Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Χριστουγεννιάτικα μπλεξίματα!!

Χριστουγεννιάτικα μπλεξίματα!
Χριστουγεννιάτικο δώρο ήθελε να κάνει στον εαυτό του ο Άρης, όμως για ακόμα ένα παιχνίδι δεν τα κατάφερε.

Στην αυλαία των «κίτρινων» στο πρώτο γύρο του πρωταθλήματος έμειναν στο 0-0 με την Ξάνθη και αναμένεται να βγάλουν με ιδιαίτερο άγχος τις γιορτές, αφού παραμένουν χαμηλά με μόλις 13 βαθμούς.

Από την άλλη, οι ακρίτες στο δεύτερο παιχνίδι του Μαρίνου Ουζουνίδη στον πάγκο πήραν ένα σημαντικό πόντο σε μια δύσκολη έδρα και «ατενίζουν» με αισιοδοξία το μέλλον στο πρωτάθλημα από το νέο έτος!

Περισσότερες χαμένες ευκαιρίες για τους Θεσσαλονικείς, ενώ και οι φιλοξενούμενοι είχαν προσπάθειες να πετύχουν κάποιο τέρμα στον αγώνα.



Μοιρασμένο παιχνίδι

«Μουδιασμένα» μπήκαν και οι δύο ομάδες. Κυρίως ο Άρης, γιατί η Ξάνθη προσπαθούσε να επιτεθεί από τα πλάγια με τους Μαρσελίνιο και Μαρίν. «Φλύαρη» κατοχή για τους φιλοξενούμενους, που όσο περνούσε η ώρα, όλο και ανέβαιναν οι Θεσσαλονικείς, με το πρώτο καλό σουτ να το κάνει ο Κοέλιο στο 15’. Η πρώτη ουσιαστικά μεγάλη ευκαιρία του παιχνιδιού ήταν υπέρ των γηπεδούχων. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Αγκάνθο πετάχτηκε ωραία στην τροχιά της μπάλας και με κεφαλιά «ψαράκι» προσπάθησε να ανοίξει το σκορ, ωστόσο ο Λοντίγκιν έκανε εξαιρετική επέμβαση, κρατώντας το μηδέν για τους ακρίτες.

Ο Άρης συνέχισε να πιέζει, χωρίς να μπορεί να βγάλει εκ νέου μεγάλη φάση. Μάλιστα, λίγο έλειψε να τον «τιμωρήσει» η Ξάνθη, όταν στο 39’ οι φιλοξενούμενοι βγήκαν όμορφα στην αντεπίθεση με τον Μαρίν από δεξιά, ο οποίος την κατάλληλη στιγμή έβγαλε την πάσα στον Ονουάτσι, με τον τελευταίο αφού κοντρόλαρε, να κάνει το σουτ από πολύ κοντά, όμως το σουτ ήταν κακό και η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Βελλίδη. Ένα γύρισμα του Γιαννιώτα στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους ήταν ότι καλό, με το 0-0 να διατηρείται στα πρώτα 45’.

«Μονότερμα» ο Άρης

Ο Άρης μπήκε με στόχο να πιέσει από το πρώτο λεπτό και να μην αφήσει το χρόνο να πάει χαμένο. Το παιχνίδι γινόταν στο μισό προς την περιοχή της Ξάνθης και στο 53’ ήρθε η μεγαλύτερη στιγμή στον αγώνα. Οι παίκτες του Λούκας Αλκαράθ βγήκαν στην αντεπίθεση, ο Σούνας έκανε δύο προσποιήσεις, το σουτ του εν τέλει κόντραρε, με τη μπάλα να φτάνει στον Γιαννιώτα, του οποίου το σουτ απέκρουσε εντυπωσιακά ο Λοντίγκιν. Στο… ριμπάουντ ο Καραγιάννης βρέθηκε μόνος μέσα στην περιοχή, έκανε το σουτ με τη μπάλα να φεύγει άουτ και τους «κίτρινους» να χάνουν μεγάλη διπλή ευκαιρία για να πετύχουν το «χρυσό» γκολ.

Οι ακρίτες δεν μπορούσαν να επιτεθούν, με τους Θεσσαλονικείς να αυξάνουν την πίεσή τους. Ωστόσο στη τελευταία πάσα δεν μπορούσαν να ολοκληρώσουν τις προσπάθειες τους, μένοντας μακριά από την «εστία» του Λοντίγκιν. Μάλιστα, η κατοχή υπέρ του Άρη έφτασε και στο 65% υπέρ του, δείγμα της… ανάγκης του να πετύχει κάποιο τέρμα.

Μεγάλη φάση οι «κίτρινοι» δεν έβγαζαν στο δεύτερο μέρος και δεν ήθελε πολύ να γίνουν «μαύρα» τα Χριστούγεννα, αφού στο 82’ ο Ονουάτσι βγήκε τετ-α-τετ απέναντι στον Βελλίδη, με τον τερματοφύλακα του Άρη να κάνει εξαιρετική επέμβαση και να κρατάει το 0-0. Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Άρης είχε ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία στο ματς, καθώς ο Γιαννιώτας έκανε άνω-κάτω την άμυνα των φιλοξενούμενων, έδωσε την κατάλληλη στιγμή την πάσα στον Τριανταφυλλάκο, με τον επιθετικό της ομάδας του να πιάνει… αέρα και να χάνει την ευκαιρία για το γκολ, με το 0-0 να μένει ως το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.







Άρης (Λούκας Αλκαράθ): Βελλίδης, Γιαννίτσης, Καζναφέρης, Αγκάνθο (80’ Αγγελούδης), Παπαστεριανός, Πουλίδο, Γιαννιώτας, Μαργαρίτης, Σουνάς, Καραγιάννης (77’ Τριανταφυλλάκος), Νούνο Κοέλιο (89’ Οικονομόπουλος)

Στον πάγκο: Διούδης, Παντίδος, Τσουκάνης, Ψυχογιός

Ξάνθη (Μαρίνος Ουζουνίδης): Λοντίγκιν, Βάλλας, Κομεσίδης, Φλίσκας, Μάνταλος (79’ Μπαξεβανίδης), Γούτας, Μαρίν (71’ Μαρκόφσκι), Μπέρτος, Μαρσελίνιο (64’Πλατέλλας), Ονουάτσι, Ντάνι

Στον πάγκο: Λυμπερόπουλος, Καζούμπα, Νάκας, Τορομανίδης

Γήπεδο: Κλεάνθης Βικελίδης



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: