Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Θρίλερ σε… ερυθρόλευκο φόντο!

Σε ένα ματς που κρίθηκε στο τελευταίο λεπτό η Εφές Αναντολού επικράτησε της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, σε ματς στο οποίο πρωταγωνίστησαν πρώην παίκτες του Ολυμπιακού.

Θρίλερ σε… ερυθρόλευκο φόντο
Σε θρίλερ εξελίχθηκε η αναμέτρηση της Εφές Αναντολού με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, στην Κωνσταντινούπολη, με τους γηπεδούχους να παίρνουν τελικά τη νίκη έχοντας σε εξαιρετική ημέρα τον, πρώην «ερυθρόλευκο», Τζαμόν Λούκας. Η ομάδα του Οκτάι Μαχμούτι επικράτησε με 63-60 των Ρώσων, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του Top 16 της Euroleague φτάνοντας τις 7 νίκες σε αυτή τη φάση της διοργάνωσης.

Δεν ήταν αρκετή η πολύ καλή εμφάνιση του Μίλος Τεόντοσιτς για την «ομάδα του στρατού» ο οποίος μαζί με τον –πρώην συμπαίκτη του στον Ολυμπιακό- Ζόραν Έρτσεγκ είχαν την ευκαιρία να φέρουν το ματς στα ίσια στα τελευταία δευτερόλεπτα αλλά δεν τα κατάφεραν.

Η Εφές είναι η επόμενη αντίπαλος του Παναθηναϊκού (01/03) στο Top 16.

Το ματς

Η ΤΣΣΚΑ ήταν αυτή που από το ξεκίνημα είχε τον έλεγχο του ματς. Οι παίκτες του Ετόρε Μεσίνα εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την αστοχία των γηπεδούχων φτάνοντας ακόμα και στο +12 (10-22) την υπέρ τους διαφορά. Από την πλευρά της η Εφές με 0/8 τρίποντα στο πρώτο μέρος θα πρέπει να θεωρείται και… τυχερή που οδηγήθηκε στα αποδυτήρια στο -8 (26-34).

Οι παίκτες του Οκτάι Μαχμούτι μπήκαν αποφασισμένοι να διεκδικήσουν το ματς με την έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου και κατάφεραν να μειώσουν στον πόντο, 37-38. Ωστόσο η «ομάδα του στρατού» βρίσκοντας επιθετικές λύσεις στα πρόσωπα των δύο πρώην «ερυθρόλευκων» Μίλος Τεόντοσιτς και Θοδωρή Παπαλουκά διατήρησε το προβάδισμά της (41-46).

Η αντεπίθεση της Εφές συνεχίστηκε και έτσι μπαίνοντας στο τελευταίο πεντάλεπτο μπόρεσε με τον Τζαμόν Λούκας να περάσει μπροστά (52-51). Από εκεί και έπειτα το σκορ εναλλασσόταν συνεχώς. Σημαντικό τρίποντο από τον Φάρμαρ 1’14’’ πριν τη λήξη για το 59-58, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν δύο άστοχες βολές από τον Κάουν. Φάρμαρ και Τεόντοσιτς οδηγήθηκαν στην γραμμή των βολών από όπου και διαμορφώθηκε το 63-60. Έρτσεγκ και Τεόντοσιτς είχαν την ευκαιρία στα τελευταία δευτερόλεπτα να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια από τα 6,75μ. αλλά αμφότεροι αστόχησαν.


Τα δεκάλεπτα: 16-22, 26-34, 41-46, 63-60

Εφές Αναντολού (Μαχμούτι): Φάρμαρ 15 (1), Βούγιατσιτς 2, Μπατούκ, Ερντέν 10 (7 ριμπάουντ, 3 κοψίματα), Τουντσερί 7 (1), Σιπ 6, Γκονλούμ, Σαβάνοβιτς 7, Λούκας 14 (11 ριμπάουντ), Κούτσο, Γκιουλέρ 2, Μπάρατς

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Μεσίνα): Τεόντοσιτς 26 (5), Μίτσοβ 7 (1), Τζάκσον 2, Σοκόλοφ, Κρστιτς 4, Ουίμς 5 (1), Ζόζουλιν, Έρτσεγκ 2, Βοροντσέβιτς, Κάουν 12 (9 ριμπάουντ), Πονκρασόφ, Παπαλουκάς 2


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: