Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Τικπασάνογλου: «Ότι χειρότερο να αμφισβητείται η νομιμότητα της διοίκησης»

Ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας του νέου Δ.Σ της ΠΑΕ Άρης, Κώστας Τικπασάνογλου, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε για τη φορολογική ενημερότητα, τον Ψηφίδης και τον έλεγχος διαφάνειας.


Για τις προτεραιότητες που θα απασχολήσουν τη νέα διοίκηση:

«Ξεκινήσαμε δουλειά από χθες. Τα ζητήματα που μας που μας απασχολούν είναι αυτά που απασχολούν όλους τους Αρειανούς αυτή τη στιγμή. Η ομάδα βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση και θέλουμε να βρούμε τρόπους ώστε να ξεπεράσουμε το οικονομικό αδιέξοδο. Να βρεθούν χρήματα ώστε να ενισχυθεί η ομάδα και στο μέλλον να εξυγιανθεί ώστε να βρεθεί ο Άρης εκεί που του αξίζει από άποψη αγωνιστική και βαθμολογική».

Για τη φορολογική ενημερότητα:

«Έχει ειπωθεί και τις προηγούμενες μέρες. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε διαδικασία ψήφισης το καινούργιο φορολογικό νομοσχέδιο. Περιμένουμε να ψηφιστεί ώστε να δούμε τι διεξόδους θα μας προσφέρει σχετικά με τις ρυθμίσεις τις οποίες μπορούμε να κάνουμε στις οφειλές προς το δημόσιο. Υπάρχουν ήδη κάποια χρήματα που έχουν κρατηθεί για το σκοπό αυτό. Εφόσον ψηφιστεί το νομοσχέδιο θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε ώστε να πάρουμε την ενημερότητα που χρειάζεται και να προχωρήσουμε το θέμα της ενίσχυσης της ομάδα».

Για το αν υπάρχουν αυτά τα χρήματα στα ταμεία της ομάδας:

«Υπάρχουν τα χρήματα και γίνεται προσπάθεια να εξασφαλιστούν και άλλα χρήματα ώστε να είμαστε συνεπής στις άμεσες προτεραιότητες».

Για το πότε θα τελειώσει το φορολογικό νομοσχέδιο:

«Ούτως η άλλως πιέζουν τα χρονικά περιθώρια. Μέσα στην εβδομάδα θα έχει λήξει το θέμα με το φορολογικό νομοσχέδιο για να μπορέσουμε να προγραμματίσουμε τις επόμενες κινήσεις μας».

Για τον Ψηφίδης και ότι πήγε να εκπροσωπήσει τον Άρη στο διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λιγκ:

«Ο κ. Ψηφίδης θα είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ομάδας. Τα πάντα θα περνάνε από την έγκριση του κυρίως ότι αφορά το οικονομικό κομμάτι. Ο κ. Ψηφίδης έδωσε το παρών συνοδευόμενος από τον κ. Γρόλλιο που μας εκπροσωπούσε μέχρι τώρα, χρειάζεται και ένα διάστημα προσαρμογής».

Για τον έλεγχος διαφάνειας:

«Αυτό εμάς θα μας απασχολήσει στο βαθμό στον οποίο θα παρέχουμε στους ορκωτούς ελεγκτές ότι στοιχείο μας ζητηθεί. Δεν έχουμε καμία ανάμιξη εμείς σε αυτόν τον έλεγχο, η ΚΜΑ έχει τον έλεγχο. Εμείς παρέχουμε ότι στοιχείο μας ζητηθεί στους ανθρώπους έχουν αναλάβει αυτή τη δουλειά».

Για τον Ματθαίου και τις δηλώσεις που έκανε για τη διοίκηση:

«Πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή και έτσι όπως ξεκινάμε εμείς, το χειρότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να μπούμε σε τέτοιες αντιπαραθέσεις. Η διοίκηση σχηματίστηκε μετά από αίτηση που κατέθεσαν από κοινού ο Α.Σ Άρης και η ΚΜΑ που κατέχουν άνω των 60% των μετοχών της ΠΑΕ Άρης. Αν κάποιος επιθυμεί να αμφισβητήσει τη νομιμότητα αυτού δε νομίζω ότι χρειάζεται να μπούμε σε λεκτική αντιπαράθεση μαζί του. Μπορούν να απευθυνθούν στα δικαστήρια. Θα πρέπει να υπάρχει σύμπνοια , ο κόσμος πρέπει να υποστηρίξει τη διοίκηση. Βέβαια όση στήριξη ζητάει αυτή η διοίκηση άλλη τόση κριτική ζητάει να γίνεται όταν κάνει κάποιο λάθος».

Για το ότι η διοίκηση αυτή έχει ημερομηνία λήξης:

«Η διοίκηση έχει η ημερομηνία λήξης και μάλιστα το τέλος Ιουνίου είναι το ανώτερο χρονικό διάστημα που μπορούμε να είμαστε διοίκηση. Η ΚΜΑ θα κάνει Γ.Σ. στην οποία θα παρθούν σημαντικές αποφάσεις και μια από αυτές θα είναι για τη συνέχεια η μη της διοίκησης αυτής. Όποτε γίνει η Γ.Σ. Της ΚΜΑ θα ξέρουμε και εμείς μέχρι πότε θα είμαστε διοίκηση».

Για τη σχέση του Γιάννη Κόντη:

«Πραγματικά θεωρώ ότι δεν πρέπει να κάνω σχόλιο καν σχόλιο πάνω σ΄αυτό. Η μόνη μου σχέση που είχα με τον Άρη ήταν σε επίπεδο οπαδικό και λόγω της ειδικότητας μου βοηθούσα όσο μπορούσα την ΚΜΑ. Με την ΠΑΕ Άρης και τα πρόσωπα που τη διοικούσαν δεν είχα καμία σχέση. Τον Κόντη δεν τον ξέρω και δεν έτυχε να γνωριστούμε ποτέ. Μόνο τον κ. Ζαμπέτα γνώριζα και η γνωριμία μας έγινε στα πλαίσια μιας αγωνιστικής υποχρέωσης όταν παίζαμε με τη Ρόζενμποργκ, γνωριστήκαμε τυχαία».



πηγή: metrosport.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: