Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Άκαπνος και χωνί ο ΠΑΟ!

Ο Παναθηναϊκός έχει παθητικό στα γκολ! Η εστία του παραβιάστηκε σε 16 αγώνες, σκοράρει μόλις ένα γκολ μέσο όρο.

Άκαπνος και χωνί ο ΠΑΟ
Βαδίζει ολοταχώς για αρνητικό ρεκόρ νικών στο επαγγελματικό πρωτάθλημα. Οι αριθμοί στη φετινή σεζόν λένε την αλήθεια για τον Παναθηναϊκό. Αποκαλύπτουν πλήρως την γύμνια του. Εξι νίκες σε 22 αγώνες μετράει το «τριφύλλι» κι αν κρίνουμε ότι έχει πέντε ματς στο ΟΑΚΑ, αλλά εκτός έδρας τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, την ανεβασμένη ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, τότε κινδυνεύει να τερματίσει έχοντας 13 νίκες και κάτω. Αυτό αν συμβεί θα είναι το απόλυτα αρνητικό ρεκόρ σε επαγγελματικό πρωτάθλημα με τη συμμετοχή είτε 16 είτε 18 ομάδων.

Οπως και να έχει, μετά την ήττα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ο Παναθηναϊκός ακόμα κι αν κάνει το απόλυτο στη συνέχεια - θα πρόκειται για θαύμα έτσι όπως είναι η ομάδα - δεν θα έχει νικήσει στα μισά παιχνίδια του πρωταθλήματος. Σε «μαραθώνιο» με 16 ομάδες αυτό συνέβη μόνο τη σεζόν 1988-89, όταν τερμάτισε με απολογισμό 14 νίκες, εννέα ισοπαλίες και επτά ήττες. Σαφώς πρόκειται για μία από τις χειρότερες περιόδους στην ιστορία της ομάδας. Διότι υπάρχει και η σεζόν 1980-81, όταν σε 34 ματς (συμμετοχή 18 ομάδων), είχε 13 νίκες, 13 ισοπαλίες και οκτώ ήττες. Ενώ την σεζόν 1982-83 είχε 14 νίκες, εννέα ισοπαλίες και έντεκα (!) ήττες.

Θα πρέπει λοιπόν ο Παναθηναϊκός αν θέλει να πάρει μέρος το καλοκαίρι σε προκριματικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης να νικήσει οπωσδήποτε τα πέντε παιχνίδια στην έδρα του, την οποία δεν έχει εκμεταλλευτεί καθόλου και να ελπίζει σε δύο τουλάχιστον λιγότερες νίκες της πέμπτης ομάδας, αφού η διαφορά είναι στους πέντε βαθμούς. Διαφορετικά θα πρέπει να ζητήσει κι εκτός βαθμούς.

Αυτό που επίσης προκαλεί... τρέλα, είναι το παθητικό στα γκολ. Φτάσαμε στην 22η αγωνιστική και ο Παναθηναϊκός έχει παθητικό. Σκόραρε 22 φορές και η εστία του παραβιάστηκε 23! Δηλαδή, το «τριφύλλι» έχει ένα γκολ μέσο όρο ανά παιχνίδι και δέχεται επίσης κάτι περισσότερο από ένα τέρμα ανά αγώνα. Σε επτά αγώνες οι «πράσινοι» δεν έχουν βρει δίχτυα. Το χειρότερο όμως είναι ότι έχουν δεχθεί γκολ στα 16 από τα 22 παιχνίδια. Αυτό φυσικά δεν έχει συμβεί ποτέ στην ιστορία του στο επαγγελματικό πρωτάθλημα και είναι αρνητικό ρεκόρ. Περισσότερα γκολ δέχθηκε μόνο τη σεζόν 1987-88, αλλά σκόραρε 28 φορές σε 22 ματς. Στον πίνακα που παρουσιάζουμε (στα πρωταθλήματα με 16 ομάδες) πιο κάτω φαίνονται αναλυτικά οι εντός έδρας επιδόσεις, το σύνολο σε 22 παιχνίδια, τα γκολ και οι βαθμοί με σύστημα βέβαια 3-1-0.

*Μόνο σε επτά αγώνες ο Παναθηναϊκός έχει πετύχει πάνω από ένα γκολ. Και οι πέντε είναι με ομάδες που είναι πιο ψηλά στη βαθμολογία. ΟΣΦΠ, ΠΑΟΚ, Ατρόμητος, Τρίπολη, Ξάνθη. Δύο γκολ είχε και με Πανιώνιο, ΟΦΗ. πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: