Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Γερμανική «κανονιά»

Γερμανική «κανονιά»
Πολύ μεγάλο «διπλό» μέσα στο «Έμιρεϊτς» που την φέρνει στην κορυφή του 2ου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ μετά από τρεις αγωνιστικές πήρε η Σάλκε επί της Άρσεναλ. Οι Γερμανοί επικράτησαν 2-0 παραδίδοντας μαθήματα τακτικής στους «κανονιέρηδες» και έφτασαν στους 7 πόντους έναντι 6 των Λονδρέζων.

Τα γκολ για την ομάδα του Στέφενς σημείωσαν ο Χούντελαρ στο 76΄και ο Αφελάι δέκα λεπτά αργότερα, σε μία βραδιά που οι «κανονιέρηδες» έμειναν ξανά μακριά από τον καλό τους εαυτό. Πολλά σε ότι αφορά την μεταξύ τους… μάχη θα παιχτούν την επόμενη αγωνιστική, στην έδρα της Σάλκε.

Το ματς:

Από την αρχή του αγώνα έγινε φανερό ότι η Σάλκε είχε επιλέξει να δώσει χώρο στην Άρσεναλ και να προσπαθήσει να χτυπήσει στην αντεπίθεση. Οι «κανονιέρηδες», με τον Καθόρλα να έχει τον ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Ζερβίνιο στο 4-3-3, κυκλοφορούσε την μπάλα, είχε την πρωτοβουλία αλλά αντιμετώπιζε πρόβλημα στο να φτάσει στην αντίπαλη εστία. Ο Ισπανός ήταν ο πιο…δραστήριος και στο 27ο λεπτό λίγο ήθελε να ανοίξει το σκορ.

Η Σάλκε προσπάθησε να ισορροπήσει, αν και η κατοχή δεν ξεπέρασε ποτέ το 60-40. Εντέλει στο 43΄ο Χούντελαρ έχασε μεγάλη ευκαιρία να βάλει μπροστά στο σκορ την ομάδα του και το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος, η Σάλκε έγινε πιο απειλητική. Με τον Χέβεντες στο 50΄και 57΄να ανεβαίνει στα στημένα και να γίνεται επικίνδυνος, οι Γερμανοί δήλωσαν «παρών» και επιθετικά. Οι «κανονιέρηδες» έριξαν μεγάλο βάρος στην άμυνα και έτσι οι καλές φάσεις εξακολουθούσαν να λείπουν στο ματς.

Όλα αυτά μέχρι το 76΄. Σε εκείνο το σημείο, η άμυνα της Άρσεναλ «κοιμήθηκε», η μπάλα έφτασε στον Χούντελαρ ο οποίος με σουτ μέσα από την περιοχή, νίκησε τον Μανόνε και έκανε το 1-0. Στο ματς πέρασε και ο Ζιρού, προκειμένου οι γηπεδούχοι να γίνουν πιο επικίνδυνοι. Όμως, η Σάλκε είχε ακόμα έναν άσο στο μανίκι… Έκλεψε την μπάλα, ο Φαρφάν έκανε το υπέροχο γύρισμα και ο Αφελάι από κοντά έκανε το 2-0 (86΄) και τελείωσε το ματς…

Συνθέσεις:

Άρσεναλ(Βενγκέρ): Μανόνε, Μερτεζάκερ, Βερμάελεν, Σάντος, Τζένκινσον (83΄Γκνάμπρι), Αρτέτα, Ράμσεϊ, Καθόρλα, Κοκλέν, Ποντόλσκι (83΄Αρσάβιν), Ζερβίνιο (76΄Ζιρού)

Σάλκε(Στέφενς): Ούνερσταλ, Χέβεντες, Ούτσιντα, Φούκς, Ματίπ, Χόλτμπι (65΄Μπαρνέτα), Αφελάι, Νοϊστέντερ, Χέγκερ (46΄Τζόουνς), Φαρφάν, Χούντελαρ



A0-2S www.goalsup.com από fasthighlights-2013


Βαθμολογία 2ου ομίλου (3η αγωνιστική)

Σάλκε 7
Άρσεναλ 6
Ολυμπιακός 4
Μονπελιέ 1

Επόμενη αγωνιστική (4η)
Σάλκε-Άρσεναλ
Ολυμπιακός-Μονπελιέ




πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: