Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Οι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού και τα σενάρια για Ολυμπιακό!!

Οι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού και τα σενάρια για Ολυμπιακό
Ρεάλ Μαδρίτης, Ουνικάχα Μάλαγα, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Αναντολού Εφές, Άλμπα Βερολίνου, Μπάμπεργκ και μία εκ των Ζαλγκίρις Κάουνας και Ολυμπιακού θα είναι οι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού στον πέμπτο όμιλο του Top 16 της Ευρωλίγκας.

Όσον αφορά στον Ολυμπιακό, εφόσον κερδίσει την Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο στο ΣΕΦ και ταυτόχρονα η Ζαλγκίρις χάσει στο Κάουνας από την αδιάφορη Αναντολού Εφές, τερματίζει πρώτος και πηγαίνει στο πέμπτο γκρουπ μαζί με τον Παναθηναϊκό. Σε κάθε άλλη περίπτωση (αν χάσει ή αν κερδίσει και ταυτόχρονα η Ζαλγκίρις νικήσει την Εφές) τερματίζει δεύτερος και πηγαίνει στο έκτο γκρουπ αποφεύγοντας τον ελληνικό εμφύλιο. Στο έκτο γκρουπ υπάρχουν ήδη Μακάμπι Τελ Αβίβ, Μπαρτσελόνα, Χίμκι, Σιένα, Μπεσίκτας, Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ και μία από τις Κάχα Λαμποράλ, Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο και Τσεντεβίτα.

Υπενθυμίζεται πως κλήρωση για το Top 16 δεν υπάρχει και οι ομάδες τοποθετούνται σε προκαθορισμένες θέσεις δύο νέων ομίλων ανάλογα με την κατάταξή τους στην πρώτη. Η δεύτερη φάση της διοργάνωσης περιλαμβάνει 14 ματς για κάθε ομάδα και ο... μαραθώνιος αρχίζει στις 27-28 Δεκεμβρίου, ενώ ολοκληρώνεται στις 5 Απριλίου. Ακολουθούν τα play offs όπου προκρίνονται οι τέσσερις πρώτοι κάθε ομίλου. Οι δύο πρώτοι κάθε γκρουπ έχουν πλεονέκτημα έδρας στη σειρά των αγώνων που κρίνεται στις τρεις νίκες (2-2-1) από τις 9 έως τις 25 Απριλίου, ενώ η αυλαία πέφτει στο Final 4 του Λονδίνου, 10-12 Μαΐου.

Τα γκρουπ στο Top 16:

Ε’ Όμιλος

Ρεάλ Μαδρίτης
Πρώτος Γ’ Ομίλου (Ζαλγκίρις ή Ολυμπιακός)
Ουνικάχα Μάλαγα
ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Παναθηναϊκός
Αναντολού Εφές
Άλμπα Βερολίνου
Μπάμπεργκ

Στ΄ Όμιλος

Μακάμπι Τελ Αβίβ
Μπαρτσελόνα
Χίμκι
Δεύτερος Γ’ Ομίλου (Ζαλγκίρις ή Ολυμπιακός)
Σιένα
Μπεσίκτας
Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ
Τέταρτος Γ’ Ομίλου (Κάχα Λαμποράλ ή Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο ή Τσεντεβίτα)

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της Πέμπτης και το πρόγραμμα της Παρασκευής:

Α’ Όμιλος

Τα αποτελέσματα:
Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ-Καντού 77-69
Χίμκι-Παναθηναϊκός 78-77
Ρεάλ Μαδρίτης-Ολίμπια Λιουμπλιάνα 91-60

Βαθμολογία: Ρεάλ Μαδρίτης 7-3, Χίμκι 6-4, Παναθηναϊκός 6-4, Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ 5-5, Ολίμπια Λιουμπλιάνα 3-7, Καντού 3-7.

Β’ Όμιλος

Τα αποτελέσματα:
Μακάμπι Τελ Αβίβ-Άλμπα Βερολίνου 78-62
Ουνικάχα Μάλαγα-Σαλόν 86-62
Σιένα-Πρόκομ 88-95

Βαθμολογία: Μακάμπι Τελ Αβίβ 8-2, Ουνικάχα Μάλαγα 8-2, Σιένα 5-5, Άλμπα Βερολίνου 4-6, Σαλόν 3-9, Πρόκομ 2-8.

Δ’ Όμιλος

Τα αποτελέσματα:
Μπαρτσελόνα-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 75-78
Μπεσίκτας-Λιέτουβος Ρίτας 66-65
Μπάμπεργκ-Παρτιζάν 92-89 (κ.α. 80-80)

Βαθμολογία: Μπαρτσελόνα 9-1, ΤΣΣΚΑ Μόσχας 9-1, Μπεσίκτας 4-6, Μπάμπεργκ 3-7, Παρτιζάν 2-8, Λιέτουβος Ρίτας 2-8.

Γ’ Όμιλος

Η Ζαλγκίρις είναι πρώτη εφόσον νικήσει στο Κάουνας την Αναντολού Εφές ή εφόσον ο Ολυμπιακός χάσει από την Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο στο ΣΕΦ. Οι «ερυθρόλευκοι» παίρνουν την πρωτιά με νίκη επί των Ιταλών και ταυτόχρονα ήττα των Λιθουανών. Διαφορετικά τερματίζουν στη δεύτερη θέση. Η Αναντολού Εφές είναι τρίτη στον όμιλο, ανεξάρτητα από όλα τα αποτελέσματα. Η Κάχα Λαμποράλ παίρνει την τέταρτη θέση του ομίλου με νίκη επί της Τσεντεβίτα στη Βιτόρια και μένει εκτός σε περίπτωση ήττας. Η Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο για να προκριθεί ως τέταρτη χρειάζεται είτε νίκη στο ΣΕΦ σε συνδυασμό με ήττα της Κάχα Λαμποράλ είτε εφόσον ηττηθεί στο ΣΕΦ να κερδίσει η Τσεντεβίτα στη Βιτόρια με διαφορά κάτω των 36 πόντων. Οι Κροάτες για να προκριθούν χρειάζονται έναν απίθανο συνδυασμό: νίκη επί της Κάχα Λαμποράλ με 36+ πόντους και παράλληλα να κερδίσει ο Ολυμπιακός τους Ιταλούς.

Το πρόγραμμα: Κάχα Λαμποράλ-Τσεντεβίτα (14/12, 21:00), Ολυμπιακός-Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο (14/12, 21:00), Ζαλγκίρις Κάουνας-Αναντολού Εφές (14/12, 21:00).

Βαθμολογία: Ζαλγκίρις 7-2, Ολυμπιακός 7-2, Αναντολού Εφές 5-4, Κάχα Λαμποράλ 3-6, Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο 3-6, Τσεντεβίτα 2-7.




πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: