Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Κίνδυνος για τους Ισπανούς στο Champions League!

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο η Ισπανία να μην έχει εκπρόσωπο στα προημιτελικά του Champions League. Το sport-fm.gr σας παρουσιάζει κάποιες ιστορικές τους ανατροπές στα κύπελλα Ευρώπης.

Κίνδυνος για τους Ισπανούς στο Champions League
Μετά το τέλος της πρώτης αγωνιστικής της φάσης του Champions League είναι ορατό το ενδεχόμενο η Ισπανία να μείνει χωρίς εκπρόσωπο στους «8» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπαρτσελόνα, η Βαλένθια και η Μάλαγα δεν κατάφεραν να πάρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα κόντρα σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (ισοπαλία 1-1 μέσα στο Μπερναμπέου), Μίλαν (ήττα 2-0 στην Ιταλία), Παρί Σεν Ζερμέν (ήττα 2-1 στο Μεστάγια) και Πόρτο (ήττα 1-0 μέσα στην Πορτογαλία).

Ωστόσο, το περσινό παράδειγμα της τροπαιούχου Τσέλσι μπορεί να δώσει κουράγιο στις ισπανικές ομάδες, οι οποίοι πάντα έχουν ως στόχο την διάκριση στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Την περσινή σεζόν οι Λονδρέζοι είχαν ηττηθεί με σκορ 3-1 μέσα στην Νάπολι για τη φάση των «16», όμως στον επαναληπτικό κατάφεραν να κάνουν τη μεγάλη ανατροπή και στη συνέχεια απέκλεισαν την Μπαρτσελόνα, προτού σηκώσουν το βαρύτιμο τρόπαιο στον ουρανό του Μονάχου.

Ωστόσο, η Ρεάλ, η «Μπάρτσα», οι Βαλενθιάνοι έχουν παρελθόν με ανάλογες σπουδαίες βραδιές στην Ευρώπη.

Η Βαλένθια την περσινή σεζόν είχε χάσει με σκορ 2-1 μέσα στην Ολλανδία από την Άλκμααρ, όμως στο δεύτερο ματς επικράτησε 4-0 και πήρε εκείνη την πρόκριση στους ομίλους του Europa League.

Από την πλευρά της, η Μπαρτσελόνα είχε ηττηθεί ξανά με σκορ 2-1 στο «Emirates», όμως στον επαναληπτικό πήρε την πρόκριση χάρη στα δύο γκολ που πέτυχε ο Μέσι και εκείνο που σημείωσε ο Τσάβι.

Η τελευταία φορά που η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε τη μεγάλη ανατροπή ήταν τη σεζόν 2001/02, όταν είχε χάσει 2-0 στο Μόναχο και τελικά σήκωσε το ένατο Champions League της ιστορίας της.


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: