να κρατά τη μπάλα και να δημιουργεί, κι όχι να περιμένει, ο Πορτογάλος θα αρχίσει να χτίζει τις βάσεις για να επιτύχει, και για να βγει από τη σκιά του Βαλβέρδε που κρύβει τη δική του. 



πηγή: gazzetta.gr