Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Φοβερά τρεξίματα ο Σαβιόλα!!

Ο Β. Γαλούπης αναλύει τα τρεξίματα του Ολυμπιακού στο παιχνίδι με την Άντερλεχτ και για ποιο λόγο έκλεψε την παράσταση ο Αργεντινός που σήμερα έχει γενέθλια!
Το πόσο ήθελε ο Σαβιόλα να «σημαδέψει» το παιχνίδι φάνηκε από το πρώτο λεπτό. Έτρεχε όλη την ώρα πάνω – κάτω, προσπαθούσε να είναι μέσα στις φάσεις, έβαλε δυο γκολ, έχασε μια πολύ καλή ευκαιρία πριν το 1-0, ενώ είχε και την απώλεια του πέναλτι. Ο Αργεντινός, μάλιστα, ξέσπασε και τις δυο φορές που σκόραρε, νιώθοντας την πίεση της ευθύνης στην επίθεση του Ολυμπιακού.
Ο Σαβιόλα μπορεί να μην βρίσκεται στην πρώτη φάση της νεότητάς του, αφού σήμερα 11 Δεκεμβρίου κλείνει τα 32 του χρόνια, και σίγουρα δεν διαθέτει την δύναμη και την έκρηξη του παρελθόντος, ωστόσο είναι ομαδικός, παλεύει και προσπαθεί για το καλύτερο. Κι αυτό φαίνεται.
Απόψε, λοιπόν, δεν είναι μόνο ότι έβαλε τα δυο γκολ κι ότι έκανε ίσως την καλύτερη εμφάνισή του από τότε που ήρθε στην Ελλάδα, αλλά και ότι είχε εξαιρετικά τρεξίματα. Μπήκε στο γήπεδο, δηλαδή, με μεγάλη διάθεση, για να βοηθήσει ακόμα και στο πρέσινγκ και στα μαρκαρίσματα.
Αν προσέξει κανείς, στο γκολ της ισοφάρισης, ο Σαβιόλα επιστρέφει… βολίδα μετά το κόρνερ στην άμυνα μήπως και προλάβει την αντεπίθεση. Και στο τέλος της φάσης είναι στο ίδιο ύψος της περιοχής με τον Μανωλά που επίσης επέστρεφε!
Στο α’ ημίχρονο ο Σαβιόλα συναγωνίστηκε τον πάντα… τρεχαλατζή Μασάντο σ’ αυτόν τον τομέα των τρεξιμάτων. Ο Μασάντο έκανε 5.897 μ. και ο Σαβιόλα ήταν 2ος από πλευράς Ολυμπιακού με 5.760 μ. Αφήνοντας 3ο τον Φουστέρ με 5.587 και 4ο τον Σάμαρη.
Στο β’ μέρος, κι αφού βγήκε ο Μασάντο, ο Σαβιόλα ήταν ο κορυφαίος του Ολυμπιακού μέχρι την ώρα που έγινε αλλαγή στο 60’ με 7.803 μ. Κι ακριβώς επειδή είχε δώσει ό,τι ενέργεια είχε μέσα σου, προφανώς επέλεξε ο Μίτσελ να τον αντικαταστήσει. Μην ξεχνάμε ότι ο Σαβιόλα είναι ένας ντελικάτος παίκτης που δεν είναι το φόρτε του να σπριντάρει όλη την ώρα.
Αξίζει να αναφερθεί ότι στα προηγούμενα πέντε παιχνίδια, δεν υπήρξε ποτέ κεντρικός επιθετικός του Ολυμπιακού που να είναι στην πρώτη τετράδα των τρεξιμάτων, αφού την μερίδα του λέοντος παίρνουν συνήθως τα χαφ ή οι ακραίοι αμυντικοί (π.χ. Χολέμπας) με τις κούρσες. Αν έμενε κι άλλο στο ματς ο Σαβιόλα, θα ήταν κατά πάσα πιθανότητα πρωτοδεύτερος.
Στα γενικότερα τρεξίματα, σίγουρα επηρέασε το… κοντέρ της Άντερλεχτ η πρώτη αποβολή στις αρχές του β’ μέρους. Στο α’ ημίχρονο οι δυο ομάδες κάνανε από 56,5 χλμ., ενώ στο β’ ο Ολυμπιακός έπεσε λίγο (στα 54,8) και οι Βέλγοι χάσανε περίπου 6 χλμ. συγκριτικά με το πρώτο 45λεπτο.
Συνολικά, η ελληνική ομάδα έκανε 111,4 χλμ. και η Άντερλεχτ 106,9, με ποσοστά κατοχής 61-39. Από τον Ολυμπιακό κορυφαίος τελικά ήταν ο Σάμαρης με 11,3 χλμ. κι ακολούθησε ο Φουστέρ με 11,1 χλμ.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: