Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Συγγνώμη, έχασε ο Ολυμπιακός;

Ο Ολυμπιακός συνέχισε νικηφόρα στην Ευρωλίγκα, ο Νίκος Ζέρβας γράφει στο www.sportfm.gr για το ματς με την Κάχα Λαμποράλ και διαφωνεί με την κριτική για την απώλεια της κάλυψης της διαφοράς στο τέλος

Συγγνώμη, έχασε ο Ολυμπιακός;
Η χαλαρότητα στην ζωή, μπορεί να επιφέρει τις μεγαλύτερες ζημιές. Στον αθλητισμό, αρκούν κάποιες λίγες στιγμές από αυτή για να «γκρεμίσεις» ότι με κόπο είχες «χτίσει» νωρίτερα. Ο Ολυμπιακός κόντρα στην Κάχα Λαμποράλ έπρεπε βάσει εικόνας να νικήσει με είκοσι πόντους διαφορά, αλλά δεν τα κατάφερε, «πληρώνοντας» το κακό και απρόσεκτό του τρίλεπτο στο τέλος. Όσο ζημιογόνα και εν πολλοίς ανεπίτρεπτη στο υψηλό επίπεδο είναι η αδράνεια, άλλο τόσο ενοχλητική γίνεται κάποιες φορές και η υπερβολική κριτική. Ιδιαίτερα όταν αυτή «μηδενίζει» ό,τι καλό έχει προηγηθεί.

Σύμφωνοι, η διαφορά κόντρα στους Βάσκους ισοφαρίστηκε αν και θα έπρεπε να καλυφθεί εμφατικά, αλλά ο Ολυμπιακός για 35 λεπτά έκανε συνολικά, μια από τις πιο ολοκληρωμένες εμφανίσεις του στη φετινή Ευρωλίγκα. Σε έναν μαραθώνιο δεκατεσσάρων αγωνιστικών, αυτό είναι που μετράει περισσότερο και θα εξαργυρωθεί όταν θα γίνει το τελικό…ταμείο. Και οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν κατά κράτος την Κάχα Λαμποράλ γιατί έπαιξαν επιβλητικό μπάσκετ, έχοντας όλους όσοι αγωνίστηκαν καταλυτικούς για το ροζ φύλλο. Χωρίς να χρειαστεί να υπερβάλουν εαυτό ένας-δυο παίκτες του, χωρίς να παίξει ο ένας για τρεις ή να χρειαστεί να μπουν…τρίποντα εκτός λογικής και πλάνου.

Παίκτες και προπονητής, «δούλεψαν» άριστα στο «διάβασμα» των επιθετικών ατού της, κουρασμένης είναι η αλήθεια, ισπανικής ομάδας, έπαιξαν εξαιρετική άμυνα στο πικ εν ρολ, θωράκισαν μετά από καιρό τόσο καλά την ρακέτα τους και οδήγησαν σε αμέτρητα λάθη τον αντίπαλο. Οι «ερυθρόλευκοι», κατέθεσαν τεράστια αποθέματα ενέργειας, θέλησης, πάθους και αυταπάρνησης για κάθε φάση, ήταν ομαδικοί και δείχνουν ότι ανεβαίνουν αγωνιστικά την κατάλληλη περίοδο. Δείγμα συνολικής δουλειάς και προγραμματισμού που αποδίδει καρπούς. Προς Θεού, δεν έγινε υπερομάδα ο Ολυμπιακός. Μπορεί να βελτιώσει πολλά και να εκμηδενίσει και τα «νεκρά» διαστήματα. Ένα τέτοιο…στραπατσάρισε την εξαιρετική εικόνα, αλλά αυτό, από το να χαρακτηρίζεται η νίκη «πικρή» για κάτι που, λογικά, δεν θα παίξει ρόλο στο τέλος –ισοβαθμία με Κάχα- απέχει παρασάγγας.

Η φετινή διοργάνωση έχει ιδιαιτερότητες και είναι απάνθρωπο να απαιτείς σαραντάλεπτα ολοκληρωτικού μπάσκετ και να αγνοείς τα όσα θετικά υπήρξαν. Η ουσία είναι πως ο δρόμος για τα προημιτελικά είναι πλέον ορθάνοικτος και αν οι πρωταθλητές Ευρώπης πάρουν δύο νίκες στην Τουρκία με Μπεσίκτας και Φενέρ, αλλά και τα ματς με Μακάμπι και Χίμκι στην έδρα τους -εφικτό- θα τα παίξουν όλα για τις δύο πρώτες προνομιούχες θέσεις κόντρα σε Σιένα (εκτός) και Μπαρτσελόνα (εντός). Με την παρούσα αγωνιστική τους εικόνα, σε συνδυασμό με αυτή των αντιπάλων, δεν θα είναι απίθανο να τα καταφέρουν. Αν μάλιστα πάρουν τα προσδοκώμενα από τον Ντορόν Πέρκινς, οι πιθανότητες δείχνουν να είναι με το μέρος τους…


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: