Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

«Δεν ήμαστε χειρότεροι της Κατάνια»

«Δεν ήμαστε χειρότεροι της Κατάνια»
Κανένα παράπονο δεν έχει από τους παίκτες του ο Ρομπέρτο Ντοναντόνι, παρά τον αποκλεισμό τους από τη συνέχεια του Κυπέλλου Ιταλίας. Ο προπονητής της Πάρμα τόνισε πως η Κατάνια προκρίθηκε μετά τη διαδικασία των πέναλτι, κάτι που δεν αποδεικνύει πως άξιζε περισσότερο τη νίκη. Ο Ιταλός τεχνικός απέκλεισε το ενδεχόμενο η ήττα αυτή να επηρεάσει αρνητικά την μετέπειτα πορεία της ομάδας του στο Καμπιονάτο.

Μπορεί να είναι ο δεύτερος τη τάξει θεσμός, το Κύπελλο Ιταλίας, ωστόσο, αποτελεί μια καλή ευκαιρία για διάκριση, ενώ δίνει το δικαίωμα σε κάποιες ομάδες να διεκδικήσουν ευρωπαϊκό εισιτήριο. Με αυτές τις σκέψεις ο Ρομπέρτο Ντοναντόνι, πριν τον αγώνα με την Κατάνια, ζητούσε από τους παίκτες της Πάρμα τη νίκη και την πρόκριση στην προημιτελική φάση.

Δυστυχώς για τον Ιταλό προπονητή, οι αντίπαλοί του στάθηκαν πιο εύστοχοι στη διαδικασία των πέναλτι και πήραν αυτοί το εισιτήριο για τους «8» του θεσμού. «Το να αποκλείεσαι στα πέναλτι δεν σημαίνει πως δεν άξιζες να νικήσεις, ούτε πως οι άλλοι έπαιξαν καλύτερα. Αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Δεν ήμαστε χειρότεροι από την Κατάνια», είπε στα μικρόφωνα του «Rai Sport» ο προπονητής της Πάρμα.

Κάνοντας μια μικρή ανάλυση του αγώνα, ο Ντοναντόνι τόνισε πως η ομάδα του προσπάθησε να νικήσει, χωρίς αποτέλεσμα. «Παίξαμε όσο καλύτερα μπορούσαμε, προσπαθήσαμε να νικήσουμε στην κανονική διάρκεια του αγώνα. Μας έλειψε η ευστοχία και δεν ήμαστε προσεκτικοί, για αυτό φτάσαμε στην παράταση, όπου φάνηκε η κόπωση της ομάδας. Στα πέναλτι, όποιος ήταν πιο τυχερός και ψύχραιμος θα κέρδιζε. Δυστυχώς δεν ήμαστε εμείς».

Πόσο μπορεί να επηρεάσει η ήττα αυτή την πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα; «Το παιχνίδι αυτό τελείωσε και το αφήνουμε πίσω. Από αυτή τη στιγμή κοιτάζουμε το πρωτάθλημα. Άλλος ο ένας θεσμός, άλλος ο άλλος. Οπότε θεωρώ πως δεν πρόκειται να υπάρξουν συνέπειες από τον αποκλεισμό», τόνισε ο Ρομπέρτο Ντοναντόνι.



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: