Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Πρώτη προτεραιότητα το αλβανικό εθνικό ζήτημα, λέει ο Μπερίσα!!

Πρώτη προτεραιότητα το αλβανικό εθνικό ζήτημα, λέει ο Μπερίσα
Επανήλθε στις εθνικιστικές δηλώσεις του ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα, παρά την προσπάθεια που έκανε την Τετάρτη να ανασκευάσει όσα είπε σε ομιλία του στον Αυλώνα για «εθνική ανεξαρτησία όλων των αλβανικών εδαφών από την Πρέβεζα μέχρι το Πρέσεβο, από τα Σκόπια μέχρι την Ποντγκόριτσα».

Συγκεκριμένα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Παρασκευή, ανήμερα της επετείου των 100 χρόνων ανεξαρτησίας της Αλβανίας, είπε ότι η ενοποίηση των Αλβανών θα πρέπει να γίνει στο πλαίσιο της Ε.Ε.

«Το εθνικό ζήτημα είναι ο πολικός αστέρας του προγράμματος του Δημοκρατικού Κόμματος» δήλωσε ο Σαλί Μπερίσα. «Εκείνοι που πιστεύουν ότι θα μπορούσαμε να είχαμε άλλη προτεραιότητα από το αλβανικό εθνικό ζήτημα, κάνουν μεγάλο λάθος. Θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το έθνος μας είναι στο επίκεντρο προγραμμάτων εξόντωσης, περισσότερο από κάθε άλλο λαό» είπε χαρακτηριστικά ο Σ. Μπερίσα.

«Οι Αλβανοί σήμερα είναι ελεύθεροι, αλλά η αλβανοφοβία εξακολουθεί να υπάρχει σαν σύννεφο στην περιοχή των Βαλκανίων. Κάποιοι έχουν συνηθίσει να βλέπουν τους Αλβανούς ως πολίτες δεύτερης και τρίτης κατηγορίας» υποστήριξε ο αλβανός πρωθυπουργός.

«Οι Αλβανοί δεν είναι πια διαθέσιμοι να δεχθούν άλλη θέση, εκτός από αυτή των ελεύθερων πολίτων, όπου και αν ζουν στα πάτρια εδάφη τους. Οι Αλβανοί σήμερα είναι πιο ενωμένοι από ποτέ. Κάθε σπιθαμή αλβανικού εδάφους, είναι έδαφος στην εθνική συνείδηση του κάθε Αλβανού» κατέληξε.

Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: