Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

«Η αυτοθυσία μάς έδωσε την πρόκριση»

«Η αυτοθυσία μάς έδωσε την πρόκριση»
Δίκαιη χαρακτήρισε την πρόκριση της ομάδας του στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ιταλίας ο Ρολάντο Μαράν. Ο προπονητής της Κατάνια έδωσε τα συγχαρητήριά του στους ποδοσφαιριστές του, οι οποίοι ήταν πιο εύστοχοι και απέκλεισαν την Πάρμα στα πέναλτι, μετά το 1-1 της κανονικής διάρκειας του αγώνα και της ημίωρης παράτασης. Ο Μαράν επανέλαβε πως η Κατάνια σέβεται το θεσμό και θα προσπαθήσει να φτάσει ως το τέλος.

Μετά τις εξαιρετικές εμφανίσεις στο Καμπιονάτο, όπου βρίσκεται στην 8η θέση, η Κατάνια απέδειξε πως μπορεί να διακριθεί και στο Κύπελλο. Παρότι αγωνιζόταν στην έδρα της Πάρμα, κατόρθωσε να αποσπάσει ισοπαλία 1-1 στην κανονική διάρκεια του αγώνα και, μετά τις άκαρπες προσπάθειες των ποδοσφαιριστών στην ημίωρη παράταση, να σταθεί πιο τυχερή και πιο εύστοχη στη διαδικασία των πέναλτι, παίρνοντας την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού.

Μετά τον αγώνα, ο προπονητής των Σικελών ήταν πολύ χαρούμενος, όπως φάνηκε από όσα δήλωσε στο «Rai Sport». «Η αυτοθυσία και η θέληση των παικτών μου, μας οδήγησε σε μια σπουδαία πρόκριση. Σεβόμαστε απόλυτα το θεσμό του Κυπέλλου. Θέλαμε να προχωρήσουμε και το αποδείξαμε με το παιχνίδι που κάναμε σήμερα. Στην κανονική διάρκεια του ματς, εκεί όπου υπερίσχυσε η θέληση για νίκη, παίξαμε πολύ καλά. Στην παράταση οι παίκτες μου κουράστηκαν και προτεραιότητά τους ήταν να αμυνθούν σωστά. Στη διαδικασία των πέναλτι, ήμαστε πιο ψύχραιμοι, πιο εύστοχοι, αλλά και πιο τυχεροί και καταφέραμε να πάρουμε μια δίκαιη πρόκριση», τόνισε ο Μαράν.

Μετά από αυτή την επιτυχία, όλοι αναρωτιούνται μέχρι πού μπορεί να φτάσει η Κατάνια. «Αυτή η επιτυχία μας γεμίζει αυτοπεποίθηση. Ξέρουμε πως έχουμε πολλές δυνατότητες, αλλά με τέτοιες νίκες επιβεβαιωνόμαστε. Αυτό που θέλω τώρα, είναι να μπορέσουμε να ξεκουραστούμε, ώστε να είμαστε απόλυτα έτοιμοι στον αγώνα με τη Σαμπντόρια για το πρωτάθλημα. Η Κατάνια, πάντως, μπορεί να φτάσει ψηλά και στις δύο διοργανώσεις. Αρχίζουμε να σιγουρευόμαστε για αυτό», είπε με έμφαση ο Ρολάντο Μαράν.



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: