Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

«Στέφενς, το όπλο του ΠΑΟΚ»

pegasus_LARGE_t_1041_105821770
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο Έλληνας τερματοφύλακας που αγωνίζεται στην Φέγενορντ, Κώστας Λάμπρου, ο οποίος ανέλυσε την ΑΖ Άλκμααρ.
Αναλυτικά, όσα είπε ο Κώστας Λάμπρου:
Για το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Άλκμααρ: “Πιστεύω πως ο ΠΑΟΚ δεν έχει να φοβηθεί κάτι. Οι παίκτες στην Ολλανδία θα μπουν φοβισμένοι καθώς δεν έχουν συνηθίσει σε “καυτές” εξέδρες”.
Για τις αδυναμίες και τα θετικά στοιχεία της Άλκμααρ: “Είναι μια καλή ομάδα με πολύ μεγάλες αδυναμίες στην άμυνα, καθώς παίζουν το κλασσικό ολλανδικό ποδόσφαιρο. Η δύναμη τους είναι από το κέντρο και μπροστά. Η κύρια δύναμη τους  είναι τρεις με τέσσερις παίκτες μεταξύ τους ο Μάρτενς και ο Ορτίθ. Επιπλέον, είναι πολύ δυνατή στις αντεπιθέσεις. Θα πρέπει να προσέχει ο ΠΑΟΚ και στα στημένα με τον Μάρτενς, που είναι επικίνδυνος”.
Για την μέχρι τώρα εικόνα του ΠΑΟΚ: “‘Έχει δείξει ένα πολύ σοβαρό πρόσωπο σε Ελλάδα και Ευρώπη. Δεν μπορεί κάποιος να τον ‘χτυπήσει’ εύκολα. Αμυντικά είναι πολύ καλός και δίνει προτεραιότητα στο να κρατήσει το μηδέν. Είμαι σίγουρος πως θα δείξει σοβαρό πρόσωπο και θα πάρει τους τρεις βαθμούς”.
Για το πλεονέκτημα της έδρας που έχει ο “Δικέφαλος”: “Έχω συμπαίκτες που αγωνίστηκαν παλαιότερα στην Άλκμααρ και μου λέγανε πως όλοι στη Τούμπα είναι τρελοί και πως φοβόντουσαν να κάνουν τα κόρνερ. Τους κάνει μεγάλη εντύπωση το πάθος των οπαδών αλλά και των παικτών.”
Για τον τερματοφύλακα της Άλκμαρ: “Έχασαν 2-0 από την Τβέντε, με δύο λάθη του τερματοφύλακα τους του Εστέμπαν. Είναι ένας πολύ καλός τερματοφύλακας, αλλά επιπόλαιος και δυσκολεύεται να πετάξει το κορμί του, όταν το σουτ είναι κοντά στο σώμα του. Είναι ο τερματοφύλακας που μπορεί να κάνει τρομερά πράγματα σε ένα παιχνίδι και να είναι κακός σε ένα άλλο”.
Για το πως θα πρέπει να προσεγγίσει το παιχνίδι ο ΠΑΟΚ: “Ο ΠΑΟΚ έχει πολύ καλούς παίκτες μπροστά όπως ο Αθανασιάδης και ο Σαλπιγγίδης. Θα πρέπει να χτυπήσει στην άμυνα της Άλκμααρ. Είτε πιέσει αρχικά είτε τους δώσει χώρους η Άλκμααρ θα ανοιχτεί για να κάνει ανάπτυξη παιχνιδιού. Έτσι είναι το ολλανδικό ποδόσφαιρο”.
Για την εικόνα του πρώτου παιχνιδιού: “Στο πρώτο παιχνίδι ο ΠΑΟΚ τα πήγαινε καλά στο πρώτο μέρος. Στο δεύτερο ημίχρονο η Άλκμααρ πίεσε και πήρε τα πάνω της. Ευτυχώς για τον ΠΑΟΚ σκόραρε ο Σαλπιγγίδης”.
Για τον Χούμπ Στέφενς: “Ξέρει καλύτερα την νοοτροπία των Ολλανδών από τον οποιοδήποτε. Είναι το μεγαλύτερο όπλο του ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή. Αυτός και οι συνεργάτες του, γνωρίζουν τα προτερήματα αλλά και τα πλεονεκτήματα των ολλανδικών ομάδων”.
Για το πως βρέθηκε στη Φέγενορντ: “Έχουν περάσει 8 χρόνια από τότε που πήγα στην Ολλανδία. Ήμουν στις ακαδημίες του Άγιαξ, μετακόμισα στο Ρότερνταμ και από τις ακαδημίες προχώρησα στην πρώτη ομάδα. Η καταγωγή και των δύο γονιών μου ήταν από την Εύβοια. Γινόταν ένα τουρνουά στην Ελλάδα, από εκεί με είδε ο Άγιαξ και έγιναν οι πρώτες επαφές. Τελικά, εγώ με τη μητέρα μου μετακομίσαμε στην Ολλανδία”.
Για το ανταγωνισμό που υπάρχει στη θέση του βασικού τερματοφύλακα: “Η ομάδα μας έχει κάποιες αδυναμίες εκτός έδρας, αλλά πλέον βρίσκεται πρώτη στην Ολλανδία. Υπάρχει ανταγωνισμός με τον βασικό τερματοφύλακα και ελπίζω να είμαι κάποια στιγμή ο βασικός. Θα κάνω κάθε προσπάθεια για να πάρω θέση αυτή”.
Για τον χαρακτήρα του Κούμαν: “Είναι κλειστός χαρακτήρας, αλλά συζητάει με όλους τους παίκτες. Μετράει πολύ στο ολλανδικό ποδόσφαιρο και ως προσωπικότητα και ως προπονητής”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: