Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

«Να δημιουργήσουμε προβλήματα στον αντίπαλο»

«Να δημιουργήσουμε προβλήματα στον αντίπαλο»
Να εκμεταλλευτούν οι παίκτες του τις αδυναμίες του Πανελευσινιακού επιθυμεί ο Σούλης Μαρκόπουλος, ενόψει της δέκατης αγωνιστικής της Α1 ανδρών (15/12, 17:00).

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ τόνισε πως κανένας αγώνας δεν είναι εύκολος, καθώς μία ομάδα πρέπει να παρουσιάζει για 40 λεπτά τον καλό της εαυτό. Σχετικά με το σερί του «Δικεφάλου του Βορρά» ανέφερε ότι τα καλά αποτελέσματα βοηθούν τους νέους παίκτες, αυξάνοντας την αυτοπεποίθησή τους.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για την αναμέτρηση κόντρα στον Πανελευσινιακό:
«Είναι τελείως διαφορετική ομάδα σε σχέση με αυτήν που αντιμετωπίσαμε στο Κύπελλο. Δεν είναι τόσο εύκολο. Προσπαθείς να μειώσεις τους κινδύνους. Η κάθε ομάδα βλέπει τις αδυναμίες της άλλης ομάδας και προσπαθεί να της δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα. Η ομάδα δουλεύει όλα τα παιχνίδια το ίδιο. Οι παίκτες πρέπει να παρουσιάζονται ίδιοι σε κάθε αγώνα. Μια ομάδα πρέπει επί 40 λεπτά να παρουσιάζει τον καλό της εαυτό μέσα στο γήπεδο».

Για τις 100 νίκες του:
«Δεν εξαρτάται μόνο από τον προπονητή αλλά και από τις ομάδες. Αυτό το δείχνει ο χρόνος».

Για τις αλλαγές που έχουν γίνει στον ΠΑΟΚ:
«Κάθε προπονητής βλέπει κάθε μέρα διαφορετικά πράγματα. Με τις ιδέες και τις σκέψεις που έχει προσπαθεί να βελτιώσει τους παίκτες. Ο κάθε άνθρωπος στη ζωή του, χρειάζεται να συμπληρώνει τον εαυτό του».

Για το σερί νικών του «Δικέφαλου» του Βορρά:
«Μην ξεχνάτε ότι στον ΠΑΟΚ, η πίεση για το αποτέλεσμα είναι πάντα μεγάλη. Οι νίκες βοηθούν τους νέους παίκτες να έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους. Και αυτό τους βοηθάει να έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Υπάρχουν ορισμένα χαρακτηριστικά που σε βοηθούν να κάνει εύκολο, αυτό που φαίνεται δύσκολο.

Ακόμη, ένας παράγοντας είναι η σειρά των αγώνων. Ένας άλλος παράγοντας είναι να κάνεις τους παίκτες να πιστέψουν ότι μπορούν παραπάνω. Είχαμε δύο άσχημα αποτελέσματα στο ξεκίνημα. Είχαμε δύο σοβαρούς τραυματισμούς και ο Λάζος έχει ακόμα πρόβλημα. Η ομάδα παίρνει κουράγιο από τις νίκες και προχωράει».

Για τη διακοπή του πρωταθλήματος:
«Όταν μία ομάδα είναι ψυχολογικά καλά, μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ. Εμείς είμαστε καλά από όλες τις απόψεις. Τρεις βδομάδες διακοπή, είναι μεγάλο διάστημα για παίκτες που θέλουν να πρωταγωνιστούν στο πρωτάθλημα. Ορισμένοι θα πάρουν άδεια. Από κει και πέρα η ομάδα θα προπονείται κανονικά. Έχουμε βάλει και ένα φιλικό στις Σέρρες, μπορεί να βάλουμε και ένα ακόμα πριν το παιχνίδι με τον Πανιώνιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: