Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Αδιόρθωτος ο Ολυμπιακός!!

Αδιόρθωτος ο Ολυμπιακός
Η λέξη αδιόρθωτος μάλλον αποτυπώνει την εικόνα του Ολυμπιακού. Τι λες, ρε φίλε, θα πείτε. Δεν κέρδισε ο Θρύλος;

Δεν έβγαλε αήττητος τον πρώτο γύρο και με διαφορά;

Δεν καλπάζει για τον τίτλο; Δεν γύρισε το ματσάκι; Τι θες; Σωστά. Αν το αποτέλεσμα είναι το μόνο ζητούμενο, τότε πάσο. Ολα καλά. Μόνο που αν θέλετε μια νίκη να κουκουλώνει το χάλι των τελευταίων αγώνων τότε αυτό δεν είναι ποδοσφαιρική λογική.

Γράφει ο Γιώργος Μαζιάς

Μια ακόμη φορά έπαιξε χαλαρά, χωρίς πάθος, αλαζονικά και μετά από καιρό δίχως αγωνιστικό πλάνο. Τι έκαναν ο Ζαρντίμ και οι παίκτες του στη Νέα Σμύρνη το έχουν καταλάβει; Οσοι ήταν στο γήπεδο ή το είδαν το παιχνίδι από την τηλεόραση δεν μπόρεσαν να κατανοήσουν τι ήθελαν να κάνουν μέσα στο γήπεδο οι «ερυθρόλευκοι». Φιλικό να έπαιζαν, καλύτερα θα ήταν. Ελα μωρέ, καλύτεροι είμαστε, θα το πάρουμε. Ωραία λογική. Με αυτή τη νοοτροπία ο χρόνος περνούσε και σε έπιανε κατάθλιψη με αυτό που έβλεπες.

Ο Πανιώνιος καλά το πήγαινε το ματς. Ηξερε τι θέλει να κάνει. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός νόμιζε ότι κακώς κατέβηκε να παίξει και πως έπρεπε να του το δώσουν τους τρεις βαθμούς άνευ αγώνος επειδή είναι ο περσινός πρωταθλητής. Με αυτά τα μυαλά, την πρώτη του καλή φάση ο Ολυμπιακός την έκανε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Μιλάμε για το απόλυτο χάλι. Νωθρός, κρύος και δίχως ούτε μισή ιδέα δεν μπορούσε να κάνει τίποτα παραπάνω από ανεπιτυχείς γιόμες. Με το ζόρι πέντε από τις 24 έφτασαν «επιτυχώς» προς τα καρέ των γηπεδούχων. Ο Πανιώνιος έκανε το αυτονόητο. Κλείστηκε και περίμενε. Δεν πιέστηκε ποτέ.

Μπλόκαρε τον Αμπντούν και στη μια και μοναδική φάση που πάτησε στην περιοχή του Κάρολ έβαλε τη γκολάρα του Αραβίδη. Εκεί που ο Κοντρέρας χόρεψε το «είμαι αητός χωρίς φτερά». Με μπλαζέ στυλ πήγε να το παίξει άρχοντας και να κάνει ντρίμπλα αντί να διώξει. Τον έκανε χαζό μετά ο φορ του Πανιωνίου που έπιασε στον ύπνο και τον Κάρολ ο οποίος έφαγε πάλι γκολ στην κλειστή του γωνία. Αν ο Σπυρόπουλος δεν έβαζε το απίθανο αυτογκόλ (κάτι έχει φέτος η Νέα Σμύρνη με τα απίστευτα αυτογκόλ, το τέταρτο ήταν) ο Ολυμπιακός θα πήγαινε χάνοντας στα αποδυτήρια.

Τι να βάλει ο Ζαρντίμ; Οσους έχει, όλοι τους ποιοτικοί, τους είχε βάλει. Οτι δεν τους είχε προετοιμάσει σωστά τόσο αγωνιστικά όσο και ψυχολογικά είναι άλλο ζήτημα. Ο Ολυμπιακός έπαιζε πάλι αλαζονικά. Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παυει να είναι σύμπτωση. Δεν βαριέσαι, κάτι θα γίνει και θα μπει η μπάλα μέσα. Εγινε με την στραβοκλωτσιά από τον Σπυρόπουλο και ισοφάρισαν οι «ερυθρόλευκοι».

Kι εκεί που περίμενες ότι στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός θα έκανε κάτι καλύτερο, το αποτέλεσμα ήταν αποκρουστικό. Γιόμα στη γιόμα, από τα αριστερά μόνο και ουσία μηδέν. Οι αμυντικοί του Πανιωνίου έδιωχναν άνετα μέχρι να πάρει πάνω του ο Μήτρογλου. Ειχε τρια δοκάρια και την ασίστ στη φάση του νικητήριου γκολ ο Ελληνας φορ. Αν σε έναν οφείλει το τρίποντο η ομάδα του Πειραιά αυτός είναι ο Μητρογκόλ. Τον έβαλε μέσα ο Ζαρντίμ για να παίξει μαζί με τον Τζεμπούρ, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να τους μπερδέψει. Γύρω γύρω όλοι και στη μέση ο κανένας. Τουλάχιστον είχε βγει ο ανούσιος Μασάδο, αλλά και πάλι σχέδιο δεν υπήρχε.

Ο Τζεμπούρ δεν ήξερε που να βγει κι όταν μπήκε και ο Φουστέρ ήταν όλοι χωρίς θέση. Στο τέλος πάλι καλά που νίκησε, θα πρέπει να λέει ο Ολυμπιακός. Με το μυαλό στις διακοπές δεν πας πουθενά. Χάλασε και η ατμόσφαιρα στο φινάλε και όλοι έφυγαν με στραβωμένα μούτρα από την πλατεία. Θετικά σχόλια μόνο για τον Μήτρογλου και τον Ιμπαγάσα που προσπαθούσε να μαζέψει το ασυμάζευτα.

Στην Κρήτη, ο ΟΦΗ έκανε αυτό που έπρεπε. Εκείνος που απογοητεύει μακριά από την Τρίπολη είναι ο Αστέρας. Αλλη ομάδα είναι μακριά από την έδρα του.

Στην Κέρκυρα, ο Δημήτρης Παπαδόπουλος έφερε σε τροχιά πλεϊ οφ τον Πανθρακικό και έμπλεξε ακόμη περισσότερο την Κέρκυρα που νόμισε λανθασμένα ότι είχε καθαρίσει με τα καλά αποτελέσματα στην αρχή του πρωταθλήματος.



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: