Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Ακυβέρνητη Μπάρτσα!

Ο Βιλανόβα δεν πρόκειται να επιστρέψει πριν από τον Απρίλιο στη Βαρκελώνη και ο Βασίλης Σαμπράκος γράφει για την επιλογή του “ mes que un club” να πληρώσει τη στάση του ακόμη και με αποκλεισμό από το Champions League.
Από το βράδυ της Τετάρτης, μετά την ήττα – σοκ στο Μιλάνο, έχουν αρχίσει να εμφανίζονται στα media τα πρώτα κείμενα που βγάζουν προβληματισμό για την ζωή της Μπαρτσελόνα χωρίς διευθυντή, λόγω της απουσίας του Τίτο Βιλανόβα. Κι αυτή ήταν η πιο “κακή” στιγμή για να ανακοινώσει ο Σάντρο Ροσέλ ότι ο Βιλανόβα δεν θα χάσει απλώς τη ρεβάνς με τη Μίλαν, αλλά και ότι δεν πρόκειται να επιστρέψει νωρίτερα από τον Απρίλιο στη Βαρκελώνη.
Τι της συμβαίνει της Μπαρτσελόνα; Πληρώνει την “mes que un club” στάση που έχει επιλέξει για τη ζωή της; Οι δημοσιογράφοι που ζουν κολλημένοι στην πλάτη του συλλόγου για να παρακολουθούν και να αντιλαμβάνονται την καθημερινότητά της ώστε να διατυπώνουν ακριβείς εκτιμήσεις, χρέωσαν ένα σημαντικό μέρος της ευθύνης για την ήττα στην έλλειψη καθοδήγησης από τον πάγκο. Στο Μιλάνο η Μπαρτσελόνα έμοιαζε ότι δεν είχε, δεν μπορούσε να σκεφτεί, να επινοήσει κάτι για να απαντήσει στα ερωτήματα που της έβαζε η Μίλαν με τον τρόπο της στην εξέλιξη του παιχνιδιού.
Ναι, ο Βιλανόβα δεν έχει χάσει λεπτό παιχνιδιού από τη Νέα Υόρκη, και δεν έχει χάσει ούτε λεπτό προπόνησης, τις παρακολουθεί και αυτές από τον υπολογιστή του χάρη στο σύστημα που του εγκατέστησε ο σύλλογος. Αν όμως ήταν έτσι, οι προπονητές εξ αποστάσεως θα ήταν μόδα στο παγκοσμιοποιημένο ποδόσφαιρο. Ναι, είναι online με τον Ρόουρα και τον προπονητή φυσικής κατάστασης Αλτιμίρα, καίγεται στα μηνύματα στο WhatsApp Messenger με τον Τσάβι, όπως ο ίδιος πρόσφατα αποκάλυψε. Ολα αυτά πιθανόν να ήταν αρκετά για να συντηρήσουν την Μπάρτσα στην πρώτη θέση της La Liga με μια παραδομένη Ρεάλ, αλλά δεν μπορεί να είναι πάντοτε αρκετά στο επίπεδο του Champions League.
Ο Αντονι Θουμπιθαρέτα, που ταξίδεψε την περασμένη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη με τον Ροσέλ για να συναντήσουν τον προπονητή και να κουβεντιάσουν για την ομάδα, προσπάθησε με τις τελευταίες του δηλώσεις να πείσει ότι “ο Τίτο ξέρει πιο πολλά από εμάς για την ομάδα, αλλά και από όσους βρίσκονται καθημερινά στις προπονήσεις”. Με υπερβολές που φανερώνουν τον εκνευρισμό του αθλητικού διευθυντή της Μπαρτσελόνα, που βλέπει πιο μακριά: τι θα γίνει, πώς θα χειριστεί η Μπάρτσα έναν αποκλεισμό από το Champions League;
Στα ρεπορτάζ των insiders της Μπαρτσελόνα καταγράφονται ήδη τα πρώτα σενάρια διαδοχής του Βιλανόβα (ανάμεσα στους πρωταγωνιστές είναι και πάλι ο Βαλβέρδε), αλλά η κατάσταση είναι πολύ καθαρή: η Μπάρτα είναι εγκλωβισμένη στην αρχική επιλογή της να μην αντικαταστήσει αμέσως, τον Δεκέμβριο, τον Βιλανόβα, όταν έμαθε για την νέα εμφάνιση όγκου στην παρωτίδα του. Και τώρα, προχθές, που συμπλήρωσε έναν μήνα χωρίς προπονητή, με τη στάση της στην πρώτη διαχείριση της ήττας από την Μίλαν δείχνει την διάθεση να παραμείνει πιστή σε αυτή τη στάση.
Η για πολλούς καλύτερη έκδοση της Μπαρτσελόνα, η φετινή, με τον Μέσι σε αυτό το επίπεδο, το φετινό, κινδυνεύει να φύγει αδιάβαστη από το Champions League από την φάση των “16” επειδή θα πληρώσει ακριβά την επιλογή της να είναι κάτι πολύ παραπάνω από ένας σύλλογος.
πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: