Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Έπιασαν… ζέστες!

Ακριβώς αντίθετο του χειμωνιάτικου σκηνικού που έχει εσχάτως στηθεί είναι το κλίμα στη Σούπερ Λίγκα, καθώς έρχονται «καυτά» ματς στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής.

Έπιασαν… ζέστες
Το πρόγραμμα ανοίγει το Σάββατο με δύο αναμετρήσεις στις οποίες οι ουραγοί της βαθμολογίας Βέροια και Κέρκυρα καλούνται να κάνουν την υπέρβαση αν θέλουν να παραμείνουν -τουλάχιστον ακόμη- στο παιχνίδι της παραμονής. Αναμφισβήτητα δυσκολότερο είναι το έργο των νησιωτών που φιλοξενούνται από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Οι Θεσσαλονικείς, με μία νίκη στα τελευταία έξι ματς, ψάχνουν το τρίποντο ώστε να ξαναμπούν στο κυνήγι της δεύτερης θέσης και να βάλουν ένα τέλος και στην γκρίνια της εξέδρας που έχει κάνει την εμφάνισή της. Την ίδια ώρα στην Ξάνθη η SKODA αντιμετωπίζει τη «βασίλισσα του Βορρά».

Στο ΟΑΚΑ δύο ώρες αργότερα ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει για μια επιτυχία που οι φίλοι του θα ήθελαν αυτήν τη φορά να αποτελέσει εφαλτήριο ενός καλύτερου αύριο που σε πρώτη φάση εκφράζεται σε είσοδο της ομάδας στα πλέι οφ. Κόντρα στον ΟΦΗ μόνο εύκολο δεν αναμένεται πάντως το έργο του, ιδιαίτερα από τη στιγμή που η έδρα των «πρασίνων» έχει αποδειχτεί φέτος η «αχίλλειος πτέρνα» τους.

Την Κυριακή το κλίμα «ανάβει» ακόμη περισσότερο, καθώς έρχονται ντέρμπι κάθε είδους. Όπως για παράδειγμα εκείνα με φόντο τα πλέι οφ, όπου ο δεύτερος στη βαθμολογία Αστέρας υποδέχεται τον έκτο Λεβαδειακό την ίδια ώρα που ο τέταρτος Ατρόμητος δοκιμάζεται από τον πέμπτο ΠΑΣ Γιάννινα στο Περιστέρι.

Ομάδες με ανάλογη βαθμολογική συγκομιδή κοντράρονται στα απογευματινά παιχνίδια. Η ιδιαίτερα ανεβασμένη ΑΕΚ του δεύτερου γύρου φιλοξενείται από τον Πλατανιά θέλοντας να διευρύνει το σερί καλών αποτελεσμάτων, τη στιγμή που οι Κρητικοί προέρχονται από το «διπλό» με τον ΟΦΗ και βλέπουν πιο αισιόδοξα τη συνέχεια.

Στη Νέα Σμύρνη ο Πανιώνιος στο πρώτο παιχνίδι της μετά «Ελέ» εποχής αγωνίζεται απέναντι στον Πανθρακικό και ο νικητής της αναμέτρησης -αν υπάρξει- θα ξέρει πως πλέον θα έχει κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα προκειμένου να αποφύγει τα… ντράβαλα.

Το πρόγραμμα κλείνει με τον αγώνα Ολυμπιακός-Άρης το βράδυ της Κυριακής. Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να νικήσουν ώστε να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις του άδοξου ευρωπαϊκού αποκλεισμού, αλλά για τους Θεσσαλονικείς μόνο διασκέδαση δεν θα είναι το ματς του «Καραϊσκάκης», αφού ψάχνουν βαθμούς οπουδήποτε μιας και βρίσκονται σε δεινή βαθμολογική θέση.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής:

Σάββατο, 23/02 (17:15)

ΠΑΟΚ-Κέρκυρα (Novasports 2)
SKODA Ξάνθη-Βέροια (Novasports 1)
Παναθηναϊκός-ΟΦΗ (19:30, Novasports 2)

Κυριακή, 24/02 (15:00)


Αστέρας Τρίπολης-Λεβαδειακός (Novasports 3)
Ατρόμητος-ΠΑΣ Γιάννινα (Novasports 1)
Πανιώνιος-Πανθρακικός (17:15, Novasports 1)
Πλατανιάς-ΑΕΚ (17:15, Novasports 3)
Ολυμπιακός-Άρης (19:30, Novasports 1)

Η επόμενη αγωνιστική:

Σάββατο, 02/03 (17:15)
Κέρκυρα-Πλατανιάς
Πανθρακικός-Ατρόμητος
ΟΦΗ-Ολυμπιακός (19:30)

Κυριακή, 03/03
Λεβαδειακός-SKODA Ξάνθη (15:00)
ΠΑΟΚ-Πανιώνιος (17:15)
ΠΑΣ Γιάννινα-Αστέρας Τρίπολης (17:15)
ΑΕΚ-Παναθηναϊκός (19:30)

Δευτέρα, 04/03 (19:30)
Βέροια-Άρης


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: