Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

«Είχαμε πολλά να αποδείξουμε…»

«Είχαμε πολλά να αποδείξουμε…»
Πολλαπλές απαντήσεις έδωσε ο Ολυμπιακός με τη νίκη του στο Κάουνας επί της Ζαλγκίρις, όπως δήλωσε ο Στράτος Περπέρογλου στη SportDay. «Είχαμε πολλά να αποδείξουμε», ανέφερε. «Δεν χαλαρώνουμε, πλέον στόχος μας είναι η πρώτη θέση», πρόσθεσε ο διεθνής φόργουορντ. «Χωράμε μαζί με τον Παπανικολάου στην ίδια ομάδα», υποστηρίζει.

Αναλυτικά ο Στράτος Περπέρογλου μίλησε για:

-τη νίκη επί της Ζαλγκίρις: «Γνωρίζαμε ότι η Ζαλγκίρις εδώ μέσα αρέσκεται στο να "ανοίγει" τον ρυθμό και το σκορ, γιατί έχει τρομερή βοήθεια από τον κόσμο της. Εμείς καταφέραμε να τους κρατήσουμε πολύ χαμηλά. Όποτε μας πλησίαζαν, βάζαμε πολύ μεγάλα σουτ που μας έδωσαν ψυχολογία για να συνεχίσουμε στο πλάνο μας. Από ένα σημείο και έπειτα καταστρέψαμε την ψυχολογία του αντιπάλου και αυτό νομίζω βοήθησε περισσότερο στο έργο μας».

-τα κίνητρα για τη νίκη: «Για εμάς και τους προπονητές μας δεν υπάρχει αδιάφορο παιχνίδι, ούτε χωρίς άγχος. Θέλαμε να μπούμε στο παρκέ δυνατά, γιατί είχαμε πολλά να αποδείξουμε, λόγω των όσων έγιναν στον πρώτο γύρο. Η τελευταία μας ήττα ήταν από τη Ζαλγκίρις. Μας κλόνισε πάρα πολύ, αλλά πλέον δείξαμε ότι δίκαια βρισκόμαστε στις πρώτες θέσεις του ομίλου. Τώρα κοιτάμε τον επόμενο στόχο που είναι η πρωτιά».

-τη μεταμόρφωση του Ολυμπιακού: «Σίγουρα έχει αλλάξει η ψυχολογία. Κάναμε ένα-δυο καλά παιχνίδια και αυτό έδωσε φτερά σε όλους. Μας βγαίνει ενέργεια στην άμυνα, η οποία έχει σφίξει και παίρνουμε από εκεί την απαραίτητη ώθηση. Μας έχει βοηθήσει σε αυτό το κομμάτι ο Τζος, που παράλληλα είναι σημαντικός και στην επίθεση. Ο καθένας έχει βρει τον ρόλο του μέσα στο γήπεδο και εκτός από αυτά που φαίνονται, κάνει και τα μικρά πράγματα που χρειάζονται για να είναι μία ομάδα επιτυχημένη».

-το κλίμα στο γήπεδο της Ζαλγκίρις: «Είναι ένα εκπληκτικό γήπεδο. Έχει... μπασκετική φασαρία σε κόσμιο πλαίσιο και χωρίς τα έκτροπα που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στην Ελλάδα. Μακάρι να είχαμε και εμείς σαν χώρα ένα τέτοιο κλειστό, αλλά κυρίως αυτό το κλίμα. Είναι όμως ουτοπικό να πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε κάποια στιγμή να έχουμε κάτι ανάλογο».

-τη συνύπαρξη με τον Παπανικολάου: «Προσπαθούμε να συμπληρώνει ο ένας τον άλλο. Σκοπός είναι όποιος και αν είναι στην πεντάδα να μην πέφτει ο ρυθμός, και στη θέση "3" να είναι η ομάδα καλυμμένη. Ο καθένας κάνει αυτό που ξέρει και μπορεί για να γίνει σωστά η δουλειά. Γνώμη μου είναι ότι σίγουρα... χωράμε (σ.σ.: γέλια). Στο σύγχρονο μπάσκετ δεν υπάρχει βασικός και αναπληρωματικός. Ο χρόνος μοιράζεται και προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο για την ομάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: