Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Άργησε ο Αλαφούζος, αλλά…!

Ο Τάσος Νικολόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για την προεδρική εμφάνιση του Γιάννη Αλαφούζου στην Παιανία και την ευθύνη των ποδοσφαιριστών να οδηγήσουν τον Παναθηναϊκό στην Ευρώπη.

Άργησε ο Αλαφούζος, αλλά…
Αυτό μάλιστα… Ο Γιάννης Αλαφούζος αποφάσισε να πάει στις εγκαταστάσεις της Παιανίας και να μιλήσει στους ποδοσφαιριστές, δείχνοντας εμπράκτως ότι βρίσκεται δίπλα τους. Έτσι πρέπει να είναι ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού. Κατά την ταπεινή μου άποψη καθυστέρησε κάπως να κάνει αυτή την κίνηση και την έκανε, αφού είχαν προηγηθεί αρκετά γεγονότα, όπως το επεισόδιο που φέρεται να είχε ο Φάμπρι με κάποιους παίκτες και η επίσκεψη μερίδας οργανωμένων οπαδών για να μιλήσουν στα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Η ουσία είναι πως συνειδητοποίησε ότι η κατάσταση είναι πλέον οριακή σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι και χρειάζεται από όλους ομόνοια, ενότητα και ηρεμία, προκειμένου να επιτευχθεί ο ένας και μοναδικός στόχος που έχει απομείνει. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ζήτησε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο από τους ποδοσφαιριστές να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να βγει η ομάδα στην Ευρώπη, κάτι που είναι αναγκαίο όχι μόνο για λόγους πρεστίζ, αλλά και για οικονομικούς.

Και πώς να μην είναι, στην κατάσταση που βρίσκεται ο Παναθηναϊκός; Τα χρέη είναι πολλά και τα 6-7 εκατ. ευρώ που μπορούν να έρθουν μέσω… UEFA είναι υπέρ-απαραίτητα. Ευτυχώς που το κατάλαβε εγκαίρως ο Γιάννης Αλαφούζος και δεν… συμμερίζεται την άποψη του άμεσου συνεργάτη του. «Αυτή τη στιγμή μας ενδιαφέρει πώς θα σωθεί η ομάδα , δεν μας ενδιαφέρει αν θα βγει Ευρώπη», είχε ειπωθεί από το στόμα του αντιπροέδρου της ΠΑΕ, Χρήστου Παναγόπουλου στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου στις αρχές Νοεμβρίου, προκαλώντας τις αντιδράσεις των υπόλοιπων μελών, αλλά και τα σχόλια των φιλάθλων, που έχουν μάθει αλλιώς…

Ο Γιάννης Αλαφούζος με την σημερινή κίνηση, έδειξε ότι είναι πραγματικά δίπλα στους παίκτες, οι οποίοι θεωρώ ότι θα αισθάνθηκαν καλύτερα, βλέποντας τον πρόεδρο της ομάδας να τους προσεγγίζει με αυτόν τον τρόπο και όχι όπως τον Δεκέμβριο μετά την ήττα από τη Βέροια. Πλέον, είναι στο χέρι τους να κάνουν πράξη την υπόσχεσή τους και να οδηγήσουν τον σύλλογο σε ασφαλή μονοπάτια. Σαφώς και δεν αποτελεί επιτυχία για το μέγεθος του Παναθηναϊκού να εξασφαλίσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, αλλά με τα τωρινά δεδομένα και έτσι όπως έχει εξελιχθεί η χρονιά, το να σωθεί η παρτίδα, έστω και στο φινάλε, θα είναι μια μικρή υπέρβαση. Είτε αρέσει, είτε όχι…


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: