Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Φινάλε με χαμόγελα...!!

Με τον ιδανικότερο τρόπο ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στο Top 16 της Ευρωλίγκας η Ζαλγκίρις Κάουνας.

Φινάλε με χαμόγελα...
Οι πρωταθλητές Ευρώπης του 1999 επικράτησαν με 90-81 της Μπάμπεργκ στη «Ζαλγκίριο Αρίνα», στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής του πέμπτου ομίλου και κατέλαβαν την έκτη θέση του γκρουπ, έχοντας αποκλειστεί εδώ και τρεις εβδομάδες από την προημιτελική φάση. Αντίθετα, οι Γερμανοί πήραν την όγδοη θέση, μην έχοντας σημειώσει νίκη σε 14 ματς.

Πάντως, οι παίκτες του Ζοάν Πλάθα ήταν μπροστά στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης και πήραν δίκαια το ροζ φύλλο, κόντρα σε μια ομάδα που πάλεψε μέχρι το τέλος ξανά, χωρίς αποτελέσματα.

Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Κσιστόφ Λαβρίνοβιτς με 20 και Κουζμίνσκας με 13 πόντους. Από τους φιλοξενούμενους, ξεχώρισε ο Γκαβέλ με 20 πόντους.

Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν αμφότερες δυνατά την αναμέτρηση και καμία δεν μπορούσε να αποκτήσει διαφορά, αφού πήγαιναν χέρι–χέρι, έχοντας επιθετική πολυφωνία, με τους Λιθουανούς, πάντως, να έχουν την υπεροχή στις περισσότερες στατιστικές κατηγορίες. Μετά από συνεχές ντέρμπι, ο Κσιστόφ Λαβρίνοβιτς έκανε το 18-12 για τους πρωταθλητές Λιθουανίας, όμως ένα 4-0 των Γερμανών έφερε το -2, ο Νάχμπαρ το -1 και ο Ογκίλβι έδωσε προβάδισμα στους Γερμανούς ξανά με +1. Τελικά, η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε στο +1 για τη Ζαλγκίρις.

Από την αρχή της δεύτερης περιόδου, οι παίκτες του Ζοάν Πλάθα άρχισαν να αποκτούν μία διαφορά στο +5 και στο +7. Εκεί, δέχτηκαν ένα σερί 7-0 από αυτούς του Κρις Φλέμινγκ, χάρη στον Φορντ και στην υπεροχή στα δίποντα. Ο Κουζμίνσκας έφερε το +5 και το +7 για τη Ζαλγκίρις και ο Καουκένας στο +8, αφού οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή σε ριμπάουντ και ασίστ. Η διαφορά κυμαινόταν μεταξύ +6 και +8 σε αυτό το διάστημα, όμως ο Ογκίλβι την έφερε στο -2 για να ολοκληρωθεί το ημίχρονο στο +5 για τους πρωταθλητές Ευρώπης του 1999.

Στην αρχή της τρίτης περιόδου, οι Λιθουανοί κατάφεραν να φτάσουν στο +9 με τον Ντέλας, όμως δέχτηκαν ένα σερί 9-0 από τους Γερμανούς, χάρη στην επιθετική πολυφωνία των φιλοξενούμενων και στην υπεροχή τους σε δίποντα και την ανωτερότητα στις ασίστ. Πλέον, η διαφορά κυμαινόταν μεταξύ +2 και +4 για τη Ζαλγκίρις, που δεν μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ, με τον Ογκίλβι να ισοφαρίζει 1’50’’ πριν την ολοκλήρωση της τρίτης περιόδου. Τελικά, το τριαντάλεπτο ολοκληρώθηκε στο +3 για τη Ζαλγκίρις.

Στην αρχή της τέταρτης περιόδου, οι Λιθουανοί κατάφεραν να προηγηθούν με +9 και +11, διατηρώντας μια διαφορά στο +8 με +11, χάρη στην υπεροχή τους σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες. Οι Ογκίλβι και Νάχμπαρ μείωσαν στο -6 για την Μπάμπεργκ και η διαφορά άρχισε να κυμαίνεται εκείνη τη στιγμή μεταξύ +6 και +8. Ο Γκαβέλ μείωσε στο -5 στα 37’’ πριν τη λήξη, όμως ένα σερί 4-0 έφερε το τελικό +9 για τους «πράσινους».


Τα δεκάλεπτα: 26-25, 50-45, 66-63, 90-81

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ: ΜακΓκραθ 2, Πόποβιτς 12, Ντ. Λαβρίνοβιτς 9, Γιουσκεβίτσιους 7, Λιπκεβίτσιους 9, Γιαβτόκας 4, Ντέλας 2, Κουζμίνσκας 13, Καουκένας 12, Κ. Λαβρίνοβιτς 20

ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ: Νάχμπαρ 14, Τάντα 2, Νιούμαν 8, Φορντ 10, Τζεϊκομπσεν 14, Γκαβέλ 20, Ογκίλβι 13 πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: