Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Να νικούσαν για τον Μαρινάκη!!

Ο Γιώργος Μύρτσος γράφει στον sportdog για τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού. "Τους ταΐζει και τους ποτίζει ο πρόεδρος". Ποιος παίκτης δεν υπάρχει στο γήπεδο και ποιοι στάθηκαν στο ύψος τους; Είναι εύκολο να καθόμαστε στον καναπέ και να κρίνουμε εκ του αποτελέσματος. Να βρίζουμε προέδρους, προπονητές και παίκτες, αυτό είναι το εύκολο και το κάνουν όλοι οι Έλληνες. Το δύσκολο είναι να είσαι εκεί μέσα, στο γήπεδο και να βιώνεις όλες αυτές τις καταστάσεις. Να ετοιμάζεσαι ψυχολογικά για να ανατρέψεις το 3-0, να έχεις τον κόσμο μαζί σου για να σε βοηθάει με την παρουσία του, αλλά μπορεί και να σε τρενάρει αν πάει κάτι στραβά.
Μόνο ο κόσμος υπήρχε στο γήπεδο
Έμαθα στη ζωή μου να είναι ρεαλιστής, για αυτό θα πω πως το ματς τελείωσε στο 8΄, όταν μπήκε το γκολ της Λεβάντε. Από το 8΄ και μετά οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν υπήρχαν στο γήπεδο. Μόνο τον κόσμο του Ολυμπιακού βλέπαμε στο γήπεδο, που ήθελε την πρόκριση. Αλλά παίζουν μπάλα οι ποδοσφαιριστές, όχι ο κόσμος. Ο κόσμος μπορεί να σπρώξει την ομάδα, να κάνει καυτή έδρα ένα γήπεδο, αλλά θέλουν και κίνητρο από τους παίκτες οι οπαδοί. Και χθες ο Ολυμπιακός, συνολικά, έκανε μία τραγική εμφάνιση.
Ανεύθυνη άμυνα
Στα δύο ματς με τη Λεβάντε, ο Ολυμπιακός δεν είχε ούτε μία κλασική ευκαιρία, που να προέρχεται από την τακτική που θα ακολουθούσε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Πώς να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από αυτό που πήρε; Είναι κοινά αποδεκτό ότι για να βάλει γκολ μία ομάδα, πρέπει να κάνει λάθος ο αντίπαλος. Αλλά είναι άλλο πράγμα ένα λάθος από υπερπροσπάθεια, κι άλλο ένα αστείο γκολ όπως αυτό που δέχτηκε ο Ολυμπιακός. Δέχτηκε γκολ από στημένη φάση, από τον πιο κοντό παίκτη του αντιπάλου, που ήταν αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή, μαζί με έναν ακόμα. Άμυνα για πλάκα, ανεύθυνη σε αυτή τη φάση. Και σε αυτή τη φάση τελείωσαν όλα.
Δεν υπάρχει ο Τζιμπούρ!
Ο Τζιμπούρ από την ημέρα της ανανέωσης στο συμβόλαιό του, δεν υπάρχει. Και δεν είναι μόνο ότι δεν υπάρχει αγωνιστικά, αλλά είναι και κακός σαν συμπαίκτης. Υπάρχει φάση με τη Λεβάντε που είναι με την πλάτη στο τέρμα και μαρκάρεται και αντί να πασάρει στον Μασάντο για να τελειώσει εκείνος της φάση, προσπαθεί να την τελειώσει μόνος του. Το ρεζούμε; Οι παίκτες του Ολυμπιακού ήταν κατώτεροι της περίστασης, στο ύψος του ήταν μόνο ο κόσμος του Ολυμπιακού.
Νίκη για τον πρόεδρο
Γιατί αν μη τι άλλο ήταν δεδομένο ότι ήταν χαμένη η πρόκριση μετά το 1-0, αφού δεν έδειξε πως μπορεί να πετύχει πέντε γκολ. Αλλά θα έπρεπε να πάρουν τη νίκη σαν δώρο για τον πρόεδρο τους, που τους στηρίζει, τους ταΐζει και τους ποτίζει, αλλά και για τον κόσμο της ομάδας. Γιατί ο κόσμος του Ολυμπιακού ήταν ο μοναδικός που δήλωσε παρών στο γήπεδο.


πηγή: sportdog.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: