Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Μαρκαριάν: «Η πόρτα μου θα είναι πάντα ανοικτή»

Μαρκαριάν: «Η πόρτα μου θα είναι πάντα ανοικτή»
Ανοιχτός στο ενδεχόμενο να επιστρέψει στο ελληνικό πρωτάθλημα για να αναλάβει τα ηνία του Παναθηναϊκού παρουσιάστηκε ο Σέρτζιο Μαρκαριάν.

Ο πρώην τεχνικός των «πράσινων» τόνισε πως αν στο μέλλον οι συγκυρίες το επιτρέπουν δεν θα έλεγε όχι σε πρόταση της πράσινης ΠΑΕ.

Ακόμη, ο Μαρκαριάν δήλωσε πως δεν θέλει να αναφερθεί στο συμβάν της Ριζούπολης, αφού δεν θέλει να έχει προβλήματα.

Ο Ουρουγουανός τεχνικός δήλωσε έκπληκτος για τα οικονομικά προβλήματα της ομάδας.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην εφημερίδα «Ο Τύπος της Κυριακής»:

Για την κατάσταση της Ελλάδας και του ελληνικού πρωταθλήματος:
«Παρακολουθώ, όχι μόνο στο πρωτάθλημα, αλλά και την Ελλάδα γενικότερα, λόγω της οικονομικής κρίσης. Γνωρίζω ότι ο Ολυμπιακός είναι πρώτος και πως ο Παναθηναϊκός απέχει 16 βαθμούς. Όταν είχα αναλάβει την πρώτη φορά, τη σεζόν 2001-2002 ήμασταν 12 βαθμούς πίσω από την ΑΕΚ και καταφέραμε να εκμηδενίσουμε τη διαφορά».

Για το επεισόδιο με τον διαιτητή Ευθυμιάδη:
«Είμαι πιστός Χριστιανός και θεωρώ πως οι άνθρωποι που δεν κάνουν αυτοκριτική δεν βελτιώνουν τη ψυχή τους. Αναγνωρίζω πως η συμπεριφορά μου την προκειμένη στιγμή δεν ήταν η σωστή. Το λάθος μου ήταν ότι νόμιζα ότι είχα τη δύναμη να αποκαταστήσω την αδικία που συντελούνταν. Μετά κατάλαβα ότι ο μόνος που είχε αυτή τη δύναμη ήταν ο Θεός. Ξεπέρασα τον εαυτό μου γιατί ξέχασα ότι ήμουν επαγγελματίας και έγινα οπαδός».

Για το συμβάν της Ριζούπολης:
«Δεν θέλω ούτε να θυμάμαι εκείνη την ημέρα. Είναι η μοναδική ήττα μου στο ελληνικό πρωτάθλημα όπου ήμουν αήττητος για 41αγωνιστικές και ακόμη αναρωτιέμαι τι έγινε και πώς είναι δυνατόν να συνέβη κάτι τέτοιο. Δεν έχω προβλήματα και επειδή δεν θέλω να αποκτήσω, δεν πρόκειται να πω τίποτα αναφορικά με το συγκεκριμένο αγώνα».

Για τα οικονομικά προβλήματα του Παναθηναϊκού:
«Ομολογώ πως δυσκολεύομαι να το συνειδητοποιήσω. Όλες οι μεγάλες ομάδες αντιμετωπίζουν προβλήματα κάποια στιγμή στην ιστορία τους, αλλά πάντα βρίσκουν τρόπο να επανέλθουν δριμύτερες. Το επιβάλλει η φανέλα τους. Εύχομαι το ίδιο και στον Παναθηναϊκό και τους εκπληκτικούς οπαδούς του».

Για το αν θα επέστρεφε:
«Δεν μου έγινε κάποια κρούση τώρα και καλώς έπραξαν, διότι δεν θα άφηνα στη μέση την προσπάθεια που κάνω με την εθνική ομάδα του Περού. Η πόρτα μου θα είναι πάντα ανοιχτή στον Παναθηναϊκό και αν οι συγκυρίες στο μέλλον είναι πιο ευνοϊκές, δεν θα είχα πρόβλημα να συζητήσω αυτό το ενδεχόμενο».

Για τον Χουάν Ραμόν Ρότσα:
«Τον ξέρω καλά τον Χουάν! Όταν είχα αναλάβει για πρώτη φορά με είχε πλησιάσει με μεγάλη ευγένεια και είχε προσφερθεί να με βοηθήσει. Είχαμε κάνει πολλές και εποικοδομητικές συσκέψεις. Τον ευχαριστώ, τρέφω μεγάλη εκτίμηση στο πρόσωπό του και του εύχομαι τα καλύτερα στη νέα αποστολή του».

Δεν υπάρχουν σχόλια: