Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Κωνσταντόπουλος: «Είναι αναστρέψιμη η κατάσταση»

Κωνσταντόπουλος: «Είναι αναστρέψιμη η κατάσταση»
Πεπεισμένος ότι η αγωνιστική και… βαθμολογική κατάσταση είναι αναστρέψιμη για την ΑΕΚ δήλωσε ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος στη Real News. Ο τερματοφύλακας της Ένωσης επισήμανε ότι πρόκειται για μια εντύπωση όλων των παικτών της Ένωσης και ξεκαθάρισε ότι δεν πρέπει κανείς από την ομάδα να κάνει υπολογισμούς για το πόσους πόντους χρειάζεται η ομάδα μέχρι το τέλος της σεζόν…

Οι σημαντικότερες δηλώσεις του Δημήτρη Κωνσταντόπουλου στη Real News

- Ουραγοί στην βαθμολογία μετά από δώδεκα αγωνιστικές. Περίμενες, αλήθεια, κάτι τέτοιο στην αρχή της σεζόν;
«Όχι βέβαια, είναι δυνατόν; Kανείς μας δεν φανταζόταν το αρνητικό αυτό σερί, όσο κι αν η κατάσταση δεν ήταν εκείνη που θα έπρεπε. Λέγαμε μεταξύ μας, τα πράγματα δεν είναι εύκολα, μα δεν θα λυγίσουμε, θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις και θα τα καταφέρουμε. Ήμασταν και άτυχοι σε κάποια ματς, αλλά αυτό δεν είναι και δεν πρέπει να αποτελεί δικαιολογία. Δυστυχώς είμαστε ακόμη πολύ χαμηλά, όμως εννοείται πως δεν τα παρατάμε».

- Η διοικητική αβεβαιότητα αποτελεί δικαιολογία;
«Σίγουρα η κατάσταση είναι περίεργη και όταν ειδικά δεν έρχονται και αποτελέσματα, το πράγμα χειροτερεύει. Μάθαμε, όμως, να ζούμε με όλο αυτό, οπότε οφείλουμε από την πλευρά μας να συνεχίσουμε να κάνουμε τα πάντα για να βγάλουμε την ομάδα μας από την δεινή θέση που βρίσκεται. Για τα διοικητικά, και εμείς ακούμε πως κάτι πάει να γίνει... Μακάρι να είναι έτσι, το ιδανικό θα ήταν να βρεθεί μια οριστική λύση και γρήγορα. Ελπίζουμε και προσπαθούμε, προσπαθούμε και ελπίζουμε, δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς».

-Αναστρέψιμη δηλαδή, λες, η κατάσταση.
«Φυσικά. Και δεν το πιστεύω μόνο εγώ, αλλά κάθε μέλος της ομάδας την ίδια άποψη έχει. Σίγουρα θα θέλαμε η εικόνα μας και τα αποτελέσματα να ήταν διαφορετικά, ωστόσο είμαστε υποχρεωμένοι να σηκώσουμε κεφάλι και να κοιτάξουμε μπροστά. Μας περιμένει ακόμη πιο σκληρή δουλειά και προσπάθεια. Μόνο έτσι θα πετύχουμε. Αν πάλι καθίσουμε και αρχίσουμε τους υπολογισμούς, πόσους πόντους χρειαζόμαστε και τέτοια, θα χάσουμε την μπάλα, θα αποτύχουμε. Τίποτα, το κεφάλι κάτω και προχωράμε».

- Με τον Λεβαδειακό το φινάλε πρέπει να σας απογοήτευσε όλους.
«Όταν έληξε ο αγώνας, ένα ενενηντάλεπτο στην διάρκεια του οποίου παλέψαμε, δημιουργήσαμε και χάσαμε ευκαιρίες, ήμουν πολύ τσατισμένος με τον εαυτό μου. Ξέρω πότε φταίω και πότε όχι. Μα έχω πια την εμπειρία να ξεπερνάω τις ζόρικες στιγμές και την προηγούμενη Κυριακή, ναι, έζησα μία τέτοια. Γνωρίζω ότι η θέση του τερματοφύλακα θυμίζει ηλεκτρική καρέκλα, το οποιοδήποτε, το παραμικρό λάθος φαίνεται καθαρά και στοιχίζει ακριβά. Δεν θα πω ότι γίνονται αυτά στο ποδόσφαιρο, αν και ισχύει κάτι τέτοιο, διότι σιχαίνομαι τις δικαιολογίες. Θα πω απλά ότι έως το τέλος του πρωταθλήματος θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου, θα δώσω το 150% των δυνάμεων μου για να βοηθήσω την ΑΕΚ να ξεφύγει από το σημείο που βρίσκεται».

- Ο Εβαλντ Λίνεν δήλωσε στην Real Sports ότι τα παιχνίδια έως τα Χριστούγεννα είναι πολύ κρίσιμα εν όψει της συνέχειας. Συμφωνείς;
«Όχι μόνο τα τρία που υπολείπονται, κάθε ματς έως το τέλος θα είναι σημαντικό για εμάς. Και φυσικά υπάρχει και το Κύπελλο που δεν θα αδιαφορήσουμε, μάς ενδιαφέρει να προχωρήσουμε και να φτάσουμε όσο ψηλότερα γίνεται».

- Καλές οι ευχές, αλλά στην πράξη, στο γήπεδο η ΑΕΚ δεν ξεκολλάει. Πού το αποδίδεις αυτό και πώς θα το αλλάξετε;
«Με 2-3 νίκες η ψυχολογία μας θα αλλάξει. Χρειαζόμαστε ένα "κλικ", μια ευνοϊκή συγκυρία για να πάρουμε τα πάνω μας. Αν η αγωνιστική πρόοδος συνδυαστεί μάλιστα και με μια θετική εξέλιξη στα διοικητικά, τόσο το καλύτερο».

- Τι μήνυμα θα έστελνες στον κόσμο σας, ένα κοινό που ώρες ώρες μοιάζει να δίνει ηρωικό όσο και μοναχικό παρών στην εξέδρα και στις εξελίξεις;
«Ο,τι και να πούμε για τους οπαδούς μας είναι λίγο. Είναι απίστευτη η συμπεριφορά, η νοοτροπία, το πάθος τους. Και είναι πραγματικά πολύ κρίμα που δεν τους έχουμε αποζημιώσει στο παραμικρό. Τους λέω, όμως, ότι η μάχη συνεχίζεται, η μάχη δεν τελειώνει εδώ. Η ΑΕΚ ανεξαρτήτως ρόστερ και συνθηκών είναι ΑΕΚ. Που θα πει ότι πρέπει να μπαίνουμε πάντα στο γήπεδο για να νικάμε. Το ξέρουμε, όπως ξέρουμε ότι τον δρόμο μας θα τον ξαναβρούμε. Υπάρχει πολύ ταλέντο στην ομάδα και σίγουρα η θέση αυτή δεν μας αξίζει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: