Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Αλλάζει επίπεδο ο Ολυμπιακός!!

Ο Μιχάλης Τσόχος δεν λογαριάζει μόνο τα χρήματα που απογειώνουν τους ερυθρόλευκους αλλά κυρίως ότι 7 φορές στα τελευταία 8 χρόνια φόρεσαν κοντομάνικα.
Η πρόκριση ήταν σε όλη την διάρκεια του ομίλου του Ολυμπιακού ένα απίστευτο θρίλερ. Το φινάλε ήταν το πιο θρίλερ από τα θρίλερ και χρειάστηκε να φτάσει το ματς στο 93’ και να περάσει από δύο χαμένα πέναλτι για να κάνει το 3-1 με την Αντερλεχτ και να πανηγυρίσει οριστικά μία πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Εφτασε όμως και έφτασε για τρίτη φορά τα τελευταία 8 χρόνια στις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Η πρώτη ήταν το 2007 -08 αποκλείοντας Βέρντερ Βρέμης και Λάτσιο, η δεύτερη ήταν το 2009 -10 αποκλείοντας την Αλκμάαρ και την Σταντάρ Λιέγης και η τρίτη φυσικά η φετινή, αφήνοντας πίσω του Μπενφίκα και Αντερλεχτ.
Πέρα όμως από αυτές τις τρεις προκρίσεις στις 16 κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης ο Ολυμπιακός τα τελευταία οκτώ χρόνια έπαιξε σε όλες τις χρονιές που βρέθηκε στους ομίλους μία ευρωπαϊκής διοργάνωσης με κοντομάνικα. Προκρίθηκε δηλαδή στη φάση των νοκ άουτ.
Τη σεζόν 2008-2009 έφτασε στους 32 του Europa περνώντας από όμιλο του Europa αφήνοντας πίσω του Μπενφίκα και Χέρτα. Τη σεζόν 2011-2012 έφτασε στους 16 του Europa όπου και αποκλείστηκε από την Μέταλιστ, ενώ πέρυσι έφτασε πάλι στους 32 του Europa όπου αποκλείστηκε από την Λεβάντε.
Η μοναδική χρονιά που δεν τα κατάφερε ήταν αυτή που δεν έπαιξε καν σε ομίλους, τη σεζόν 2010-2011 όταν και αποκλείστηκε Αύγουστο μήνα από την Μακάμπι. Συνολικά τις τελευταίες έξι φορές που έπαιξε σε όμιλο Τσάμπιονς Λιγκ τις 3 προκρίθηκε στους 16 και τις άλλες τρεις τερμάτισε 3ος συνεχίζοντας στους 32 του Europa. Ενώ μία χρονιά έπαιξε σε όμιλο Europa και προκρίθηκε και από αυτόν.
Κάπως έτσι άλλαξε επίπεδο. Η ομάδα που μέχρι τότε στην Ευρώπη έτρωγε αρκετές καρπαζιές, εδώ και μία οκταετία έχει μία σταθερή παρουσία και αυτό την βοηθά να μετατρέπει το προφίλ της σε αναγνωρίσιμο μέγεθος. Άλλωστε ο Ολυμπιακός αν αφαιρέσουμε από το… κόλπο τις ομάδες των 5 καλύτερων πρωταθλημάτων της Ευρώπης (Αγγλία, Ισπανία, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία) από τις οποίες και προφανώς απέχει πολύ είναι στο top 5 των συλλόγων της Ευρώπης και με βάση τα αποτελέσματα και με βάση την ειδική βαθμολογία της UEFA. Την επόμενη σεζόν ο Ολυμπιακός θα ξεκινήσει πίσω από Άγγλους, Γερμανούς, Ισπανούς, Ιταλούς, Γάλλος και πίσω από τις Πόρτο, Μπενφίκα, Σαχτάρ και Ζενίτ. Δεν είναι μικρό πράγμα.
Πλέον αυτό που του λείπει δεν είναι η σταθερότητα, αλλά η χρονιά σημείο αναφοράς. Αυτό που λείπει στον Ολυμπιακό είναι ένας προημιτελικός Τσάμπιονς Λιγκ ή ένας ημιτελικός Europa League. Δύσκολο ως απίθανο να το κάνει φέτος με αντίπαλο μία εκ των Μπάγερν, Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ατλέτικο Μαδρίτης και πιθανότατα Τσέλσι και Άρσεναλ, που είναι οι 7 υποψήφιοι αντίπαλοί του στην φάση των 16, αλλά ίσως αυτός να πρέπει να είναι ο στόχος για την επόμενη σεζόν.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: