Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

«Πρέπει να παλεύεις μέχρι το τέλος»

«Πρέπει να παλεύεις μέχρι το τέλος»
Η νίκη είναι… νίκη και αυτό είναι το σημαντικό που κρατά ο Πανιώνιος στην αναμέτρηση κόντρα στον Πανελευσινιακό.

Ωστόσο ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στάθηκε στην έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης που έδειξαν οι παίκτες του μετά την πρώτη περίοδο και ενώ προηγούνταν με 17 πόντους.

Χαρακτηριστικά ανέφερε πως σε ένα πρωτάθλημα ανταγωνιστικό, όπως αυτό της Α1 μπάσκετ, πρέπει να παλεύεις μέχρι τέλους.

«Είχαμε να αντιμετωπίσουμε μία μαχητική και σκληρή ομάδα, έναν επικίνδυνο αντίπαλο. Ως ένα σημείο τα καταφέραμε και πήραμε τη νίκη. Το σημαντικό λάθος που κάναμε ήταν πως μετά από μία πολύ καλή πρώτη περίοδο πιστέψαμε ότι το έργο μας θα είναι εύκολο. Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι η Α1 είναι πολύ δύσκολο πρωτάθλημα και πρέπει να παλεύεις τα ματς μέχρι το τέλος», είπε ο κόουτς των «κυανέρυθρων» και πρόσθεσε: «Ο Πανελευσινιακός μας εγκλώβισε με την άμυνά του, ήμασταν στατικοί επιθετικά κι αυτό γιατί δεν είχαμε ενέργεια στην άμυνα και βγήκαμε εκτός ρυθμού. Όποτε δεν είμαστε καλοί στην επίθεση θα πρέπει να παίρνουμε δύναμη από την άμυνα. Ο Πανελευσινιακός πάλεψε το ματς μέχρι το τέλος, έβαλε τα μεγάλα σουτ αλλά στο φινάλε με την πιεστική μας άμυνα τους αναγκάσαμε σε πολλά λάθη. Κρατάμε τη νίκη και συνεχίζουμε την προσπάθεια. Χρειαζόμαστε χρόνο αλλά παιχνίδι με παιχνίδι θα υπάρχει βελτίωση».

Από την πλευρά των παικτών του Πανιωνίου, ο Γιάννης Αθηναίου, σχολίασε: «Συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου και στους προπονητές για τη νίκη. Προερχόμασταν από ήττα στο EuroCup την οποία έπρεπε να ξεπεράσουμε γρήγορα. Ο Πανελευσινιακός είναι ομάδα που παλεύει τα ματς μέχρι το τέλος τους. Προσπαθήσαμε να κατανοήσουμε τη φιλοσοφία του νέου μας προπονητή που είναι σκληρή άμυνα και στα 40 λεπτά του αγώνα. Πιστεύω ότι αυτό κάναμε σήμερα και μας έδωσε τη νίκη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: