Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Έκανε το καθήκον της η Μπενφίκα, αλλά…! (video)

Η Μπενφίκα έκανε το… καθήκον της και νίκησε 2-1 την Παρί Σεν Ζερμέν, αλλά θα συνεχίσει την ευρωπαϊκή της πορεία στο Europa League, αφού υστερούσε στην ισοβαθμία με τον Ολυμπιακό.

Έκανε το καθήκον της η Μπενφίκα, αλλά… (video)
Χωρίς αντίκρισμα ήταν η νίκη της Μπενφίκα επί της Παρί Σεν Ζερμέν στην τελευταία αγωνιστική του τρίτου ομίλου του Champions League. Η πορτογαλική ομάδα έκανε το καθήκον τους, νικώντας με σκορ 2-1 τους πρωταθλητές Γαλλίας, αλλά σε συνδυασμό με τη νίκη του Ολυμπιακού με 3-1 επί της Άντερλεχτ, τερμάτισαν στην τρίτη θέση, καθώς υστερούσαν στην ισοβαθμία.

Το ματς:

Η Μπενφίκα, που είχε το βαθμολογικό κίνητρο, μπήκε πιο δυνατά και πίεσε από τα πρώτα λεπτά για το γκολ. Πέρες (5’) και Σίλβιο (7’) έχασαν τις πρώτες ευκαιρίες, αλλά ο Σιρίγκου αντέδρασε σωστά. Σειρά πήραν οι Μάρκοβιτς (11’) και Γκαϊτάν (12’), ενώ ενδιάμεσα και συγκεκριμένα στο 8ο λεπτό, η Παρί έκανε αισθητή την παρουσία της με σουτ του Μενέζ, αναγκάζοντας τον Αρτούρ σε σπουδαία απόκρουση.

Μετά από ένα δεκάλεπτο «αρρυθμίας», οι «αετοί» ανέβασαν και πάλι ταχύτητα, χάνοντας διπλή ευκαιρία με τους Μάτιτς (27’) και Γκαϊτάν (29’), που δεν μπόρεσαν να σκοράρουν από πλεονεκτική θέση. Τελικά, επιβεβαιώθηκε ο νόμος του ποδοσφαίρου, αφού η Παρί κόντρα στη ροή του αγώνα, άνοιξε το σκορ στο 37’ με τον Καβάνι, που εκμεταλλεύτηκε άριστα την ασίστ του Μενέζ. Οχτώ λεπτά αργότερα (45’), η Μπενφίκα πέτυχε το γκολ που δικαιούνταν. Ο Τραορέ ανέτρεψε τον Σίλβιο και ο Λίμα από την «άσπρη βούλα» έκανε το 1-1.

Η Μπενφίκα μπήκε… φουριόζα και στην επανάληψη, χάνοντας τρεις ευκαιρίες στο πρώτο πεντάλεπτο με τους Λίμα, Γκαϊτάν και Μάτιτς. Η υπεροχή των Πορτογάλων καρποφόρησε στο 58’, όταν μετά από ωραία προσπάθεια του Μάξι Περέιρα, ο Γκαϊτάν από κοντά έκανε το 2-1. Μετά το δεύτερο γκολ, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και έχασαν δύο ευκαιρίες με τον Λαβέτσι (69’ και 75’), που είχε μπει στον αγωνιστικό χώρο στη θέση του Καβάνι.

Στα τελευταία λεπτά οι γηπεδούχοι είχαν το μυαλό τους στην άμυνα, προκειμένου να κρατήσουν το σκορ, ενώ και η Παρί δεν έδειξε ιδιαίτερη διάθεση για την ισοφάριση. Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή βρήκε νικήτρια με 2-1τη Μπενφίκα, ωστόσο, η νίκη αυτή δεν είχε αντίκρισμα, καθώς την ίδια ώρα νικούσε και ο Ολυμπιακός την Άντερλεχτ. Οι Λουζιτανοί τερμάτισαν στην τρίτη θέση, καθώς υστερούσαν σε ισοβαθμία με τους «ερυθρόλευκους» και θα συνεχίσουν την ευρωπαϊκή τους περιπέτεια στους «32» του Europa League.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Μπενφίκα: Αρτούρ, Μάξι Περέιρα, Λουιζάο, Γκαράι, Σίλβιο, Φέισα, Γκαϊτάν (77’ Σουλεϊμάνι), Μάτιτς, Πέρες (90’ Αντρέ Γκόμες), Μάρκοβιτς (69’ Καβαγιέρο), Λίμα.

Παρί Σεν Ζερμέν: Σιρίγκου, Μαρκίνιος, Καμαρά, Ντιν, Τραορέ, Μενέζ, Τιάγκο Μότα (61’ Ματουιντί), Ραμπιό, Παστόρε, Λούκας, Καβάνι (61’ Λαβέτσι).

Τελική βαθμολογία 3ου ομίλου

1. Παρί Σεν Ζερμέν 13 (16-5)
2. Ολυμπιακός 10 (10-8)
3. Μπενφίκα 10 (9-8)
4. Άντερλεχτ 1 (4-17)

Μπενφίκα-Παρί 0-1 (37’ Καβάνι)



Μπενφίκα-Παρί 1-1 (45’ πεν. Λίμα)



Μπενφίκα-Παρί 2-1 (58’ Γκαϊτάν)


Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: