Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

«Πετάει» η Λάτσιο; «Πετάει»!

Οι Ρωμαίοι έρχονται στο ΟΑΚΑ φορτσάτοι, αλλά και με σημαντικές απουσίες και η «SportDay» αναλύει που πρέπει να χτυπήσει και τι πρέπει να προσέξει ο Παναθηναϊκός.
ΠΑΟ, ΠΡΟΣΕΞΕ

1 ΖΟΣΕ... ΠΕΤΚΟΒΙΤΣ
Παραδέχεται ότι η φιλοσοφία του έχει διαμορφωθεί από τον «special one». Εύλογoς, συνεπώς, ο χαρακτηρισμός «μικρός Μουρίνιο». Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς, επίσης 49 ετών, επίσης πολύγλωσσος. Κροατοβόσνιος, που έκανε όνομα ως ποδοσφαιριστής και ως προπονητής στην Ελβετία. Ανέλαβε φέτος αντί του Εντι Ρέια, καθιέρωσε στο πρωτάθλημα το 4-1-4-1 και απέχει τέσσερις βαθμούς από την κορυφή με έξι νίκες σε οκτώ αγώνες. Οι παίκτες τον γουστάρουν, η διοίκηση θέλει ήδη να τον δέσει με νέο συμβόλαιο.

2 LAZIO LAB!
Ξέραμε το Milan Lab. Στο Φορμέλο γίνεται εξίσου τρομερή δουλειά. Ο εργοφυσιολόγος Πάολο Ρονγκόνι ελέγχει τους παίκτες με συνεχείς εξετάσεις αίματος, το σύστημα προπόνησης TRX, γνωστό από τον στρατό των ΗΠΑ, βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη και οι τραυματισμοί μειώθηκαν από 27 πέρυσι τέτοια εποχή σε έξι! Ο Τζέσε Φιορανέλι (φωτό) τοποθετεί κάμερα ψηλά στα ματς ώστε να φακελώνει τις κινήσεις των «λατσιάλι» με οπτική επαφή σε όλο το γήπεδο και αναλύει ηλεκτρονικά τους αντιπάλους.

3 ΣΟΥΤ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ
O Κλόζε τελειώνει τις φάσεις από κοντά, μα πιο συχνά το γκολ έρχεται από μακριά. Στη Serie A οι «λατσιάλι» έχουν επιχειρήσει 86 σουτ εκτός περιοχής, μακράν τα περισσότερα. Ειδικά οι Ερνάνες (αριστερά) και Καντρέβα (δεξιά) έχουν το ελεύθερο να σουτάρουν όποτε θέλουν. Ετσι έχει βάλει τρία γκολ ο Βραζιλιάνος ηγέτης της, έτσι «κάρφωσε» Παλέρμο και Μίλαν ο Ιταλός χαφ! Αυτός που πιτσιρικάς ήταν οπαδός της Ρόμα, μα που έχει κερδίσει τους πάντες, φτάνοντας έως τη «σκουάντρα ατζούρα».

4 ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ
Αλλο «όπλο», η ομοιογένεια. Το 2011 ήρθαν εννιά νέα πρόσωπα και η προηγούμενη σεζόν ήταν αυτή της αφομοίωσης. Φέτος αφενός δεν έφυγε κανείς βασικός, αφετέρου αποκτήθηκαν μόνο ο μεσοεπιθετικός Εντερσον ως ελεύθερος από τη Λιόν και ο στόπερ Σιανί με 1,5 εκατ. ευρώ από την Μπορντό, με κανέναν τους να μην ξεκινάει συνήθως! Ο φορ Σάρατε που επέστρεψε από δανεισμό στην Ιντερ απογοητεύει ξανά κι ο Νιγηριανός χαφ Ονάζι προωθήθηκε από τη δεύτερη ομάδα.


ΠΑΟ, ΧΤΥΠΑ

1 ΔΗΛΩΝΟΥΝ... «ΑΠΩΝ»
Αν η Λάτσιο έπαιζε πλήρης, ο Παναθηναϊκός που έχουμε δει μέχρι στιγμής δεν θα είχε καμία τύχη. Στην Ιταλία, όμως, έμειναν ο διεθνής τερματοφύλακας Φεντερίκο Μαρκέτι, ο Βόσνιος αριστερός μπακ Σενάντ Λούλιτς κι ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός Εντερσον. Ολοι τους τραυματίες και ειδικά οι δύο πρώτοι βασικότατοι. Σκέψη για ξεκούραση υπάρχει όχι μόνο για τον Μίροσλαβ Κλόζε, αλλά και για άλλους, με πιθανότερους τους Αμπντουλάι Κονκό (δεξιός μπακ) και Αντρέ Ντίας (στόπερ).

2 ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΟΙΡΑ
Το καλό ξεκίνημα στη Serie A έχει ανοίξει την όρεξη για (τουλάχιστον) έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ, οπότε στην Ευρώπη το σκεπτικό είναι «βλέποντας και κάνοντας». Μέσα στις επόμενες δυόμισι εβδομάδες, οι «λατσιάλι» δίνουν έξι ματς, παίζοντας στη Φλωρεντία με τη Φιορεντίνα μόλις 66 ώρες μετά το τελευταίο σφύριγμα στο ΟΑΚΑ. Εξ ου και η πρόθεση ξεκούρασης βασικών στελεχών όποτε υπάρχει ευκαιρία, κάτι που έγινε και στο 1-0 επί της Μάριμπορ.

3 «ΑΡΓΑ ΚΑΡΑΒΙΑ»
Κοντρολαρισμένη ομάδα, με παίκτες μπροστά που ξέρουν μπάλα και Λατίνους που «δαγκώνουν» πιο πίσω (Λεντέσμα, Γκονζάλες). Οχι όμως και η πιο γρήγορη. Ειδικά το αμυντικό δίδυμο του 33χρονου Ντίας με τον 35χρονο Τζουζέπε Μπιάβα δεν είναι αξιόπιστο. Τα 3/4 της άμυνας θα αλλαχθούν, ο Μπιάβα όμως θα παίξει. Οποιος είδε πώς τον «χόρεψε» ο Ελ Σααραουί της Μίλαν το Σάββατο στη φάση του 3-2, καταλαβαίνει γιατί ο βετεράνος αμυντικός έχει πρόβλημα με κινητικούς φορ.

4 ΧΩΡΙΣ ΑΚΡΑΙΟΥΣ
Στο δημιουργικό κομμάτι οι Ρωμαίοι αναπτύσσονται και εκτελούν από τον άξονα, ακόμα και με τους ακραίους χαφ! Συνήθως ξεκινούν δεξιά ο Καντρέβα και αριστερά ο Στέφανο Μάουρι, οι οποίοι συγκλίνουν ψάχνοντας την κάθετη πάσα ή το σουτ, παρά παίζουν πάνω στη γραμμή και σεντράρουν. Αυτό το κάνει ο αριστερός μπακ Λούλιτς, που δεν ήρθε όμως στην Αθήνα. Αν αγωνιστεί σήμερα, το ίδιο θα κάνει ο δεξιός μπακ Σκαλόνι, που άλλωστε ήταν εξτρέμ στα νιάτα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: