Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για το έγκλημα στο Βικελίδης. Εσωτερικό-διοικητικό  και διαιτητικό, αλλά και την ελπίδα με την έλευση του νέου προπονητή
Στο ίδιο έργο θεατής ήταν και σήμερα ο οπαδός του ΑΡΗ. Ομάδα που στο πρώτο ημίχρονο είχε τουλάχιστον πάθος και ψυχή, αλλά στο δεύτερο με παίκτη παραπάνω είχε άγχος, φόβο και ανικανότητα να κρατήσει το αποτέλεσμα. Για την ακρίβεια ομάδα που ενώ έπαιζε (100% δίκαια με παίκτη παραπάνω) έμεινε πίσω από το 50 και περίμενε να έρθει το μοιραίο.
Και ήρθε στο 90 έστω κι αν χρειάστηκε για μία ακόμα φορά να βάλει το χέρι της η διαιτησία.  Δεν ξέρω αν διαβάσατε τις δηλώσεις του Παπαζαχαρία που μιλάει  ξεκάθαρα για σκοπιμότητα:
«Φτάνει πια. Κάθε Κυριακή γίνονται τα ίδια και χειρότερα. Είμαστε το θύμα της αγωνιστικής με τα διαιτητικά λάθη που γίνονται. Έχουμε αγανακτήσει και εμείς και οι οπαδοί μας. Γίνονται τόσο συχνά και κατά μας που νομίζω ότι δεν είναι πια άθελά τους αλλά υπάρχει κάποια σκοπιμότητα.

Υπάρχει φάουλ σε μένα και δίνει κόρνερ. Πείτε μου μια ομάδα που δεν θα έπαιρνε εκεί το φάουλ. Υπάρχει και μετά φάουλ στον τερματοφύλακα και δεν δίνει τίποτα. Μετά κάνει χέρι ο Σκόνδρας, μάλιστα το παραδέχθηκε και πάλι δεν δίνει τίποτα. Δεν ζητάμε τίποτα, μόνο το 50-50% και αν είμαστε κακοί να χάσουμε. Αλλά όχι κάθε φορά να γίνονται τα ίδια λάθη εις βάρος μας».
Άπειρες φορές έχω αναφερθεί στην διαιτησία που είναι εμφανέστατο ότι με επικεφαλής τον Καραμελίδη και με… χρωστούμενα εκδίκησης από πέρσι λόγω Κουρομπίλια έχει στοχοποιήσει τον ΑΡΗ με ελάχιστες εξαιρέσεις. Ο Δασκαλόπουλος δεν είναι δυνατόν να μην αποβάλει τον Ταυλαρίδη με τους ανθρώπους του Ατρομήτου να παραδέχονται στους παίκτες του ΑΡΗ ότι και απευθείας κόκκινη μπορούσε να του δώσει. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ατρόμητος ήταν ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΗ ΠΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ  ΓΥΡΙΣΕ ΠΙΣΩ. Αυτό σημαίνει ότι έπρεπε να ισοφαρίσει στο 90 με ένα γκολ στο οποίο δεν υπήρχε κόρνερ, υπάρχει επιθετικό φάουλ και ο σκόρερ κάνει κοντρόλ με το χέρι όπως παραδέχτηκε στους παίκτες του ΑΡΗ;
Ο Πασιαλής είπε ότι οι παίκτες γύρισαν λόγω άγχους και πίεσης χωρίς σχετική εντολή. Δε νομίζω ότι απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Όταν όμως παίζεις με παίκτη παραπάνω στην έδρα σου, από τον πάγκο δίνεις τις εντολές, την φρεσκάδα με συγκεκριμένες αλλαγές, ώστε οι παίκτες που γύρισαν από το 50 πίσω να βγουν μπροστά. Δεν μπορείς να ζητήσεις όμως ευθύνες από τον Πασιαλή που τον είχαν τελειώσει από το βράδυ της Δευτέρας και λόγω των κωμικών καταστάσεων μεσοβδόμαδα έφτασε να κάθεται στον πάγκο και με τον Ατρόμητο.
Ο ΑΡΗΣ δεν έκανε τίποτα και ο Ατρόμητος και με την συνδρομή του Δασκαλόπουλου έφτασε στο 90 στο γκολ, όπου αν αντί του ΑΡΗ ήταν στο γήπεδο ο ΟΣΦΠ ή οι επιστήμονες στην προπαγάνδα συμπολίτες θα είχε σφυρίξει πέντε επιθετικά φάουλ και ένα δώρο. Λέω πέντε γιατί τα τρία έγιναν και για αυτούς θα έβρισκε άλλα δυο σαν τα πέναλτι που δίνει υπέρ τους.
Ο κόσμος ξέσπασε μετά το τέλος κατά πάντων, αλλά κυρίως τα έβαλε με τους διοικούντες από τους οποίους περιμένει να προστατέψουν την ομάδα. Για ποιους διοικούντες όμως να μιλήσουμε; Αυτούς που (τους) έφυγαν την Τετάρτη για να τους ζητήσουν να  ξαναγυρίσουν την Παρασκευή; Την ΚΜΑ; Τους εξωδιοικητικούς;  Στο γήπεδο άλλος έβριζε τον Ζαμπέτα, άλλος τον Στεφανίδη, άλλος κάποια μέλη του ΔΣ της ΚΜΑ, άλλος τον Σκόρδα. Όλοι όμως συμφωνούσαν για την διαιτησία, έστω κι αν ενδιάμεσα έπεφταν μπινελίκια σε παίκτες και προπονητή.
Και όλα αυτά είναι συνέχεια των όσων σας προανέφερα την προηγούμενη εβδομάδα. Όσο τρωγόμαστε μεταξύ μας οι Καραμελίδηδες, οι Δασκαλόπουλοι, οι Καλογερόπουλοι και οι Αρετόπουλοι θα κάνουν την δουλειά τους.  Αυτοί όμως κάνουν την δουλειά τους… Ο ΑΡΗΣ τι κάνει;
Έχοντας αναφερθεί πολλές φορές στο θέμα της διαιτησίας θεωρώ ότι ο ΑΡΗΣ πρέπει να έχει μία συγκεκριμένη στάση και γραμμή. Ο ΑΡΗΣ είναι η μόνη ομάδα που έχει ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΟΛΕΜΟ από την διαιτησία, αλλά τα σκάγια παίρνουν μονίμως τους δικούς του. Παράγοντες, παίκτες, προπονητές, δημοσιογράφους. Δεν λέω δίκαια σε πολλές περιπτώσεις, αλλά σε περιπτώσεις σαν την φετινή σεζόν αν αντί να βλέπεις τον εχθρό, προσπαθείς να βρεις τρόπο να «κοπανήσεις» τον διπλανό σου, δεν υπάρχει σωτηρία.
 ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΧΕΣΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΑΝΕΛΕΗΤΟ ΠΟΛΕΜΟ ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ Η ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΗ ΝΑ ΥΠΕΡΙΣΧΥΣΕΙ Ή ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ ΠΟΥ ΔΩΣΑΜΕ ΤΗΝ ΑΦΟΡΜΗ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΚΟΛΑΡΟ Ο ΤΑΣΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΟΜΑΔΑ; Τα εγκληματικά λάθη της τότε διοίκησης εκμεταλλεύτηκαν οι κρατούντες το ελληνικό ποδόσφαιρο και έστειλαν την ομάδα στην Β εθνική και μετά βέβαια έκαναν και τους φίλους με την ανοχή την δική μας (αν και στο συγκεκριμένο με τον Βασίλη πρέπει να εξαιρεθώ) και του επίσημου ΑΡΗ. Αν Ο ΑΡΗΣ ήταν δυνατός θα έσπαγαν τα μούτρα τους.
Αν δεν σταματήσει η εσωτερική διχόνοια, αν επιτέλους δεν μπει ένα τέλος στην διοικητική αναρχία που επικρατούσε όλη την εβδομάδα στον ΑΡΗ, δεν θα δοθεί καμία λύση με την διαιτησία. Τα ίδια και χειρότερα θα γίνονται κάθε αγωνιστική. Την Δευτέρα οι ιθύνοντες της ΚΜΑ έχουν υποχρέωση να ορίσουν διοίκηση Πρωτοδικείου, όπως δεσμεύτηκαν δημόσια και συγχρόνως να αναζητήσουν την ημερομηνία για την ΓΣ της ΚΜΑ.
Να υπάρξει διοίκηση Πρωτοδικείου μέχρι την ΓΣ με δεδομένο ότι τρέχει το 99 και ΞΕΚΙΝΗΣΕ από την Πέμπτη ο έλεγχος για την περίοδο από το 2004 ως το 2012. Στηρίξτε τις αποφάσεις σας, γιατί σε διαφορετική περίπτωση δεν θα έχετε πλέον την στήριξη ούτε του κόσμου που σας επέλεξε με την ύψιστη τιμή να τον εκπροσωπείτε.
 ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ. ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ, ΤΟΝ ΑΡΗ, κάτι άλλο θα έχουν στο μυαλό τους,  παρόμοιο με το έγκλημα που έγινε για την μη αδειοδότηση της ομάδας (ακόμα περιμένω από την ΠΑΕ ΑΡΗΣ να μας δοθεί το σκεπτικό της μη αδειοδότησης. Κι αν δεν θέλουν να το δώσουν σε μένα για να μάθει ο κόσμος τι συνέβη, με πρόφαση την ρήτρα εμπιστευτικότητας ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΣΤΗΝ ΓΣ ΤΗΣ ΚΜΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΘΕΣΟΥΝ ΣΤΑ ΜΕΛΗ, ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟ ΤΗΣ ΠΑΕ).
Δεν το κρύβω ότι η έλευση του Αλκαράθ αποτελεί την ελπίδα για το αγωνιστικό. Ο Ισπανός είναι καθηγητής τακτικής και στρατηγικής. Είναι τα μόνα στοιχεία που μπορούν να καλύψουν την αγωνιστική απειθαρχία και τα πολλά μειονεκτήματα του φετινού ρόστερ. Δεν μπορώ να πω από τώρα αν νιώθω σιγουριά για το αν θα βγάλει την ομάδα από το αδιέξοδο ή όχι. Ας υπογράψει με το καλό αύριο. Έχει πάντως όλο το χρόνο και 17 παιχνίδια μπροστά του σε ένα πρωτάθλημα που δυο συνεχόμενες νίκες μπορούν να σε βγάλουν από τα επικίνδυνα μονοπάτια, όσο ακόμα είναι καιρός…



πηγή: gazzetta.gr