Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

«Μπορεί μεγάλα πράγματα ο ΠΑΟΚ»

«Μπορεί μεγάλα πράγματα ο ΠΑΟΚ»
Αποφασισμένος να αφήσει το στίγμα του στον ΠΑΟΚ δήλωσε ο Κώστας Κατσουράνης, μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου κατά την επίσημη παρουσίασή του.

Επίσης, ο διεθνής χαφ άφησε να εννοηθεί ότι ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα παλέψει για την κατάκτηση του πρωταθλήματος τη φετινή σεζόν.

«Θα δούμε αν θα παίξουμε πλέι οφ, επειδή για μένα το πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει ακόμα», τόνισε και πρόσθεσε:

«Με υπομονή και με δουλειά, μπορεί ο ΠΑΟΚ να κάνει πράγματα που δεν τα έχει ξανακάνει».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κώστας Κατσουράνης κατά τη διάρκειά της παρουσίασής του

Αρχικά μίλησε ο Ζήσης Βρύζας: «Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του τα ξέρετε όλοι, όσον αφορά την προσωπικότητα του θα μας βοηθήσει και είμαι πολύ χαρούμενος που θα είναι ένα κομμάτι της ομάδας που θέλουμε να χτίσουμε» και στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο διεθνής χαφ ανέφερε:

«Χαίρομαι που είμαι εδώ, σε έναν χώρο με ανθρώπους που γνωρίζω πολύ καλά. Συνήθως δεν υπόσχομαι και οι απαντήσεις θα δοθούν μέσα στο γήπεδο, όπως έκανα πάντα μέσα στην καριέρα μου. Ο ΠΑΟΚ είναι μία μεγάλη ομάδα. Δεν μπορώ να πω δημοσίως το πλάνο που μου έχει προταθεί, όμως έχει καλές ιδέες. Δεν το σκέφτηκα πολύ. Θέλω να γίνω ένα κομμάτι με τους υπόλοιπους και να φτάσουμε ψηλά την ομάδα. Ήταν μία ομάδα που με ήθελε. Το να εμπιστευτεί μία ομάδα τις δυνατότητές μου, αυτό μέτρησε πιο πολύ».

Για το τι σκέφτεται που υπάρχουν αρκετοί νεαροί στην ομάδα

«Δεν μπορείς να εκφράσεις με λόγια όλο αυτό που αισθάνομαι και θα προσπαθήσω όσο μπορώ να βοηθήσω τα νεαρά παιδιά. Στην ομάδα υπάρχουν πολλοί και καλοί ταλαντούχοι παίκτες. Από την πλευρά μου, θα προσπαθήσω να μεταδώσω την εμπειρία μου και πώς βλέπω εγώ το ποδόσφαιρο».

Για το αν είναι εφικτό ο ΠΑΟΚ να παίξει στο Champions League

«Πρέπει να πηγαίνουμε βήμα-βήμα. Θα δούμε αν θα παίξουμε πλέι οφ, επειδή για μένα το πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει ακόμα. Αν βρεθούμε στη διαδικασία των πλέι οφ, τότε η ομάδα θα προσπαθήσει να διεκδικήσει τις πιθανότητές της και να παίξει στους ομίλους του Champions League».

Για το τι χρειάζεται ο ΠΑΟΚ για τον τίτλο

«Αν είμαστε καλά οργανωμένοι θα μπορέσουμε σταδιακά να πετύχουμε πράγματα που δεν έχουμε δει ξανά στην ιστορία του συλλόγου. Αισθάνομαι περισσότερο ασφάλεια και υπάρχουν στη διοίκηση που έχουν ποδόσφαιρο ή υπήρξαν στο παρελθόν συμπαίκτες μου και έχουμε ζήσει πολλά πράγματα μαζί. Εχω ακόμη πολλά να δώσω, γι' αυτό ήρθα εδώ. Θα δίνω το 100% στο γήπεδο και νομίζω πως θα καταφέρω και θα αφήσω εδώ το στίγμα μου».

Για τα όσα είχαν γραφτεί πριν αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό

«Όλοι γνωρίζουν ποιος είμαι και ο καθένας μπορεί να έχει μία άποψη για τον χαρακτήρα μου. Τα πιο πολλά που γράφτηκαν δείχνουν ότι οι εκείνοι που τα έγραψαν δεν με έχουν γνωρίσει ποτέ. Απλώς ζούμε σε μία δύσκολη κοινωνία και στην προηγούμενη ομάδα ήμουν ο εύκολος στόχος. Εγώ κύριος πήγα και κύριος έφυγα. Τίποτα από όλα αυτά που έχουν βγει προς τα έξω δεν αληθεύει».

Για τη θέση του, αν μπορεί να παίξει αμυντικός χαφ ή στόπερ

«Δεν είχα συνεργαστεί ποτέ με τον κ. Δώνη. Έχουμε μιλήσει μόνο μία φορά από το τηλέφωνο. Έχω παίξει πάνω από πενήντα φορές ως κεντρικός αμυντικός και ξέρω πολύ καλά αυτή τη θέση. Δεν αποφασίζω εγώ για το πού θα παίξω. Πάντως, αν με ρωτήσεις, εμένα μου αρέσει να παίζω και στις δύο θέσεις».

Ερώτηση στον Βρύζα για τη μεταγραφική περίοδο: «Θέλουμε το καλύτερο για την ομάδα. Δεν αλλάζει η φιλοσοφία αλλά κάποιες επιμέρους αποφάσεις. Ξέρουμε πολύ καλά σε τι θέση ήμασταν το καλοκαίρι. Αυτά που είπε ο κ. Σαββίδης ισχύουν 100%. Θέλουμε την ώρα που η ΠΑΕ μπαίνει σε μία σειρά, η ομάδα να έχει την εικόνα που πρέπει».

Για την κατάστασή του και την καριέρα του

«Έκανα αυτό τον καιρό προπόνηση κι έχουμε ακόμη 2 εβδομάδες για να είμαι σε θέση να αγωνιστώ. Μου λείπει απλά η ομαδική προπόνηση, Νομίζω θα μπορώ να αγωνιστώ από το πρώτο ματς. Εδώ και πάρα πολλά χρόνια έπαιζα συνέχεια και το διάστημα που έμεινα εκτός ήταν δύσκολο. Προσπάθησα να το ξεπεράσω με την οικογένειά μου. Μετά από λίγο καιρό αποφάσισα ότι αυτό μου έτυχε και προσπάθησα να το αντιμετωπίσω, σκέφτηκα ότι κάποια γίνονται για έναν σκοπό».

Ερώτηση στον Βρύζα για το θέμα Βιεϊρίνια: «Οπως όλα τα θέματα που εξετάζονται, ξέρουμε τι πέρασε εκεί. Υπάρχει σεβασμός από τη μία πλευρά στην άλλη. Ο καθένας μπορεί να δει ρεαλιστικά την κατάσταση και να καταλάβει».

Για το αν ο ΠΑΟΚ είναι μικρογραφία της Εθνικής

«Αυτό είναι καλό. Για κάθε ομάδα, η Εθνική πρέπει να είναι παράδειγμα, η νοοτροπία της. Ο ΠΑΟΚ έχει πολλούς παίκτες στην Εθνική και αυτό μπορεί να τον βοηθήσει να αναπτύξει καλύτερη δυναμική».

Για το αν τον επηρέασε ο Σάντος στην απόφαση του

«Όχι γιατί σε αυτό το διάστημα δε μιλήσαμε καθόλου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: