Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Κασίγιας: «Ας μην περηφανεύεται η Μπαρτσελόνα»

Κασίγιας: «Ας μην περηφανεύεται η Μπαρτσελόνα»
Ένα από τα στοιχεία που αποτελούν σημείο αναφοράς για τη Μπαρτσελόνα είναι και η συμμετοχή πολλών παικτών από τις ακαδημίες της στην εντεκάδα της ομάδας.

Ωστόσο, ο Ίκερ Κασίγιας θεωρεί ότι το φαινόμενο είναι συγκυριακό και οι «μπλαουγκράνα» δεν μπορούν να αισθάνονται περήφανοι για αυτό.

Σύμφωνα με τον τερματοφύλακα της Ρεάλ Μαδρίτης, οι Καταλανοί δεν ακολουθούσαν πάντα αυτή την πολιτική με τους ποδοσφαιριστές που προέρχονταν από το φυτώριο τους:

«Γίνεται πολλή κουβέντα για το γεγονός ότι έπαιξαν με 11 παίκτες από τη «μασία». Όμως σε αυτά τα πράγματα γίνεται ένας κύκλος. Εγώ θυμάμαι πριν 11-12 χρόνια που αγωνίζονταν με 11 ξένους. Και δεν πάει πολύς καιρός από τότε που οι μόνοι γηγενείς ποδοσφαιριστές τους ήταν ο Πουγιόλ και ο Τσάβι».

Όσον αφορά τους παίκτες από τις ακαδημίες της Ρεάλ, ο 31χρονος Ισπανός σχολίασε:

«Σίγουρα θα προτιμούσα να δω περισσότερους από τα φυτώρια μας στην πρώτη ομάδα, όμως, η Ρεάλ έχει εξαιρετικές ακαδημίες που έχουν προσφέρει σπουδαίους παίκτες σε όλη την Ισπανία και το εξωτερικό. Είμαστε μια σπουδαία ομάδα και θέλουμε πάντα να έχουμε τους καλύτερους».



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: