Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Έτσι θα αλλάξει τα δεδομένα!!

Ο Κώστας Βασιλόπουλος γράφει για τον Αντρέ Βιεϊρίνια και την υπέρβαση που θα πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ για να φέρει τον Πορτογάλο πίσω.
Blog με τίτλο «Ιβάν φέρ' τον πίσω» έγραφα στις 7 Νοεμβρίου και νομίζω ότι είναι η ώρα να επανέλθω. Το θέμα Βιειρίνια κυριαρχεί στην ΠΑΟΚτσήδικη επικαιρότητα με δεδομένο ότι η ΠΑΕ αποφάσισε να καταστήσει σαφές στους Γερμανούς ότι το ενδιαφέρον της δεν είναι φιλολογικό αλλά ουσιαστικό.
Μέχρι το πρόσφατο ταξίδι που πραγματοποίησε ο -ισχυρός άνδρας της Τούμπας σε όλους τους τομείς- Γέρμαν Τσιστιακόφ στο Βόλφσμπουργκ υπήρχε η εντύπωση ότι ναι μεν ενδιαφέρεται ο Δικέφαλος για να αποκτήσει τον διεθνή Πορτογάλο αλλά δεν «καίγεται». Είχε δημιουργηθεί η άποψη ότι το ενδιαφέρον έχει… χαλαρή μορφή ίσως γιατί οι επιτελείς του Δικεφάλου εμφανίζονταν διστακτικοί και δεν αποπειράθηκαν να ανοίξουν επίσημα κύκλο συζητήσεων με τους Γερμανούς για το ενδεχόμενο να επιστρέψει ο Αντρέ στο σπίτι του.
Τα δεδομένα άλλαξαν από την απόφαση του Τσιστιάκοφ να ασχοληθεί σοβαρά με την υπόθεση. Ο Ρώσος general manager της ΠΑΕ πήρε το φάκελο Βιερίνια στα χέρια του και αποφάσισε να σπάσει αυγά για να φάει ομελέτα. Είναι αλήθεια ότι τον Βιερίνια ο Τσιστιάκοφ δεν τον γνώριζε. Προμηθεύτηκε λοιπόν dvd κυρίως από περσινούς αγώνες του ΠΑΟΚ και διαπίστωσε ότι δικαίως γίνεται τόσος θόρυβος γύρω από το όνομα του νεαρού Πορτογάλου στην Θεσσαλονίκη.
Ρίχνοντας μια ματιά στη λίστα που παρέδωσε ο Δώνης στη διοίκηση διαπίστωσε επίσης ότι το όνομα του Αντρέ φιγουράρει στην 1η θέση ενώ την ίδια άποψη είχαν και οι Βρύζας Γεωργιάδης. Την απόφαση να ταξιδέψει στο Βόλφσμπουργκ και να ανοίξει συζήτηση αγοράς των δικαιωμάτων του παίκτη δεν την πήρε μόνος του όπως αντιλαμβάνεστε. Ενημέρωσε τον Ιβαν Σαββίδη που του έδωσε χωρίς πολύ σκέψη το Ο.Κ. γιατί πολύ απλά ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ θέλει να παρακολουθεί ποδόσφαιρο όταν βρίσκεται στην Τούμπα.
Πάμε τώρα στο ζουμί της υπόθεσης. Θεωρώ δεδομένο ότι για να ξαναφορέσει ο Βιειρίνια την φανέλα του Δικεφάλου απαιτούνται θυσίες. Οικονομικές θυσίες. Οι Γερμανοί δεν είναι κορόιδα για να «χαρίσουν» κάτι που απέκτησαν δαπανώντας ένα αρκετά σεβαστό ποσό. Με δεδομένο μάλιστα ότι ο Βιεϊρίνια χρησιμοποιείται το τελευταίο χρονικό διάστημα ως βασικός στους αγώνες της Βόλφσμπουργκ είναι λογικό να ανέβασε και πάλι τις μετοχές του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.
Αν η ΠΑΕ ΠΑΟΚ επιχειρούσε να αποκτήσει τον παίκτη πριν από ένα μήνα θα μπορούσε να το πετύχει με λιγότερα χρήματα. Τώρα θα αναγκαστεί να πληρώσει και τη διαφορά που προκύπτει από το γεγονός ότι ο παίκτης δεν είναι πλέον παροπλισμένος. Αυτό σημαίνει ότι ίσως τα ποσά ξεφύγουν από τον σχεδιασμό που έγινε για την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο.
Αξίζει όμως τον κόπο να γίνει μια τέτοια επένδυση. Ετσι οφείλουν να το δούνε στον ΠΑΟΚ. Ως επένδυση και όχι απλά ως απόκτηση ενός ποδοσφαιριστή που θα λύσει πρόσκαιρα τα αγωνιστικά προβλήματα της ομάδας. Πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο να γίνει η υπέρβαση για να ξαναδούμε τον συμπαθή Αντρέ να ξεσηκώνει τον κόσμο και να τυραννά τους αντιπάλους γκολκίπερ. Δεν θα γράψω περισσότερα.
Αλλωστε τους λόγους για τους οποίους ο Βιεϊρίνια είναι επιτακτική ανάγκη να επιστρέψει στην Τούμπα τους έχω εξηγήσει από τις 7 Νοεμβρίου. Είναι προτιμότερος από οποιονδήποτε άλλο παίκτη στη θέση του γιατί πολύ απλά γνωρίζει το περιβάλλον από κάθε άποψη. Για να μην… κολλήσει κάποιος εξηγώ ότι δεν έχω ψύχωση με τον Βιεϊρίνια. Θεωρώ όμως ότι η προσθήκη του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή στο ρόστερ του Δικεφάλου θα αλλάξει τα δεδομένα στη φετινή περίοδο και παράλληλα γύρω του –και λόγω ηλικίας- θα χτιστεί ο νέος ΠΑΟΚ όπως τον οραματίζονται ο Ιβαν Σαββίδης και ο κόσμος.
Υ.Γ.1 Δημοσιογράφος της Θεσσαλονίκης που φημίζεται για την γελοιότητα την οποία προσπαθεί ανεπιτυχώς να κρύψει πίσω από τη μάσκα της σοβαρότητας –είναι τενεκές ξεγάνωτος με λίγα λόγια και το γνωρίζει- έλεγε πριν από ένα μήνα σε ραδιοφωνική εκπομπή ότι ο Βιεϊρίνια είναι σακάτης και σύντομα θα σταματήσει το ποδόσφαιρο. Τόσο μεγάλη επιτυχία! Ο άνθρωπος βγάζει ειδήσεις από το… καπέλο. Μπορεί και να γράψει βιβλίο τώρα για τους λόγους που ο Πορτογάλος αποσύρεται από το ποδόσφαιρο. Θα ξεπουλήσει ο τενεκές.
 
πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: