Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Έπεσε μόνο η ποινή του Μπέγκιτς!!

Η έφεση του Ολυμπιακού για τα επεισόδια στο ματς με τη Γαλατάσαραϊ έπεσε στο κενό, πλην της ποινής του Μίρζα Μπέγκιτς που μειώθηκε από τέσσερις σε τρεις αγωνιστικές.

Έπεσε μόνο η ποινή του Μπέγκιτς
Μικρό ήταν το κέρδος για τον Ολυμπιακό από την έφεση που κατέθεσε για τις ποινές που του επιβλήθηκαν από την Ευρωλίγκα για τα επεισόδια στο ματς με τη Γαλατάσαραϊ. Η ποινή μίας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών έμεινε ως είχε κι έτσι ο αγώνας της Πέμπτης με τη Σιένα θα γίνει σε άδειο ΣΕΦ, ενώ παρέμειναν και οι τρεις αγωνιστικές ποινής στον Γιώργο Πρίντεζη.

Μοναδικός κερδισμένος της υπόθεσης ήταν ο Μίρζα Μπέγκιτς, καθώς η δική του τιμωρία μειώθηκε από τέσσερις σε τρεις αγωνιστικές (όπως και το πρόστιμό του από 15.000 σε 10.000 ευρώ) κι έτσι θα είναι διαθέσιμος από την πρώτη αγωνιστική του Top 16. Πάντως τόσο ο Σλοβένος σέντερ όσο και ο Πρίντεζης θα χάσουν τα ματς με Σιένα και Ζιέλονα Γκόρα, που απομένουν για την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης.

Αναλυτικά η απόφαση της Ευρωλίγκας:

«Η έφεση για τις ποινές μετά τον διαπληκτισμό στον αγώνα του Ολυμπιακού με τη Γαλατάσαραϊ στις 28 Νοεμβρίου, συν το αίτημα αναστολής εκτέλεσης μίας εκ των τιμωριών, εξετάστηκαν από τα αρμόδια όργανα της Ευρωλίγκας.

Οι αρχικές ποινές που είχαν επιβληθεί από τον ανεξάρτητο δικαστή για τον Ολυμπιακό διατηρήθηκαν με μικρές τροποποιήσεις. Η Επιτροπή Εφέσεων της Ευρωλίγκας μείωσε την ποινή του Μίρζα Μπέγκιτς από τέσσερις αγωνιστικές σε τρεις και το πρόστιμό του από 15.000 σε 10.001 ευρώ.

Η ίδια επιτροπή αποφάσισε να διατηρήσει την ποινή κεκλεισμένων των θυρών, συνεπώς ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τη Σιένα την Πέμπτη χωρίς φιλάθλους στο ΣΕΦ. Παράλληλα διαγράφηκε ένα από τα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί στον Ολυμπιακό, ύψους 15.000 ευρώ. Επίσης, η ποινή τριών αγωνιστικών και το πρόστιμο στον Γιώργο Πρίντεζη διατηρήθηκαν.

Στο μεταξύ, το αίτημα της Γαλατάσαραϊ να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα η εκτέλεση της ποινής που αφορά τον Ποπς Μενσά Μπονσού, μέχρι να εξεταστεί η έφεση, απορρίφθηκε από την επιτροπή εφέσεων, η οποία πάντως συνεχίζει να εξετάζει την έφεσή του
». Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: