Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό και τις τελευταίες εξελίξεις στον ΑΡΗ.
Το παιχνίδι στο Καραισκάκη κόντρα στον Ολυμπιακό είναι από τα λεγόμενα… θεωρητικά χαμένα την φετινή χρονιά. Όταν όμως είσαι ΑΡΗΣ ακόμα και στην φετινή αγωνιστική κατάσταση κανένα παιχνίδι δεν πρέπει να το ξεγράψεις πριν γίνει.
Η αλήθεια είναι ότι το φαβορί είναι ο Ολυμπιακός και ο ΑΡΗΣ που φέτος δεν έχει κερδίσει πουθενά πάει για ένα θαύμα στο Καραισκάκη. Σε τέτοια παιχνίδια όμως που για πολλούς η ήττα είναι το αυτονόητο αποτέλεσμα μπορείς πολλές φορές να έχεις πολλά κέρδη.
Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και στον πρώτο γύρο όπου ο ΑΡΗΣ πήρε ένα βαθμό και θα έπαιρνε και τη νίκη αν δεν υπήρχε Αρετόπουλος. Θα πει κάποιος και την Κυριακή υπάρχει Σιδηρόπουλος. Σωστό, αλλά με νωπές ακόμα τις μνήμες από την αποβολή του Παπαστεριανού στην Κέρκυρα αυτό που έχω να πω προς τους παίκτες του ΑΡΗ είναι να προσέξουν πάρα πολύ και να μην δώσουν κανένα δικαίωμα και η ομάδα πάει στην Βέροια χωρίς κάποιο βασικό της στέλεχος.
Κακά τα ψέματα για να πάρει αποτέλεσμα ο ΑΡΗΣ πρέπει να κάνει την καλύτερή του φετινή εμφάνιση και ο Ολυμπιακός εμφάνιση ανάλογη με αυτή που έκανε κόντρα στην Λεβάντε, όχι στην Ισπανία, αλλά στο Καραισκάκη. Βέβαια το αποτέλεσμα αυτό και ο τρόπος που ήρθε μόνο προς όφελος του ΑΡΗ δεν λειτούργησε. Ο Μαρινάκης σήμανε συναγερμό, οι οπαδοί κάνουν λόγο για τον Ολυμπιακό που ονειρεύονται κι όχι αυτόν που βλέπουν, τα ΜΜΕ πιέζουν για ξέσπασμα και άλλα παρόμοια.
Αν ο ΑΡΗΣ πατούσε γερά στα πόδια του, όλα αυτά δεν θα με απασχολούσαν, αλλά έχω την αίσθηση ότι από το βράδυ της Πέμπτης οι δυσκολίες για τον ΑΡΗ έχουν πολλαπλασιαστεί. Σε κάθε περίπτωση από αυτό το παιχνίδι ο ΑΡΗΣ έχει πολλά να κερδίσει και λίγα να χάσει. Και φυσικά μέγιστο κέρδος θα είναι ο βαθμός ή οι βαθμοί. Περισσότερα το βράδυ της Κυριακής…
ΥΓ1 Τα όσα είπε ο κ. Μώραλης στην εκπομπή AllAboutARISonAIRστο Λίμπερο δείχνουν μία αναγνώριση της αδικίας με τα οφειλόμενα που διπλασιάστηκαν λόγω του απίστευτου νόμου που πέρασε το 2007. Σήμερα καταργήθηκε με το… μνημόνιο των 45 δόσεων και ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΣΩΣΤΟ είναι να συμβεί το ίδιο και με τις περιπτώσεις των παικτών του ΑΡΗ. Από την άλλη επειδή δόθηκε χρόνος να υπάρξει ένας συμβιβασμός  ας καταλάβουν και οι παίκτες ότι είτε θα πάρουν ΟΛΑ τα δεδουλευμένα τους και σε πολλές περιπτώσεις και πολλά παραπάνω χρήματα μέσω συμφωνίας με τον ΑΡΗ ή αν συνεχίσουν να ζητούν ρήτρες και διπλάσια συμβόλαια ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ.
Υ.Γ.2 Αυτό που συνέβη με τους κ.κ. Αθανασιάδη, Ζαμπέτα ήταν κάτι παραπάνω από αναμενόμενο μετά την παύση πληρωμών της ΠΑΕ λόγω του 99 και όχι μόνο. Οι δυο τους ισχυρίζονται ότι έχουν πληρώσει μόνο προς το δημόσιο 4,5 εκ ευρώ προηγούμενων διοικήσεων (συν 4,8 στις δικείς τους χρήσεις) και επομένως είναι άδικο να διώκονται τώρα για 436.000 ευρώ. Σε κάθε περίπτωση όμως πέρα από τα λογιστικά-οικονομικά  (για τα οποία όλοι θα έχουμε μία ξεκάθαρη εικόνα ως το τέλος Μαρτίου σύμφωνα με την εταιρία που διεξάγει τον έλεγχο για να δούμε τελικά ποιος και πόσο χρέωσε την ομάδα) πληρώνουν και το γεγονός ότι ΟΤΑΝ ΠΑΡΕΛΑΒΑΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΧΡΕΗ (λίγα ή πολλά θα φανεί σύντομα) ΔΕΝ ΒΓΗΚΑΝ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ με ακρίβεια δεκαδικού ψηφίου, προκειμένου να σώσουν την υστεροφημία τους. Και τώρα είτε λένε την αλήθεια είτε όχι, αυτοί θα περάσουν το Σαββατοκύριακο στην Ασφάλεια και άλλοι με μεγαλύτερες ευθύνες με ή χωρίς δικαίωμα υπογραφής το παίζουν και… μάγκες. Και οι πιο μάγκες από όλους είναι οι κοινές συνισταμένες του πριν και το μετά που πάντα έβρισκαν τον τρόπο να πείθουν Αθανασιάδη και Ζαμπέτα να μην μιλήσουν. Κι όταν τελικά μίλησαν τον Γενάρη του 2012 ήταν αργά…
Από την άλλη είναι εκπληκτικό ότι ο ΑΡΗΣ έχει πληρώσει 10 εκ ευρώ  τα 3 τελευταία χρόνια στο δημόσιο και κατευθείαν για παράβαση προ οκταμήνου βγήκε ένταλμα και έγιναν συλλήψεις. Και υπάρχουν χρέη εκατομμυρίων ευρώ εδώ και ΧΡΟΝΙΑ σε συγκεκριμένες ομάδες, αλλά δεν κουνιέται φύλλο. Ακόμα…
Υ.Γ.3 Η στάση του δημοσίου για το άρθρο 99 στο μπάσκετ επιβεβαίωσε σίγουρα το αυτογκόλ πριν από ένα μήνα. Αν και για μένα είναι πλέον ξεκάθαρο ότι δεν ήταν τόσο… ακούσιο το αυτογκόλ. Πιο πολύ με γκολάρα μου μοιάζει αν το συνδυάσω με τα όσα ακολούθησαν για το μνημόνιο και τον τρόπο… πίεσης προς τον ΑΡΗ.
Υ.Γ4 Οι ψεύτες που έλεγαν ότι οι τρεις δανεικοί δεν θα παίξουν στο ματς με τον Ολυμπαικό μήπως είδαν την αποστολή του ΑΡΗ στην οποία ΦΥΣΙΚΑ και μετέχουν Ζαραδούκας, Τάτος, Διαμαντάκος;