Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Το Μιλάνο… φλέγεται!

Το «Ντέρμπι ντέλα Μαντονίνα», η μονομαχία μεταξύ της Ίντερ και της Μίλαν, δεσπόζει στο πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής του Καμπιονάτο.

Το Μιλάνο… φλέγεται
Η 26η… στροφή του πρωταθλήματος της Ιταλίας περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις, από τις οποίες ξεχωρίζει η μάχη του Μιλάνου, ανάμεσα στην, τυπικά γηπεδούχο, Ίντερ και τη Μίλαν, που θα γίνει την Κυριακή στις 21:45. Το πρόγραμμα, όμως, ξεκινά από το Σάββατο.

Το Σάββατο 23/20 στις 21:45 η Παλέρμο υποδέχεται τη Τζένοα. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και ψάχνουν απεγνωσμένα βαθμούς. Η ομάδα της Γένοβας, που είναι αήττητη στις 4 τελευταίες αγωνιστικές, βρίσκεται 4 βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και θέλει να συνεχίσει το καλό σερί της. Οι δύο προπονητές αναμένεται να παρατάξουν τις καλύτερες δυνατές ενδεκάδες, αφού δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Την Κυριακή 24/02 στις 13:30 θα παίξουν η Σαμπντόρια με την Κιέβο. Οι δύο ομάδες είναι ισόβαθμες στην 12η θέση και απέχουν 8 βαθμούς από την 3η από το τέλος Σιένα. Η «Σαμπ» βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από την ομάδα της Βερόνα, καθώς παραμένει αήττητη για 4 αγώνες. Οι γηπεδούχοι θα αγωνιστούν χωρίς τον Ντέλιο Ρόσι στον πάγκο τους, αφού είναι τιμωρημένος. Αμφότερες οι ομάδες δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Στις 16:00 η Αταλάντα φιλοξενεί τη Ρόμα. Οι γηπεδούχοι χρειάζονται βαθμούς, καθώς βρίσκονται κοντά στις τελευταίες θέσεις, ενώ οι φιλοξενούμενοι, με ανεβασμένη την ψυχολογία μετά τη νίκη επί της Γιουβέντους, θέλουν να δώσουν συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα. Ο Στέφανο Κολαντουόνο θα στερηθεί των υπηρεσιών του Κριστιάνο Ντελ Γκρόσο, ενώ ο Αουρέλιο Αντρεατσόλι δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Φραντσέσκο Τότι και τον Ντανιέλε Ντε Ρόσι, οι οποίοι θα εκτίσουν ποινή αποκλεισμού μίας αγωνιστικής.

Η Μπολόνια υποδέχεται τη Φιορεντίνα, σε ακόμα ένα σημαντικό παιχνίδι, καθώς οι γηπεδούχοι απέχουν 5 βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού, ενώ οι φιλοξενούμενοι μόλις 2 από την 3η θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου. Η ομάδα του Στέφανο Πιόλι αναμένεται να παραταχθεί πλήρης, ενώ από την ομάδα του Βιντσέντζο Μοντέλα θα απουσιάσει ο τιμωρημένος Νταβίντ Πιζάρο.

Την ίδια ώρα αναμετρώνται η Κάλιαρι με την Τορίνο. Οι δύο ομάδες βρίσκονται σε αρκετά καλή κατάσταση, αφού η ομάδα του Ίβο Πούλγκα δεν έχει γνωρίσει την ήττα στα 5 τελευταία ματς, ενώ εκείνη του Τζαμπιέρο Βεντούρα έχει ηττηθεί μία φορά σε 5 αγώνες. Οι δύο προπονητές δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα τιμωριών. Το παιχνίδι θα διεξαχθεί χωρίς την παρουσία φιλάθλων, καθώς το γήπεδο της Κάλιαρι, Ις Αρένας, δεν πληροί τις προϋποθέσεις ασφαλείας και δεν χορηγήθηκε σχετική άδεια χρήσης του.

Η πρωτοπόρος Γιουβέντους θα προσπαθήσει να επανέλθει στις νίκες κόντρα στη Σιένα. Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε θέλει να κρατήσει τη διαφορά ασφαλείας των 4 βαθμών από τη Νάπολι. Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι συνεχίζουν την προσπάθεια αποφυγής του υποβιβασμού και θα επιχειρήσουν να πετύχουν άλλη μία έκπληξη, μετά από εκείνη της προηγούμενης αγωνιστικής, όταν και επικράτησαν με 3-0 της Λάτσιο. Οι δύο ομάδες δεν έχουν τιμωρημένους ποδοσφαιριστές.

Η Πάρμα θα προσπαθήσει να επανέλθει στις νίκες κόντρα στην πάντα επικίνδυνη Κατάνια. Οι γηπεδούχοι αγνοούν τη νίκη στις 5 τελευταίες αγωνιστικές, αντίθετα οι φιλοξενούμενοι ελπίζουν πως θα προλάβουν το… τρένο της Ευρώπης. Ο Ρομπέρτο Ντοναντόνι δεν αντιμετωπίζει προβλήματα, ενώ από την ομάδα του Ρολάντο Μαράν θα λείψει ο τιμωρημένος Μάρκο Μπιατζάντι.

Στις 21:45 διεξάγεται το μεγάλο ντέρμπι του Μιλάνου, ανάμεσα στην Ίντερ και τη Μίλαν. Η ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι προέρχεται από την ταπεινωτική ήττα με 4-1 από τη Φιορεντίνα και θέλει τη νίκη για να παραμείνει κοντά στις θέσεις που οδηγούν στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου. Για να το πετύχει αυτό πρέπει να ανακόψει τον ενθουσιασμό των «ροσονέρι», οι οποίοι με 13 βαθμούς στα 5 τελευταία ματς έχουν μπει για τα καλά στη διεκδίκηση της 3ης θέσης. Από τους, τυπικά, γηπεδούχους θα απουσιάσει ο τιμωρημένος Άλβαρο Περέιρα, ενώ η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι δεν αναμένεται να έχει απουσίες στο «Ντέρμπι Ντέλα Μαντονίνα». (Η ονομασία αυτή δόθηκε προς τιμήν του αγάλματος της Παρθένου Μαρίας που βρίσκεται στην κορυφή του Καθεδρικού ναού της πόλης και είναι ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα του Μιλάνου).

Τη Δευτέρα 25/02 στις 20:00, η 2η της βαθμολογίας Νάπολι δοκιμάζεται στην έδρα της Ουντινέζε. Η ομάδα του Φραντσέσκο Γκουιντολίν ταξιδεύει σε… ήρεμα νερα, αντίθετα με εκείνη του Βάλτερ Ματζάρι, η οποία προσπαθεί να παραμείνει κοντά στην κορυφή. Οι δύο προπονητές δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα και θα παρατάξουν τις καλύτερες δυνατές ενδεκάδες.

Το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής ολοκληρώνεται με τον αγώνα Λάτσιο – Πεσκάρα που θα ξεκινήσει στις 22:00. Η ομάδα του Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς προέρχεται από βαριά ήττα με 3-0 από τη Σιένα και θέλει να επιστρέψει στο δρόμο των επιτυχιών, διατηρώντας τις ελπίδες της για την κατάληψη της 3ης θέσης. Η Πεσκάρα, η οποία βρίσκεται στην προτελευταία θέση, έχει πάρει έναν, μόνο, βαθμό στους τελευταίους 5 αγώνες, κάτι που δυσχεραίνει την προσπάθειά της να αποφύγει τον υποβιβασμό. Απόντες λόγω τιμωρίας θα είναι, ο Μισέλ Σιανί από τη Λάτσιο και οι Μανουέλε Μπλάζι, Βλάντιμιρ Βάις και Νταμιάνο Ζανόν από την Πεσκάρα.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής του Καμπιονάτο:

Σάββατο 23/02

21:45: Παλέρμο – Τζένοα

Κυριακή 24/02

13:30: Σαμπντόρια – Κιέβο
16:00: Αταλάντα – Ρόμα
Μπολόνια – Φιορεντίνα
Κάλιαρι – Τορίνο
Γιουβέντους – Σιένα
Πάρμα – Κατάνια
21:45: Ίντερ – Μίλαν

Δευτέρα 25/02

20:00: Ουντινέζε – Νάπολι
22:00: Λάτσιο – Πεσκάρα

Η επόμενη (27η) αγωνιστική:

Παρασκευή 01/03

21:45: Νάπολι – Γιουβέντους

Σάββατο 02/03

21:45: Μίλαν – Λάτσιο

Κυριακή 03/03

13:30: Τορίνο – Παλέρμο
16:00: Μπολόνια – Κάλιαρι
Κατάνια – Ίντερ
Φιορεντίνα – Κιέβο
Πεσκάρα – Ουντινέζε
Σαμπντόρια – Πάρμα
Σιένα – Αταλάντα
21:45: Ρόμα – Τζένοα


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: