Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

«Δεν μπορώ να υποσχεθώ πρωτάθλημα»

Πρώτο θέμα στην ιστοσελίδα της UEFA έγινε ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Χουμπ Στέφενς, ο οποίος χαρακτήρισε τους «ασπρόμαυρους» ιστορικό σύλλογο με υψηλές προσδοκίες.
Η επερχόμενη μάχη του ΠΑΟΚ με τη Σάλκε, στην οποία ο Ολλανδός τεχνικός έχει γράψει τη δική του ιστορία, έχει ξαναφέρει τον Στέφενς στο προσκήνιο. Ο προπονητής του «δικέφαλου» μίλησε στην ιστοσελίδα της UEFA για την νέα χρονιά, τα όσα συνάντησε στην Τούμπα και τον κόσμο της ομάδας, προσπαθώντας, ωστόσο, να κρατήσει προσγειωμένους τους παίκτες και τους οπαδούς.
«Μου δόθηκε η ευκαιρία να δουλέψω σε ένα ιστορικό σύλλογο με πολύ υψηλές προσδοκίες. Δεν χρειάζομαι μεγαλύτερο κίνητρο από αυτό», δήλωσε αρχικά ο Στέφενς. Στη συνέχεια, γίνεται αναφορά στις δηλώσεις του Βρύζα για τον Ολλανδό: «Πιστεύει στη σκληρή δουλειά και την πειθαρχία. Αυτά τα δύο χαρακτηριστικά έλειψαν από τον ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια, μαζί με το ομαδικό πνεύμα και την ατομική ποιότητα των παικτών».
Σε ερώτηση για το αν ο ίδιος μπορεί να αλλάξει τα παραπάνω, ο Στέφενς τόνισε: «Θέλω τα πάντα να περιστρέφονται γύρω από την ομαδική δουλειά, την οργάνωση, το πνεύμα μας, τις εμφανίσεις μας. Κανείς δεν είναι πάνω από την ομάδα. Στόχος μας είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί σε κάθε ματς. Στο τέλος της σεζόν θα δούμε πόσο αποτελεσματικοί ήμασταν και πόσο μακριά έχουμε φτάσει».
Όσον αφορά τον τίτλο είπε: «Θέλουμε να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα, αλλά δεν είμαστε οι μόνοι που επιθυμούμε το τρόπαιο. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερό μπορούμε για να είμαστε πρώτοι τον Μάιο, αλλά δεν μπορούμε να υποσχεθούμε τίποτα. Μένει να δούμε αν οι προσπάθειές μας θα επιβραβευτούν με αποτελέσματα. Θέλω οι παίκτες μου να έχουν υψηλούς στόχους και ελπίδες, αλλά επίσης θέλω να γνωρίζουν και τις δυσκολίες που υπάρχουν».
Φυσικά, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους οπαδούς: «Είναι πραγματικά ζεστοί και εκδηλωτικοί. Σε μία πρόσφατη προπόνηση στην Τούμπα ήρθαν 12.000 οπαδοί να φωνάξουν για την ομάδα. Είναι σημαντικό να τους κρατήσουμε στο πλευρό μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: